Ma volt a Napló c. tv műsorban, hogy sokan a szüleikkel tartatják el magukat, még 30 évesen is. Mi a véleményetek?
Az egyik riportalanynak, már férje és gyereke is volt,
de továbbra is a szülei pénzelték!!
18 évesen, érettségivel a kezemben azért mentem egyetemre, mert féltem még az életbe lépni. De hamar otthagytam, mert sosem tudtam azt csinálni, ami nem érdekel. Majdnem 2 évig otthon voltam, munka nélkül. Nagyon zavart az állapot, persze a szüleim is csesztettek - jogosan. Aztán én kértem apám, hogy vigyen el állásügyben egy helyre. Kaptam munkát, szeretem is, pedig 4 műszakba járok. Több, mint egy éve ott dolgozom, azóta van életem, párom; boldog vagyok, hogy a laptopomat, a ruháimat, a telefonomat mind saját pénzből vettem. A húgomat is én ruházom, és sok mindent megveszek neki. És van tartalékom.
Ellenben a bátyám 26 lesz, az egyetemet -direkt- 4 év helyett 6 és fél év alatt végezte, és azóta is "munkát keres". Vagyis egész nap gépezik és tvzik, és döglik. Neki lehet, mert ő diplomás.
Én soha nem kívánom azt az állapotot újra, hogy eltartott legyek. Sajnálom azokat, akik ilyen életmódot folytatnak. Én is voltam benne, akkor nyilván egy ideig kényelmes dolognak tűnt, de ugyanakkor bántott is a dolog. Nehéz kizökkenni abból az állapotból, de érdemes, én azóta kiegyensúlyozott és boldog vagyok.
22L
""A felsőoktatásban résztvevők csekély részét hajtja a tudásvágy, ha érted mire gondolok.""
Köszönöm a választ.
Igen, értem.
Sajnos sokaknak kényelmesebb szidni mindenkit,
meg a körülményeket...
...de közben átbulizzák az egyetemi éveiket, a szüleik -esetleges- nélkülözése árán!
Ha nektek ennyi az igényetek, akkor csak szidjátok az egyetemistákat.A Napló egy manipulatív műsor,semmi objektivitás nincs a műsoraikban.Kiragadnak egy részletet egy komplex,átfogó rendszerből és azt leadják.Majd a sok birka követi.
Megkérdeztek 3-4 embert.Ha nektek ez elég arra,hogy egy egész korosztályra vonjatok le következtetést,akkor azt mondom minden nő egy prosti,mert a főúton is van 5.
De mondok mást.Pte-re járok,ahova rajtam kívül még kb 30ezren.AZért kíváncsi lennék, hogy Pécs szórakozóhelyein mikor fér el 30ezer egyetemista,vagy 10ezer,ja és még így se felejtsük el a nem egyetemista szórakozni vágyókat.
De csak mondjátok tovább:a legtöbb egyetemista eltartott,bulizós,senkiházi.
Szerencsétlenek gondolkodni nehezetekre esik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!