Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kirakhat anyám a házból?

Kirakhat anyám a házból?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, nappali tagozatos egyetemista. Már többször, veszekedések során a fejemhez vágta, hogy menjek el otthonról. Apámmal együtt élnek, ő nem veszi anyámat komolyan, de ha ő el akar zavarni, nem maradhatok. Nagyszüleim nem élnek, a többi rokon rossz anyagi helyzetben van. Az én szüleimnek pedig van pénze, simán el tudnak tartani, míg befejezem az egyetemet. Semmi sincs, ami védene engem jogilag, míg befejezem az iskolát? Bármikor az utcára küldhet, hajléktalanná tehet?
2011. febr. 25. 18:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

Egyik válaszolónak: felsőoktatásban már nem jár családi.

Amúgy nagyon útban vagy már nekik, szerintem menj el a barátodékhoz, hátha az ő szülei jobb fejek.

2011. febr. 25. 19:06
 12/25 A kérdező kommentje:

Csak anyám ilyen, ha rájön az 5 perc. Aztán 1 órával rá meg úgy tesz, mintha semmit sem mondott volna. De persze közben úgy foglalkozik a dolgaimmal, úgy beleavatkozik az életembe, mintha 5 éves lennék. Nem is tudom, szerintem halálra unná magát, ha ezt nem tehetné.

Egyébként meg az egyik válaszolónak annyit... áldozatokat kell hozni azért, hogy később jobb fizetésem legyen, amiből majd tudok nekik segíteni, ha szükségük lesz rá. Ha megkérnek valamire, most is segítek, de magamtól nem állok neki kinyalni a házat, miközben anyám egész nap itthon van, én meg 12 órákat távol vagyok az iskola miatt (csak a bejárás napi 3 órát elvesz).

2011. febr. 25. 19:07
 13/25 anonim ***** válasza:
45%
Féltékeny rád. Ezért akarja megnehezíteni a dolgod és kiszúrni veled.
2011. febr. 25. 19:12
 14/25 anonim ***** válasza:
78%
Igazad van elfelejtettem, hogy nem 2009-et irunk. :) Elnezest a teves infoert.
2011. febr. 25. 19:14
 15/25 A kérdező kommentje:

Semmi baj. :)

Hát igen, a húgom szerint is féltékeny, szerinte pl azért nem akarja őt bizonyos helyekre elengedni, nehogy tesómnak jobb legyen, mint neki volt. Mindent ráerőltet tesómra, hogy milyen iskolába járjon, mit tanuljon...stb., és ha hangoztatom, hogy én ezekkel nem értek egyet, mert nálam ugyanezt megjátszotta, és egyáltalán nem vagyok érte hálás, sőt... akkor kuss a nevem. :S Most újabban nálam meg azt kezdte el, hogy minden áron le akar beszélni engem a külföldi terveimről, hogy úgysem vagyok képes rá stb., addig fogja magyarázni, míg teljesen le nem építi az önbizalmam. Ezt csinálja a barátommal kapcsolatban is... múlt nap leosztott, hogy hogy viselkedek a barátommal (rákérdeztem, szerinte semmi gond nincs velem), és hogy úgyis el fog hagyni a barátom, mint ahogy mindenki elhagy engem, mert én mindenkivel csak megutáltatom magam, egy pasi sem bír elviselni stb. Mikor barátomnak meséltem, ő is kiakadt, hogy miket beszél. :S

2011. febr. 25. 19:20
 16/25 A kérdező kommentje:
Ja, és amikor ezekre én kiakadtam és én is leosztottam őt, apám még engem állított le, hogy mit veszekszek anyámmal állandóan. Szóval rá sem számíthatok igazán, inkább anyám mellé áll az esetek 90%-ában.
2011. febr. 25. 19:22
 17/25 anonim ***** válasza:
59%

Figyelj. Egyértelmű, hog azért akar kontrollálni, mert ha te is elcseszed az életed, akkor nem nehezedik majd rá annak a terhe, hogy látja, te boldog vagy, önmegvalósítasz. Ha ezt látná, szembe kellene néznie azzal, hogy ő elcseszte.

Kérlek vedd észre, hogy ha hagyod magad, belemész a játékaiba, akár olyan szinten is, hogy mindennapos témád az anyád kibírhattalan viselkedése, a szép fiatal éveidet pazarlod el. Erősnek kell lenned és önzőbbnek. Éldd a SAJÁT életed. Költözz el, amint tudsz, én az tenném.

2011. febr. 25. 19:27
 18/25 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy olyan körülményeket nem tudnék magamnak teremteni, amilyeneket ők tudnak. Magyarán az idegeimet adom a jólétért, a kényelemért. :S De ha elköltöznék, nem tudnám magam eltartani is, illetve még suliba is járni. Komoly ételallergiáim vannak, ami miatt speciális diétát kell tartanom, minden nap magamra kellene főznöm, a hozzávalók pedig méregdrágák. Diákmunkával az életben nem keresnék annyit, hogy a kaján, rezsin, bérleti díjon kívül még más is kijöjjön. Úgy vagyok vele, hogy pár évig még majd csak kibírom, aztán ha lesz munkám, akkor már könnyebb lesz.
2011. febr. 25. 19:30
 19/25 anonim ***** válasza:
Kollégium?
2011. febr. 25. 19:31
 20/25 anonim ***** válasza:
a leírtakból gondolom, hogy nem kap mert jól állnak anyagilag....én ajánlottam a szoctámot is, de gondolom az sem jár neki
2011. febr. 25. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!