Ha ugyanúgy hívnak, mint az édesapámat, akkor utazhatok az ő nyugdíjas szelvényével?
Persze nem jogszerűen...de meg lehet csinálni? Láttam én már huszonéves fiatalokat is nyugdíjas szelvénnyel utazni (lehet rokkantnyugdíjasok voltak - bár nem úgy néztek ki).
Gondoltam egyszer én is hasznot húzhatnék állambácsi kedvességéből...de kell még valamit bemutatni hozzá? A nevem ugyanaz, mint édesapámnak. Ő már nincs abban az állapotban, hogy hasznát vegye, nekem viszont segítség lenne...
11:05-ös bizonyára mszp-s, nekem azok szokták szószerint ugyanezt mondogatni. Tudod 11:05, ha mindenki rendesen fizetné a BKV vagy MÁV jegyét, akkor nem 100 millió lenne a végkielégítése a vezérigazgatóknak, hanem 300 millió, a színvonal pedig maradna ugyanolyan, mint most. Ugyanez az állam részéről: ha mindenki fizetné az adót rendesen, nem változna semmi, csak a politikusok többet lopnának el, mint eddig. Mi az egy országban, hogy egyéni vállalkozóként az embernek akkor is 120.000 forintot be kell fizetnie az állam részére, ha 0 bevétele volt a hónapban? És ezek után ne vegyenek fiktív számlákat és ne csaljanak adót? Hát erre annyit, hogy fuck you, meg fuck az állam, a BKV és a MÁV is!
Amúgy én most 22 vagyok és félárva. Minden évben jár a szelvény nekem is, amire az van írva, hogy nyugdíjasoknak, de a 9 év alatt, mióta félárva vagyok, azt hiszem csak 3 alkalommal kérdezték meg, hogy ez mégis miért jár nekem ilyen fiatalon...a buszsofőrök általában tudják,hogy a félárvák is kapják. Te viszont, kérdező, ezt ne játszd be, mert a félárvák csak 25 éves korig kapják ezt a papírt, és csak akkor, ha még nappali tagozaton tanulnak. Szóval 40 évesen te inkább korai nyugdíjasnak mennél el.
Ja és annak, aki azt írta, hogy emiatt veszik el egy árvártól a járulékot: ez akkora sületlenség, amekkora a földön nincs több! Ez egy fix dolog. Prioritást élveznek a segélyek minden formában, és ha valaki jogosult rá, mert árva vagy félárva, akkor szerencsére a föld alól is előkerítik rá pénzt...max a kórháznak, ilyesmiknek jut kevesebb, de emiatt a kis papírka miatt azt sem hiszem.
22/L
Azért az olyan jó, hogy itt mindenkinek csak jogai vannak, kötelessége pedig semmi.:(
Hidd el a nincsből senki sem tud adni!
Én is árvaságis voltam. És rengeteg olyanról maradtam le, ami nekem már nem jutott, mert mások jogosultabbnak nyilvánították magukat. Mondjuk nem is álltam oda sehova, hogy én milyen szerencsétlen is vagyok. Nehogy már azért utazhasson kedvezményesen, mert léteznek árvák!!!
Az a baj, ha valamit kapnak a gyengén látók, az rögtön kell, és jár a süketeknek, a nagycsaládosoknak, meg mindenkinek, aki csak tud a lehetőségről.:(
11:41!
Majd ha olyan lesz az állam, hogy nem lopja el tőlem az adót...mert igenis ellopja, lásd egészségügy, akkor megígérem, hogy tisztességes állampolgár leszek. De addig, amíg az adómat a kátyúk, az egészségügy, az oktatás, stb. helyett magukra, meg olyan emberek segélyeire költik, akik marhára nem érdemlik meg, mert büdös nekik a közmunka... addig megpróbálok becstelenül nem éhen halni.
Kérdező, felőlem azt csinálsz, amit akarsz, de nem jelentheted ki, hogy MINDENKI csal valamiben. Vagy tán olyan szerencsés vagy, hogy MINDENKIT ismersz?
Nyugtathatod magadat azzal, hogy más is ezt csinálja. De vannak becsületes emberek. És azzal nem lehet vitát nyerni, hogy "aki mást mond, az hazudik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!