Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zsuzsanna névről mi a vélemény...

Zsuzsanna névről mi a véleményetek? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Zsuzsannának hívnak, nem szeretem a nevem, bár becézés nélkül még tűrhetőnek tartom. Viszont soha senki nem szólít így, pedig mindig így mutatkozom be, mégis lerövidítik Zsuzsinak, Zsuzsának (még hivatalos helyen is, pedig a Zsuzsa már más név). Nem értem, ha valaki tudja becézés nélkül mondani, hogy Karola, Tamara, Ramóna, Anita, Alida, Klaudia, Annamária, akkor a Zsuzsannát miért nem? Nyilván az általam felsorolt neveknek is vannak becézéseik, de azért az emberek nem zsigerből rövidítik őket, pedig nem rövidebbek, mint a Zsuzsanna. Ti mit gondoltok erről?
2011. febr. 24. 15:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
En is Zsuzsanna vagyok es persze senki sem szolit igy, pedig a Zsuzsatol rosszul vagyok, eleve masik nev meg olyan oreges, oda vetett szamomra, hogy Zsuzsa. En a Zsu-t hasznalom. A barataim igy hivnak meg Zsuzsinak. Sajnos hivatalos papirokon is elofordul, hogy csak annyit dobnak oda, hogy Zsuzsa, pedig nekem nem az a nevem. Az altalad felsoroltak mas jellegu nevek meg rovidebbek, az Annamaria nevu ismeroseimet is mindig Annamarinak hivjak, meg nem hallottam nem hivatalos helyen igy vegig mondva, a Tamarat, Ramonat, Klaudiat, Karolat is hallottam becezve sokszor, a masik nevet nem ismerem (Alida). A Zsuzsanna talan tul hivatalosnak hat. En sem vagyok oda a nevemert, de hat ez van. Nekem meg meg rosszabb, mert kulfoldon elek es senki sem tudja sem kimondani, sem leirni, szoval kenytelen voltam angolositani. Mondjuk nem rossz, mert angolul egyszeru es az en generaciomban itt szinte senkit nem hivnak igy, szoval valamilyen szinten ritka, mig Magyarorszagon oly gyakori.
2011. febr. 24. 16:46
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

Én is Zsuzsanna vagyok.

Én azt szeretem ha Zsuzsának szólítanak.Otthon a szüleim,és a falubeliek Zsuzsikának szólítanak.

A barátaim,Zsuzsának és a munkahelyemen is Zsuzsának hívnak.

Én a Zsuzsit kifejezetten rühellem,arról egy malac jut eszembe.

És így szerencsére nem szólít senki,csak 1 idősebb néni,de neki elnézem :)

2011. febr. 24. 16:51
 13/18 anonim ***** válasza:

én is Zsuzsanna vagyok, én mivel nem bírom se a Zsu, se a Zsuzsi, se egyéb rövid becézőket (Zsuzsó, Zsuzs, ecc.) - se a hosszabb kacskaringós akármicsodákat, amiket rám aggatnak (Zsuzsánka, Zsuzsmuzsó), ezért a közeli barátok számára alternatív becenevem van (nem ez, de ilyesmi: Jani).

a tanárok, idősebbek Zsuzsának szólítanak, kérésre.

viszont én is utálom, ha hivatalos helyen lerövidítik. aztán meg mindenféle probléma lesz belőle. :/

ráadásul a vezetéknevem 8 betűből áll... szép hosszú, "imádom", amikor másfél centis helyet hagynak az egésznek.

szerintem azért rövidítenek az emberek, ha nem is akarod, mert nem akarnak megjegyezni többnyire két szótagnál többet. na meg... azt, hogy Zsuzsanna a ZS-k miatt körülményesebb kiejteni, mint egy nyitottabban hangzó nevet.

(főleg külföldi barátaim, olaszok problémáztak a leírásával, kiejtésével - ők is megkapták a Jani-jellegű becézésre való felhívást :D)

2011. febr. 24. 17:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik, de csak a Zsuzsanna verzió (nem Zsuzsaként anyakönyvezve)és a becenevek közül a Zsuzsi. A lányomnak csak azért nem adtam ezt a nevet, mert a vezetékneve túl sok mássalhangzóra végződik, ráadásul c-re :) Egyik babáját viszont elneveztük így, tipikus Zsuzsi baba :).

Egyébként kérd ki magadnak, hogyan szólítsanak! Tudom, ezért is sokan megszólnak, hogy milyen úrhatnám vagy, de ne törődj velük :). Téged zavar, nem őket.

2011. febr. 24. 21:08
 15/18 anonim válasza:
Szia! Én is Zsuzsanna vagyok ahogy a többiek előttem! Engem se szólítanak sose zsuzsannának.. mondjuk utálom ezt a nevet! De találtam egy csomó becenevet rá és így nem is olyan szörnyű ez a név! A tanárok meg szüleim mindig csak ugy hívnak hogy Zsuzska meg valamelyik tanár meg Zsuzsikának meg Zsuzsának! De ezek annyira nem tetszenek..mondjuk a Zsuzska tühető! De a haverokkal meg a barátaimmal találtunk ki beveneveket erre! És ha ezeket egy ismeretlen hallja rögtön a becenév áll be neki és ugy is fog hívni! Mert az a név rögződött be neki!És valamelyik becézésemről nem is lehet tudni hogy zsuzsannának hívnak! A barátaim így szoktak szólítani: Zsuzs, Zsannus, Zsanna, Zsanka, Zsani (Zsanni), Nuss, Nusi és még ha akarod kicsit angolosítani akkor Suzy (szuzi), Suelenne (szuelen) És még Slennie-nek (szleni) is szoktak szólítani! remélem sokat segíthettem! :D
2011. jún. 16. 14:55
 16/18 anonim válasza:
Hasznos választ már ilyen későn nem hiszem, hogy tudnék adni, viszont engem is Zsuzsannának hívnak, mivel külföldön élek így(Zuzana) nem nagyon veszik figyelembe. Suliban mindig Zsuzsát írnak mindenhova (a tanárok is így hívnak) attól függetlenül, hogy Zsuzsanna vagyok. De a lényeg a lényeg, és ami miatt nagyon is érdekes a név, hogy például ha én Magyarországra utazom, megadva mindig az van, hogy Zuzana, ha írásban van. És amikor nem tudják hogyan szólítsanak, mindig azt mondom nekik, hogy Zsuzsanna vagyok, de szólítsanak csak...-nak... és sokszor arra jutunk, hogy csak azért is Zsuzsannának szólítanak. Volt már példa rá, hogy Magyarországon(!!!) nem tudták rendesen kimondani, hogy Zsuzsi, a két zs betű miatt. De olyan jó volt nézni őket ahogy szórakoznak a névvel. Szóval nem olyan rossz név ez ha jobban belegondolunk. És a sok szenvedő embertől, akiknek nem sikerül annyira kimondani, hogy Zsuzsi kegyelemből jó annyit mondani, hogy legyek csak Zsú, vagy Zsu. Így mindennek van jó oldala.
2011. nov. 30. 15:33
 17/18 ivilicious ***** válasza:
nekem elég könyű a nevem..Ivett, becenév meg millió :)
2013. ápr. 8. 13:31
 18/18 ivilicious ***** válasza:
am van egy ismerősöm, ő is Zsuzsanna,és mindenki Susannának és Susienak szólítja és úgy írja mindenhova
2013. ápr. 8. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!