Mit szólnátok ahhoz, ha 19 évesen kistestvéretek születne úgy, hogy az csak féltestvér?
Köszi a válaszokat!
Olyan elegem van már mindenből, állandó veszekedések, stb..szeptembertől új suliba megyek, el a városomból, remélem, akkor sokkal nyugisabb lesz minden és talán én is megnyugszok..
Én csak azt tudom elmondani mit szóltam hozzá.
Nekem fél éves a legkissebb féltesóm, és nem ő az egyetlen testvérem aki hasonlóan fiatal. Én 24 vagyok.
Aggasztott ha a baba jövőjére gondoltam, mert a szüleim finoman szólva sem voltak minta szülők.
Másfelől örűltem neki. Szeretem a gyerekeket.
Amig otthon éltem, addig többnyire én foglalkoztam a testvéreimmel. Az apjuk még azt se tudta, hol a pelenka. Én pedig hiába a testvérük vagyok, gyakran apának szólítanak... Mondanom sem kell ez eléggé zavarja az apjukat. Az anyám se volt sokkal jobb és még csak nem is dolgozott.
Tényleg kompenzálásnak tűnik az egész, ami valószínüleg kudarcra van itélve.
Más részről azt hiszem lehet benne egy egyfajta, "mi huszonévesek vagyunk, nem öregszünk".
Senkit sem lehet olyanná nevelni, amilyenné akarunk.
Mielőtt valaki gyereket vállal, fel kéne fognia, hogy nem egy idomított állatot kap, hanem bevállalja egy önálló, független személyiség nála való vendégeskedését kb. 20 évig. Akinek adhat példát, és útmutatást. ...de személyiséget nem!
Ha meg csak bosszúnak szánja, akkor meg végképp szánalmas a dolog.
Javaslom, foglalkozz a saját életeddel: tanulás, jövőtervezgetés, barátok. (Nem mondom, hogy határolódj el a szüleidtől, csak tartsd tiszteletben az ő életüket és döntéseiket is, de próbálj meg nem túlzottan a hatása alá kerülni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!