Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan hazudtatok otthon, hogy...

Sokan hazudtatok otthon, hogy hová mentek, mert tudtátok, hogy nem engednének el?

Figyelt kérdés
2009. febr. 15. 18:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Úgy van, hogy egy haveromhoz mennék filmet nézni, de anyuék félek, hogy össze akarok jönni a sráccal, pedig van egy fél éves kapcsolatom. Nem akarok semmit a sráctól, mi olyanok vagyunk, mint a tesók, csak ezt anyuék nem akarják felfogni.
2009. febr. 15. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, mert elengednek... Amikor még kisebb voltam, akkor a kivelt hazudtam néha, mert nem mertem bevallani h éppen lánnyal megyek, nem egy barátommal:D

Jah fiú vagyok am

2009. febr. 15. 22:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam én is azt mondom, hogy egy barátnőmhöz megyek filmet nézni :)
2009. febr. 15. 23:02
 14/17 anonim ***** válasza:
75%
Tudod egy gyerek sem gondolja, hogy ő is bajba kerülhet útközben, ha "átugrik" a barátjához. Ebbe a tévhibe páran már bele is haltak. És a szüleid azt sem tudják mit mondjanak a rendőröknek, vagy, hogy merre keressenek téged. Ez a világ tele van őrültekkel! Nézel TV-t, olvasol újságot, látsz te egyáltalán? Van neked fogalmad arról, hogy milyen gyorsan be lehet rántani egy kis csajt egy út szélén lelassító autóba? Azután kapsz egy szurit, amitől elalszol és majd valahol Németországban, vagy Hollandiában éberdsz fel, ahol kurtizán csinálnak belőled, ha tetszik, ha nem. Csak éheztetnek, vernek és kefélnek valami pincében, amíg meg nem törsz, vagy bele nem döglesz. Ha másképp nem megy, majd beléd nyomnak egy kis heroint. Finom friss pipihusi leszel, majd megkeresed az árát. Nem ijesztgetni akarlak, csak ez is egy nagyon is lehetséges dolog, amitől a szüleid féltenek. Ezt az érzést, csak akkor fogod érezni, ha neked is lesz már gyermeked. Egy dolgot jegyezz meg! Az életben sok mindent elvehetnek még tőled, de a becsületedet csak Te dobhatod el magadtól! Pedig az embernek egész élete folyamán csak EGY becsülete van! Te hiszel még valaha olyan embernek, aki már hazudott neked? Mert én többé soha! Mondd meg szüleidnek az igazat és ha elengednek mész, ha nem, akkor jöjjön a fiú hozzátok és hozza el azt a filmet. :-) Majd megnézitek nálatok. Így a filmet is látod és hazudnod sem kell. Légy okos és ne játszd el a szüleid bizalmát! Nem érdemlik meg, ha már eddig tisztességesen felneveltek. Nem ér annyit az a film. Előbb, vagy utóbb úgyis meg tudod majd nézni valahol. Ha mégsem jönne össze a dolog sehogy sem akkor írdd meg nekem, hogy mi a film címe és én küldök neked egy publikus linket, ahonnan letöltheted és megnézheted. Remélem jól döntesz.
2009. febr. 16. 00:22
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Ilyesmiről sosem hazudnék, mert bármi történik velem, azt sem tudják, hol keressenek.
2009. febr. 16. 01:27
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 17 évesen egyszer hazudtam. Azt tudták, hogy kikkel vagyok, "csak" abban hazudtam, hogy hol. Persze lebuktam, mert disco-ba mentünk, ahol persze nagy volt a cigifüst és mivel a szüleim nem dohányoznak, egyből megérezték.

Nagyon jól kezelték, miután kipihentem magam, anya rákérdezett, hogy biztos, hogy ott voltam-e, akkor bevallottam, hogy nem. Anyu megígértette velem, hogy legközelebb elmondom neki a teljes igazságot, hiszen ha bármi történik, tudják, hogy hol vagyok.

Sajnos tényleg hall az ember nagyon sok durva esetről. A fiatalok azt hiszik, hogy ez velük soha nem történhet meg, csak azt felejtik ki a számításból, hogy vannak dolgok, amik megtörténnek, anélkül, hogy tehetnének ellene valamit.

Szóval én azt mondom, ne hazudj ilyenben (sem) soha.

A szüleid megindokolták, hogy miért nem mehetsz a sráchoz? Nem lehet, hogy azért, mert nem éppen hízelgő dolgokat meséltél róla? Vagy egyáltalán ismerik?

Ha nem, akkor ismertesd meg a srácot anyudékkal, beszélj róla, hiszem, hogy ha megismerik és nem látják számodra (a kapcsolatod számára) veszélyesnek, akkor előbb-utóbb el fognak engedni hozzá filmet nézni. Addig meg marad az, hogy nálatok nézzétek meg.

Elhiszem, hogy most akarsz átmenni hozzá, de ne játszd el a szüleid bizalmát. Annál fontosabb kevés van a világon.

2009. febr. 16. 09:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Részben minden eddigi válasszal egyetértek (pedig vannak ellentmondók is), de hozzátenném, sok szülő tényleg indokolatlanul szigorú a gyerekéhez, mintha csak azért nem engedné el ide-oda a gyereket, nehogymár neki jó legyen, (ha már neki nem az), illetve hogy a hatalmát fitogtassa. Akkor is lehet ilyet hallani, ha a gyerek jól tanul, segít otthon, stb. Szerintem ilyenkor egy enyhe füllentés (NEM nagy hazugság!!! nem arra gondolok, hogy azt mondja, a barátjához megy, közben meg a diszkóba drogozni) a családi béke illetve lelki nyugalom érdekében megengedhető, mert senki sem szereti a "nyúzást", a cseszegetést hallgatni, főleg, ha az teljesen irracionális. Sok szülő magának intézi el, hogy a gyereke hazudjon. Persze az is igaz, hogy sok gyerek is a "könnyebb utat" választja és hazudik olyan szülőnek is, akit lehet, hogy meg lehetne győzni.
2009. febr. 16. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!