Igaz hogy a féltestvér akkor közelebbi rokon ha az anya a közös, ha pedig az apa közös akkor messzebbi?
Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 16:14
1/11 anonim válasza:
talán akkor jobban ismered a féltesódat, mivel az anyánál szoktak maradni a gyerekek.
nekem van féltesóm, apánk közös, és szinte nem is láttam az utóbbi években.
genetikailag sztem nincs különbség
2/11 anonim válasza:
Érti már a rák ezeket a családi kapcsolatokat.Örülök,ha tudom mit jelent,hogy család.mégXD
4/11 anonim válasza:
Nem. Genetikailag tényleg nincs különbség.
Amúgy nekem hülye ismerősöm mondott már olyat is, ha az anya közös, az apa nem, akkor az édestestvér xDD
5/11 anonim válasza:
Genetikailag szerintem sincs, csak talán az miatt gondolják így az emberek, hogy egy anya hordta ki és szülte meg őket, más, mint amikor egy apa spermáiból valók.
6/11 anonim válasza:
Nincs különbség. Ugyanolyan féltestvér akkor is, ha anyai , akkor is ha apai.
7/11 anonim válasza:
elvileg nem kéne h így legyen de én is közelebb vagyok a hugomhoz akivel anyánk a közös.
8/11 anonim válasza:
genetikailag nem. max azért mert 9 hónapig egy helyen laktatok
9/11 anonim válasza:
Biológiailag, jogilag nem. Érzelmileg közelebb állhatnak egymáshoz a közös anyától származók, mint ahogy azt valaki korábban már említette is, pl. mert az anyánál helyezték el és együtt nevelkedtek.
10/11 anonim válasza:
Szerintem nem az határozza meg a féltestvérek egymás közötti viszonyát, hogy melyik szülőjük a közös, hanem az egymás közötti kapcsolat. Nekem pl. három gyerekem van három kölönböző asszonytól, tehát énutánnam féltestvérek (azonos a vezetéknevük). De olymértékben szeretik egymást, hogy tűzbe-vízbe mennének egymásért mind a hárman. Mintha teljes testvérek volnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!