Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire jellemző az, hogy...

Mennyire jellemző az, hogy egy 7 éves gyereket nagyon érdekel a csillagászat, és állandóan ilyen témájú könyveket olvas?

Figyelt kérdés

A megértésével sincsenek problémái, pedig nem gyerekeknek íródott könyveket olvas.

És amikor megkérdezik tőle, hogy mi szeretne lenni, egyszerűen csak annyit mond, hogy csillagász? ű

Az ilyen gyerekek mind forma egyes versenyzők, vagy sztárfocisták akarnak lenni, ellenben őt ezek nem foglalkoztatják, sőt nem is nagyon játszik fiús játékokkal.

Lehet vele valami probléma?

2011. febr. 26. 20:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nagyon aranyos kissrác, én nagyon szeretném, ha a (majdani) gyerekem is ilyen okos lenne! :) Büszke lennék rá, és ellátnám őt érdeklő könyvekkel, sőt ha tehetném, elvinném a csillagvizsgálóba is! (Nálunk a Fűvészkertben van, hátha felétek is van valahol!)

Nem játszik "fiús" játékokkal, és?! Örülj neki, hogy nem játszik lövöldözőset, nem akar agresszív minigyilkológép lenni! Ne azzal foglalkozz, hogy a többi kisfiú mit csinál, szerintem a Te kisfiad sokkal értékesebben tölti már ilyen kis korában az idejét! (És ne neveld bele, ne éreztesd vele, hogy muszáj olyannak lennie, mint mások. Szerintem.)

A csillagászat ráadásul nemiség szempontból teljesen semleges, nem lehet rámondani, hogy lányos vagy fiús, egy érdekes tudomány, és jó dolog, ha valaki foglalkozik vele, ennyi. Senki nem fogja emiatt b.zinak vagy nyápicnak nézni a gyereked.

Unokatesóm a buszokért, vonatokért volt megőrülve, amióta az eszét tudta,érte is volt,aki "aggódott", ő se verekedett stb. amit kisfiútól várnak, és a foci se kötötte le. Most 23 éves és a Közlekedési Főiskolán végzős, BKV-nál lesz állása. Erről ennyit.

30/N

2011. febr. 26. 21:10
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem...ahelyett, hogy örülnék ennek a dolognak, te siránkozol, hogy a gyereked nem az átlagba tartozik.
2011. febr. 26. 21:11
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Sok anyuka aki ilyesféle kérdést tesz fel, pont hogy nem siránkozik, hanem valójában épp azt szeretné hallani hogy a gyereke mennyire különleges. Olvastam itt olyat aki meg azt kérdezte hogy az 5 hónapos gyereke már mászik és ez mennyire normális? Vagy olyan is aki azt kérdezte hogy mennyire normális és nem baj-e ha a picike gyereke fejből tud sok mondókát? Kicsikét átlátszó..... :)
2011. febr. 26. 21:40
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
21:40 Szerintem is az van, amit leírtál.
2011. febr. 26. 22:24
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont ilyen voltam kiskoromban, pedig én lány vagyok. Sajnos aztán a középiskolában rá kellett ébrednem, hogy a matematikához abszolút nem értek (rengeteg tanulással, magántanárral 3-as, egyszerűen logikátlannak találtam, pedig próbálkoztam...), szóval le kellett mondanom a gyerekkori álmomról :) Most tolmácsnak/fordítónak készülök, a 6. nyelvemet tanulom. A csillagászat még mindig rettenetesen érdekel, olvasom a híreket, sok könyvem van a témáról, meg sci-fi rajongó is lettem időközben:). Szerintem normális dolog ez, mindenkinek vannak álmai ennyi idősen, na meg jobb esetben később is! 22/L
2011. febr. 27. 01:54
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban én régész szerettem volna lenni..:)

Nincs semmi baj a fiúval, csak a személyisége, érdeklődése már most kezd kiütközni rajta. Valószínűleg nem focista lesz belőle, de remélem ezt nem érzitek katasztrófának:)

A csillagászat amúgy nagyon érdekes téma, próbáld meg tágítani a tudását természettudományon belül (kémia, biológia, állatok, madarak, bolygók kialakulása, földtörténet, stb)! Nagyon sok látványos, olvasmányos könyvet lehet ilyesmikről kapni.. Könnyen lehet, hogy ilyen irányba akar majd később tovább tanulni, és ezzel valóra válthatná sok ember egyik leghőbb vágyát: egész életében azzal foglalkozhatna, ami érdekli!:)

2011. febr. 27. 02:30
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnélek elkeseríteni, de ez nem csak teljesen normális, hanem átlagosnak mondható viselkedés. Nagyon sok gyereket érdekelnek a csillagok, nincs ebben semmi különleges. Nem született újjá, meg ilyen ostobaságok. Én is csillagász szerettem volna lenni ilyen idősen, mégis bölcsészkarra kerültem aztán.

Azt nem tagadom, hogy biztos értelmes kisfiú. Örülj neki, beszélgessetek sokat, ha pestiek vagytok, vagy erre jártok, vidd el a Planetáriumba, Te is élvezni fogod. De ennél többet nem kell beleképzelni.

2011. febr. 27. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!