Muszáj külső szemlélők véleményét hallanom! Férfiak, nők, mindkét oldalról nagy szükségem van válaszra?
Párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy közös kislányunk.
Elmúlt időszakban nagyon sokat veszekedtünk, elhidegültünk egymástól, a szakítás is felmerült.
Úgy néz ki nagyjából rendeződött a helyzetünk, mindketten megszeretnénk menteni a kapcsolatukat.
Ma megjött a telefonszámlánk (az övé is az én nevemen van). Sokkal több volt mint szokott lenni és rákérdeztem. Kevés faggatózás után, elmondta hogy őszinte akar lenni és van egy lány (kolléga nő) akivel ennyit beszélt. Nagyon csinos lány amúgy. Elmondta hogy úgy gondolta szét fogunk menni, tetszik neki az a lány, és sokat beszélgettek, találkozni is akartak munkán kívül, de valamiért mégsem találkoztak.
Mennyire komoly ez? Én nagyon összetörtem (volt már hogy volt hasonló). Olyan sokáig tartott míg sikerült benne bíznom. Nem történt köztük semmi, amit el is hiszek. De maga a gondolat, hogy lépéseket tett, hogy összejöjjenek.
Azt mondja már nem tartják a kapcsolatot, csak amennyit a munka miatt amúgy is kell.
Hozzáteszem, hogy ne csak Őt hibáztassam és hogy kerek legyen a kép, elég csúnyán viselkedtem otthon, sokat veszekedtem, kiabáltam.

Ha mindketten a kapcsolat megmentésén vagytok és ő mégcsak félre sem lépett, akkor emelkedj felül ezen és ne törődj vele.
Végülis nem volt viszonya a nővel, ahogy kiveszem a szavaidból. Ez a mostani eset, hogy egy esetleges szakítás után már van egy elvi "jelentkezője" nem kell, hogy kiölje belőled a bizalmat, hisz nem hűtlenkedett.

Lépj túl azon, hogy ki miben bűnös/hibás!
Mivel Te éppen haragban voltál vele, ezt sajnos nem tudta Veled megbeszélni, szüksége volt valaki másra. Nagyon sokat jelent, hogy nem tagadta le, hanem őszintén meg tudtátok ezt beszélni. Ha pedig nem is történt megcsalás, és Te meg tudsz bízni a párodban, hiszel neki ebben, akkor kár ezt a dolgot tovább marcangolni, mert nem hasznos, nem vezet sehova.
A helyzetedben sokkal hasznosabb lehet, ha azzal foglalkozol, mi hoz össze benneteket újra, jobban, mint korábban? Mennyire ismeritek egymást? Mennyire mertek őszinték lenni? Ő ezzel már meg is tette az első komoly lépést. Szerintem Rajtad a sor, hogy kiterítsd a lapjaidat, és elmondd, hogyan hatott ez Rád? A félelmeidet, reményeidet stb. Beszéljétek át komolyan, ha lehet nagyobb indulatok nélkül ezt és a többit is, ami miatt ide jutottatok!
Mivel az emberek nem gondolatolvasók és a szavak mögé sokszor értünk olyan gondolatokat, amik valójában máshonnan jönnek, nem a beszélőtől, ezért nem szégyen visszakérdezni, pontosítani, mielőtt valami miatt megsértődnénk. Van erre pár jó technika, érdemes őket kipróbálni a kommunikációban, meglepő eredményekre vezethet. Legutóbb "Feri atya" könyvét olvasva derültem jót egy ilyen párbeszéden, szerintem érdemes elolvasni. (Én is elolvastam, pedig nem is vagyok hívő. Ez nem kell hozzá!) :)
A "játék" az volt, hogy az egyik fél mondott valamit, a másiknak pedig vissza kellett mondania, mit értett meg abból Ő? És kiderült, hogy olyan többleteket értett bele, amire a másik, aki a mondatot mondta, nem is gondolt! Ez benne a csapda. Egy idő után a párok AZT HISZIK, hogy ismerik egymást, miközben csak feltételezéseik vannak arról, MIT GONDOL a másik. Csakhogy ez nem fedi ám a valóságot!

Köszi 12:39-es! Ennek utánajárok.
Hányszor voltam már olyan helyzetben a párommal, hogy merő jószándékból mondtam neki valamit, de ezt ő úgy értelmezte, olyan dolgokat kombinált bele a kis agyával, hogy végül már azon gondolkozott, hogy elköltözik tőlem. Egy hülye, ártatlan mondattól, amiben a rossz szándéknak még csak szikrája sem volt!

