Nem értem a legtöbb szülőt akinek kamasz vagy már 20 éves felnőtt gyerekeik vannak és mégsem engedik őket hogy a barátjuknál barátnőiknél aludjanak. Miért nem? Mivel jobb az ha titkolózniuk kell?
Én sem értem miért van ez. Hál' istennek velem nem viselkedtek így a szüleim, 15 éves voltam amikor először aludtam ott a barátomnál (és nem, nem azért mert ez a menő, hanem mert nagyon szerettük és kívántuk egymást). Így 5 évvel később még mindig úgy gondolom, hogy elég érett voltam hozzá, arról a szülőről meg meg van a véleményem, aki nem engedi a tini gyerekét a barátjánál/barátnőjénél aludni. Sose értettem az ilyet, ha egyszer felelősségteljes és szeretik egymást a párjával akkor mi a probléma? Arról meg nem tehet nincs még 18, a kor csak egy állapot, lehet valaki korábban is érett a szexhez.
Amúgy ha engem tiltottak volna (vagy akár most, így 20 évesen) tiltani próbálnának a szüleim a bulizástól, vagy a pasizástól, én megmondanám nekik amit ide most leírtam, és szerintem meg is értenék. Amennyiben nem, ugyanúgy csinálnám, mivel az én életem, nem az övék... szerintem sok szülő ebbe a hibába esik bele, hogy nem értik meg, hogy attól még hogy a gyerekük nem felnőtt hanem kamasz attól még az ő élete...
Két lány anyja vagyok. Nálunk az őszinteség, a bizalom az alap. A felvilágosításuk is mindig a koruknak megfelelően történt, és a mai napig nincs tabu téma közöttünk. Egyformán neveltem őket, a kisebbik lányom, valószínűleg pont azért, mert neki van nővére, sokkal érettebben gondolkodik, mint ennyi idős korában a nővére tette. 4,5 év van közöttük. A nagyobbik visszafogottabb, zárkózottabb volt mindig, a kisebbik sokkal nyitottabb, érdeklődőbb. Mindezekkel együtt mindig megbeszélünk mindent, amit felvetnek. Soha nem kezeltem őket dedósként, ezért mindig elsőként tudtam, hogy melyik fiú tetszik valamelyiknek. A nagyobbik 18 évesen aludt a barátjánál először, de ez volt az első olyan kapcsolata, ami szerelem volt a javából. A kisebbik lányom 16 évesen hozta el hozzánk a barátját, előtte megbeszélve, hogy itt alszik a fiú.
Mindkettőnek elmondtam időben, ha úgy érzik, hogy a kapcsolat megérett arra, hogy testi kapcsolat is legyen, nem kell titkolózni, mert ha a szoknyájára ülök, akkor is le tud feküdni a szerelmével, ha akar. Épp ezért soha nem tiltottam, és miért ne lehetnének egymáséi csukott szobában, higiénikusan, nyugodtan, mint mondjuk egy kocsi hátsó ülésén egy kies tájon.
Bár az első kapcsolat mindkettőnek tönkrement, a nagyobbik szerelme családi okok miatt túl messzire költözött, és a havi egy találkozás kevés volt a szerelem fenntartásához. A kisebbiknél egész más volt a hiba. A srác szülei rangon alulinak találták a lányomat, és az anyuka szétmarta őket. Ők sokat forognak az újgazdagok között (anyuka lakberendező, és pont ilyen családokhoz jár), az apukának meg mobilkereskedése van. Mi fizikai melósok vagyunk a férjemmel, és hiába lakunk szebb, nagyobb házban, még nincs plazmatévénk, méregdrága autónk. Nagyon sajnáltam mindkettőt, mert szenvedett a srác is, a lányom is. Nem örült az anyja, ha hozzánk jött, ha viszont náluk voltak, levegőnek nézte a lányomat, azon kívül, hogy a köszönését fogadta, egy szót sem szólt hozzá. Utólag örül, hogy fél év után szakítottak, mert rájött, hogy az anyuka soha nem hagyná őket boldogan élni, mert félti a pici fiát, és "elit" családból kell társat keresnie.
Na, elmentem én is a kérdéstől, de olyan jól esett kiírnom magamból az egészet.
Ja, és a nagyobbik most 21 éves, és 2 éves a kapcsolata a 2. barátjával, akivel felváltva vannak nálunk, illetve a fiúnál. Itt is, ott is természetes. A húga meg azóta inkább barátokat gyűjt, mint pasit. Sok haverja van, de a szerelem azóta sem érintette meg. Ráér, fiatal, és megfogadta, csak azé lesz legközelebb, aki iránt elsöprő szerelmet érez, és ahol a fiú szülei is elfogadják őt.
én 24 vagyok. Ha megyek valahova, mindig valakinek szólok. Nem mindenkinek, csak valakinek, ha a szomszédba megyek, akkor is. Csakis biztonsági okból mondom, hogy hova megyek. Ez alap. Ha külföldre megyek kirándulni, akkor is mindig megmondom, hogy melyik hegység, rész, még ha nem is ismerik.
Létfontosságú, mert ha más nem tudja, akkor baj lehet. Pláne ha egyedül szokok csavarogni. Ezenkívűl sohasem korlátoztak felnőttkor után, nem is engedtem volna. De nem is csináltam sosem balhét sehol.
24 éves vagyok, sajnos még a szüleimmel élek :(. Több mint 4 éve van barátom, és még most sem engedik meg, hogy itt aludjon. Engem engednének hozzájuk, de én egyrészt nem vagyok túl jóban a családjával, másrészt meg nem lenne pofám úgy ott aludni, hogy ő nem jöhet hozzánk. Normális magyarázatot sosem adtak, csak ilyen hülyeségeket, hogy ha itt áll a kocsija éjszaka, akkor az egész falu tudni fogja hogy mi szexelünk, vagy hogy nem akarnak még egy embert kerülgetni a fürdőszobában, meg ha majd lesz saját lakásom akkor azzal alszom akivel akarok, egyszemélyes az ágyam, stb...
Igazából én elfogadtam ezt, egyáltalán nem zavar hogy nem engedik meg. Szexelni napközben is lehet, szóval nem értem azokat akik ezen pampognak. Nem maradnak le semmiről, be lehet pótolni később...
Nem valóban nem csak a szexről szól hanem a bizalomról is.
Egy szülőnek meg kell tanítania a gyerekét hogy mi a helyes és mi nem az. Nekik kell rávezetniük a helyes útra példa ként kell viselkedniük. Ha én biztosan tudom hogy jó példát mutattam és a gyerekem bizalommal fordul hozzám akkor én is bízom benne. De ha ez a kapocs hiányzik akkor valami baj van. Azt is megértem hogy egy szülőnek nehéz elengednie a gyermekét. Hiszen az idő olyan gyorsan szalad egyik nap még kis totyogós baba aztán egy pillanat alatt kész felnőtt és az ember csak kapkodja a fejét. Félti hogy mi van ha rossz döntést hoz és nem érti hogyan szaladhattak el az évek. De tudni kell elengedni még ha nagyon nehéz is mert az élet ezzel jár. S megtanulni bízni benne hogy jó döntéseket hoz és főleg magunkba hogy jól neveltük. Kedves tinik kamaszok felnőttek néha megfogni egy felmosót vagy egy mosogató szivacsot nem olyan nagy dolog. Ti se várjátok el hogy mindig kiszolgáljanak. Ez az apróság is nagyban hozzá járul ahhoz hogy a szüleitek hamarább beismerjék hogy bízhatnak bennetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!