Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Páromnak van egy háza amin a...

Páromnak van egy háza amin a szüleinek haszonélvezeti joguk van. A kislányunkra szeretné iratni, kell a haszonélvezők bele egyezése?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Elmondom még egyszer, de utoljára. Nem kell a beleegyezésük, viszont a haszonélvezeti joguk is megmarad. (Az, hogy más szempontból ez jó ötlet-e, vagy sem, nem az én dolgom.)

[link]

[link]

[link]

Vagyis ajtót nyitni valóban csak a haszonélvező jogosult, de a feje fölött adhatják-vehetik az ingatlant. (Más kérdés, hogy én sem vennék olyan ingatlant, amibe nem tudok bemenni, mert valaki lakja.) Pont itt válik szét a tulajdonosi és a haszonélvezői jogkör.

2011. febr. 24. 14:21
 12/15 anonim válasza:

A tulajdonos akár nyugodtan el is adhatja az ingatlant, nem kell hozzá a haszonélvező beleegyezése (persze az új tulajdonos nem fogja tudni használni az ingatlant)!

Az ajándékozási illeték pedig megszűnt közeli hozzátartozók között, tehát az ügyvédi és földhivatali költségen kívül nem kell fizetni semmit ajándékozás esetén.

2011. febr. 24. 15:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Ha átiratja az édesapja a kislány nevére akkor én és az apa tehetünk rá haszonélvezetet?Ahhoz kell a jelenlegi haszonélvezők bele egyezése?
2011. márc. 3. 23:11
 14/15 anonim válasza:
Haszonélvezetet nem tudtok rá rakni a jelenlegi haszonélvező hozzájárulása nélkül.
2011. márc. 3. 23:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm..
2011. márc. 4. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!