Zsuzsanna névről mi a véleményetek? Hogy is van ez?
Én is Zsuzsanna vagyok.
Én azt szeretem ha Zsuzsának szólítanak.Otthon a szüleim,és a falubeliek Zsuzsikának szólítanak.
A barátaim,Zsuzsának és a munkahelyemen is Zsuzsának hívnak.
Én a Zsuzsit kifejezetten rühellem,arról egy malac jut eszembe.
És így szerencsére nem szólít senki,csak 1 idősebb néni,de neki elnézem :)
én is Zsuzsanna vagyok, én mivel nem bírom se a Zsu, se a Zsuzsi, se egyéb rövid becézőket (Zsuzsó, Zsuzs, ecc.) - se a hosszabb kacskaringós akármicsodákat, amiket rám aggatnak (Zsuzsánka, Zsuzsmuzsó), ezért a közeli barátok számára alternatív becenevem van (nem ez, de ilyesmi: Jani).
a tanárok, idősebbek Zsuzsának szólítanak, kérésre.
viszont én is utálom, ha hivatalos helyen lerövidítik. aztán meg mindenféle probléma lesz belőle. :/
ráadásul a vezetéknevem 8 betűből áll... szép hosszú, "imádom", amikor másfél centis helyet hagynak az egésznek.
szerintem azért rövidítenek az emberek, ha nem is akarod, mert nem akarnak megjegyezni többnyire két szótagnál többet. na meg... azt, hogy Zsuzsanna a ZS-k miatt körülményesebb kiejteni, mint egy nyitottabban hangzó nevet.
(főleg külföldi barátaim, olaszok problémáztak a leírásával, kiejtésével - ők is megkapták a Jani-jellegű becézésre való felhívást :D)
Nekem tetszik, de csak a Zsuzsanna verzió (nem Zsuzsaként anyakönyvezve)és a becenevek közül a Zsuzsi. A lányomnak csak azért nem adtam ezt a nevet, mert a vezetékneve túl sok mássalhangzóra végződik, ráadásul c-re :) Egyik babáját viszont elneveztük így, tipikus Zsuzsi baba :).
Egyébként kérd ki magadnak, hogyan szólítsanak! Tudom, ezért is sokan megszólnak, hogy milyen úrhatnám vagy, de ne törődj velük :). Téged zavar, nem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!