Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ugyanúgy hívnak, mint az...

Ha ugyanúgy hívnak, mint az édesapámat, akkor utazhatok az ő nyugdíjas szelvényével?

Figyelt kérdés

Persze nem jogszerűen...de meg lehet csinálni? Láttam én már huszonéves fiatalokat is nyugdíjas szelvénnyel utazni (lehet rokkantnyugdíjasok voltak - bár nem úgy néztek ki).

Gondoltam egyszer én is hasznot húzhatnék állambácsi kedvességéből...de kell még valamit bemutatni hozzá? A nevem ugyanaz, mint édesapámnak. Ő már nincs abban az állapotban, hogy hasznát vegye, nekem viszont segítség lenne...

2011. márc. 1. 09:40
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
64%

Csak azért, mert más megteszi, rám igenis vonatkoznak a szabályok. Sőt még olyanokat is tartok, amiket nagyon kevesen. De nem érzem álszentnek magam ettől. Nekem így jobb. Nekem van lelkiismeretem, ami meggátol abban, hogy tudatosan rosszat csináljak. :)

Szép napot!

33/L

2011. márc. 1. 10:09
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Régen még el is lehetett adni, de most már jobban ellenőrzik a dolgokat.

Apukádnak ugyanis nem csak az utazási szelvénye van, hanem nyugdíjas "igazolványa" is. Ami kb, akkora mint az utazási szelvény, és rajta van a törzsszáma, meg egyéb adatok. Kérhetik ellenőrzéskor azt is.

Egyébként a törzsszám számai is jelentenek valamit (pontosan nem tudom), szóval abból is ki tudják deríteni, jogosan használod-e a jegyet.

Ha megnézed az utazási szelvényt, a név mellett kell lennie valamilyen betűnek.

Nekem olyan van, amin GY betű van, vagyis gyám, a gyerekeimén pedig GO vagyis gyámolt.

Ha fiatalokat láttál ilyennel utazni, lehet, hogy árvák, és a szüleik miatt kaphatták.

Apukádén van ilyen betű?

2011. márc. 1. 10:10
 13/34 anonim ***** válasza:
44%
Rögtön lebuksz, mert a születési év is rajta van.
2011. márc. 1. 10:17
 14/34 anonim ***** válasza:
74%
Igen, természetesen. Ha többen vagytok, mint a kalaúz, akkor semmilyen papír nem kell. Főleg ha még kardotok is van.
2011. márc. 1. 10:30
 15/34 anonim ***** válasza:
76%
:)!
2011. márc. 1. 10:31
 16/34 A kérdező kommentje:

Huhh..köszönöm ezt a sok választ.

Nincs a szelvényen születési dátum, pont emiatt jutott eszembe a lehetőség (a név mellett semmi sem szerepel) Egy törzsszám van, de az a buszsofőrnek nem hiszem, hogy mond valamit).

Amúgy 40 leszek lassan, úgyhogy ha rendőrnek vagy színésznek mentem volna, akkor már lehetnék is lassan nyugdíjas...

Ebben az országban mindenki ügyeskedik, enélkül (kivéve ha aranykalitkába született valaki) megélni sem lehet. Aki mást mond, az hazudik.

Amúgy nem hiszem, hogy ezzel rosszat tennék. Kinek ártok vele? Max. a benzinkutasoknak és az olajtársaságoknak. Mert vagy spórolok egyet és felszállok két utazás erejéig a buszra. Vagy megyek a szokásos módon autóval. Egy autóút ugyanis ugyanannyiba kerül, mint a teljes áru jegy a távolságibuszon.

2011. márc. 1. 10:35
 17/34 anonim ***** válasza:
8%

Annak az árvának, akitől miattad veszik majd el a hozzájárulást, annak igenis ártasz. De persze ez ne is érdekeljen.

Egyébként apád véleménye mi róla. Ő is használtatja azt ami a tied?:)

Azt hiszem, hogy eldöntötted már rég, de ahhoz is gyáva vagy, hogy biztatás nélkül, egyedül végigvidd. Valószínűleg lebuksz, utána pedig majd a megállapított büntetést találod nem neked valónak. Miért nem az a kérdés, hogy mit kezdjek, ha már ilyeneken jár a fejem, hogy valahogy túléljek. Rögtön megértenélek. De így, mit vártál a kérdésedtől? Kiskaput, ez nem olyan. Keress más lehetőséget az utazásaid szponzorálása, de ne várd, hogy az általad leírt úton lökdössön bárki is.

Minden jót!:)

2011. márc. 1. 10:48
 18/34 anonim ***** válasza:
64%
Hű, mennyi álszent ember van ám itt is! Ugyan már, ettől meg attól elveszi a kérdező.. Nevetséges ami itt folyik ebben az országban! Rákényszerítik ilyenekre az embert, mint a kérdező is azon gondolkodik, hogy csaljon e! Nem mi emberek vesszük el egymástól, hanem ott fent az okosok tesznek tönkre mindent, a szegény csak még szegényebb lesz! Ezáltal gondolkodik az ember ilyen dolgokon, mint amit a kérdező is kérdezett!
2011. márc. 1. 10:58
 19/34 anonim ***** válasza:
44%

Azok az "okosok ott fent" sem tudnak szarból várat építeni. Ha Magyarországon minden ember becsületesen fizetné az adót, és fizetne az általa igénybe vett szolgáltatásokért (lásd: BKV, MÁV...), ha elmenne mindenáron dolgozni, és nem mondaná azt egyes munkákra, hogy neki büdös, inkább a segély - akkor mi lennénk Svájc.

Egymástól, ezáltal magatoktól, a gyerekeitektől loptok, emberek.

2011. márc. 1. 11:05
 20/34 anonim ***** válasza:
67%

Akkor miért szorongatják meg azokat, akik nem fizetnek rendesen adót! Mondjuk a vállalkozókat!

De nekem ne mondja senki, hogy azért tart itt az ország, mert a kis emberek elvesznek egymástól... Nevetséges!!!!!

2011. márc. 1. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!