Szerintem ha most nem javítjátok meg a kapcsolatot, akkor soha! Ez ilyen szakadék széléről való visszatáncolás volt...ha együtt akartok maradni, akkor most mindent bele kell adni, de ne bújjatok ki a saját bőrötökből, mert az úgyse mehet sokáig, az ember nem tudja önmagát "megerőszakolni". Tehát magatokból hozzátok ki a legtöbbet, s közben maradjatok önmagatok! :)
Kedves Válaszolók!
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsot. Várom a további véleményeket a fejleményekről.
A tegnapi nap befejezése:
Felhívott a munkám végeztének vége fele, menjünk együtt a lányunkért a bölcsibe. Pár percig semmi szó nem esett a dologról, aztán megsimogatta a kezem és azt mondta nagyon nagyon megleptem, hogy így kezeltem a dolgokat és megköszönte. Aztán estig már nem beszéltünk erről, gyerkőccel foglalkoztunk, stb. Este leraktam aludni és pohár sör/bor mellett leültünk nyugiba megbeszélni. Elmondta hogy nem akart kapcsolatba bonyolódni, amit elmondott a lánynak is, csak sex. Ami azért rosszul esett, hogy nem miatta nem jött össze a találkozó, mivel állítólag megbeszélték, és a randi előtt két nappal a lány eltűnt, felszívódott. (A lány tudja hogy mennyaszonya vagyok, és van közös gyerek). Ez picit bántott hogy valószínűleg simán megtette volna, de ez szerencsére nem derült ki. Jött a szokásos férfi vadászösztönnel, hogy megtört nagyon a veszekedések miatt. Elmondta hogy miután megbeszéltük hogy rendbe rakjuk a kapcsolatunkat, utána már nem is találkoztak, nem próbálkozott tovább. Kell neki más véleménye, visszaigazolás hogy kell Ő még másnak is. (Jó pasi amúgy :) ) Megbeszéltük, ha megint rájön ez a bizonyítás vágy, kitalálunk valami újdonságot, hogy ne kelljen más felé kacsingatnia. Kézfogás, fogadalom a tiszta lappal kezdéshez, majd békülős szeretkezés.
Megígértem, nem baszogatom ezzel a témával többet.
Persze kavarog bennem még így utólag is pár kérdés. Biztos csak ennyi történt? Azt mondta bármeddig mentek volna el, vállalná, mert akkor tudja hogy ő rontotta el és elmondaná. Ha elé áll a nő, hogy gyere, most már ráérek, nemet fog tudni mondani? Miért nem mondta egy szóval sem megnyugtatás képpen, hogy én is szép vagyok? (sokkal szebb nálam a csaj) Vagy ez a pasiknak eszébe sem jut?
Lényeg hogy megpróbálok mindent megtenni, csinos lenni, kedves lenni, stb. Igaz nehéz lesz, mert nem nagyon tudom felvenni a versenyt azzal a csajjal :(
Kérlek válaszoljatok, mi a véleményetek az este történtekről?

Nem kell versenyezned senkivel! Eldöntöttétek, hogy megpróbáljátok újra, úgyhogy nincs min agyalni!
Előre nézz! Sok boldogságot!

Szerintem ne azon agyalj, hogy mit nem mondott. Tök egyértelmű, hogy rendbe akarja tenni a dolgokat, és ez a legjobb, ami a történtek után jöhet!!!
Ha érzi, hogy szereted, otthon tényleg otthon van, hidd el, fog tudni nemet mondani.
Abban pedig biztos vagy, hogy a másik lány szebb? Különben is, mi az, hogy szebb? A szépséget nem csak külalakra mérik (legalábbis én nem!)! Jól is néznénk ki, ha felkínálkozna mondjuk egy szebb arcú lány, én pedig ugranék rá, csak azért, mert szebb arcú...
Beismerte a dolgokat, próbálj neki hinni, túltenni magad ezen. És ha esetleg az motoszkál az agyadban, hogy "de hát egyszer majdnem megtette", akkor az is motoszkáljon, hogy miért tette, mi vezetett odáig. Ha az okokat megszüntettétek, nem fog ismét megtörténni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!