Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma volt a Napló c. tv műsorban...

Ma volt a Napló c. tv műsorban, hogy sokan a szüleikkel tartatják el magukat, még 30 évesen is. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Avagy te is csak azért jársz egyetemről egyetemre, hogy ne kelljen dolgozni menni? Be meri valaki vallani?
2011. márc. 6. 20:38
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Az egyik riportalanynak, már férje és gyereke is volt,

de továbbra is a szülei pénzelték!!

2011. márc. 6. 20:40
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
A felsőoktatásban résztvevők csekély részét hajtja a tudásvágy, ha érted mire gondolok.
2011. márc. 6. 20:42
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én szánalmasnak tartom az ilyen embereket. Mást nem tudok mondani. Aki nem azért él a szüleivel, hogy gyűjtsön pénzt, de lead a szüleinek x ezer ft-ot havonta, magyarul segít nekik, de mégse kell kiadnia annyit, mint egy albérletre azt megértem. De az, hogy csak ott él, kiskirálynak érzi magát és kihasználja a szüleit, arra nem tudok mást mondani sajnos...
2011. márc. 6. 20:44
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Én amíg egyetemre jártam, addig engem is a szüleim tartottak el és félig-meddig Náluk is laktam. Azért csak félig-meddig, mert másik városba jártam egyetemre. Persze sokat dolgoztam az egyetem mellett, de az a pénz nem lett volna elég a tanulmányaim finanszírozására. Miután lediplomáztam, visszaköltöztem a szüleimhez. Pár hónap múlva találtam állást. Utána el is költöztem otthonról 24 évesen. Persze könnyű helyzetbe voltam, mert a szüleimnek volt egy üres lakása (örököltük), ahová beköltözhettem. Ez már 3 éve volt, de én még most is arról ábrándozok, hogy milyen jó lenne újra egyetemre járni és nem a mókuskerékben hajtani, szóval van igazságalapja a riportnak. 27/F
2011. márc. 6. 20:46
 5/19 anonim ***** válasza:
70%
Na aztán ekkora demagógiát mint ez a műsror ! :P. Azt mondta a pszichológus, hogy ma az egyetemista diák inkább a szüleivel él minthogy külön költözne. Mekkora álszentség ! Nézzék meg mennyi ha külön bérel valaki albérletet vagy vesz lakást a diák amikor még nem is dolgozik ? Régen sok munkahely volt, el lehetett költözni, ma már nincsen munkájuk a diplomásoknak, hogyan kezdenének életet ? 3 havonta kirúgnak mindenkit !
2011. márc. 6. 20:52
 6/19 anonim ***** válasza:
98%

18 évesen, érettségivel a kezemben azért mentem egyetemre, mert féltem még az életbe lépni. De hamar otthagytam, mert sosem tudtam azt csinálni, ami nem érdekel. Majdnem 2 évig otthon voltam, munka nélkül. Nagyon zavart az állapot, persze a szüleim is csesztettek - jogosan. Aztán én kértem apám, hogy vigyen el állásügyben egy helyre. Kaptam munkát, szeretem is, pedig 4 műszakba járok. Több, mint egy éve ott dolgozom, azóta van életem, párom; boldog vagyok, hogy a laptopomat, a ruháimat, a telefonomat mind saját pénzből vettem. A húgomat is én ruházom, és sok mindent megveszek neki. És van tartalékom.

Ellenben a bátyám 26 lesz, az egyetemet -direkt- 4 év helyett 6 és fél év alatt végezte, és azóta is "munkát keres". Vagyis egész nap gépezik és tvzik, és döglik. Neki lehet, mert ő diplomás.

Én soha nem kívánom azt az állapotot újra, hogy eltartott legyek. Sajnálom azokat, akik ilyen életmódot folytatnak. Én is voltam benne, akkor nyilván egy ideig kényelmes dolognak tűnt, de ugyanakkor bántott is a dolog. Nehéz kizökkenni abból az állapotból, de érdemes, én azóta kiegyensúlyozott és boldog vagyok.

22L

2011. márc. 6. 20:53
 7/19 A kérdező kommentje:

""A felsőoktatásban résztvevők csekély részét hajtja a tudásvágy, ha érted mire gondolok.""

Köszönöm a választ.

Igen, értem.

Sajnos sokaknak kényelmesebb szidni mindenkit,

meg a körülményeket...

...de közben átbulizzák az egyetemi éveiket, a szüleik -esetleges- nélkülözése árán!

2011. márc. 6. 21:04
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért a szülőket sem kell félteni. A leghülyébb továbbtanulásra láthatóan alkalmatlan gyereket is képesek benyomni az egyetemre, csak menjen, mert a diploma az diploma. Meg hány olyan van, hogy valami szakmát akar és akkor jön az anyja, hogy előbb diplomázz le, majd utána..
2011. márc. 6. 21:16
 9/19 anonim ***** válasza:
65%

Ha nektek ennyi az igényetek, akkor csak szidjátok az egyetemistákat.A Napló egy manipulatív műsor,semmi objektivitás nincs a műsoraikban.Kiragadnak egy részletet egy komplex,átfogó rendszerből és azt leadják.Majd a sok birka követi.

Megkérdeztek 3-4 embert.Ha nektek ez elég arra,hogy egy egész korosztályra vonjatok le következtetést,akkor azt mondom minden nő egy prosti,mert a főúton is van 5.

De mondok mást.Pte-re járok,ahova rajtam kívül még kb 30ezren.AZért kíváncsi lennék, hogy Pécs szórakozóhelyein mikor fér el 30ezer egyetemista,vagy 10ezer,ja és még így se felejtsük el a nem egyetemista szórakozni vágyókat.

De csak mondjátok tovább:a legtöbb egyetemista eltartott,bulizós,senkiházi.

Szerencsétlenek gondolkodni nehezetekre esik?

2011. márc. 6. 21:27
 10/19 anonim ***** válasza:
95%
Én szívesen dolgoznék és élnék egyedül, de nem olyan könnyű.
2011. márc. 6. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!