Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondanátok nekem, miért jó,...

Elmondanátok nekem, miért jó, vagy miért fontos ennyire mindenkinek, hogy legyenek igazi barátai?

Figyelt kérdés
Szinte mindenhol ezt látom manapság, hogy az élet értelme a barátok, a család, meg ilyenek. Meg hogy a barátaiért bármit megtenne az ember. Légyszíves ne tegyétek át másik kategóriába, mert minél több véleményt, nézőpontot szeretnék olvasni.
2011. febr. 23. 01:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Nekem azért jó, hogy vannak barátaim, mert megbolondulnék, ha valakinek nem beszélhetném ki életem nagy eseményeit, és imádom ugyanezt fordítva is: meghallgatni a barátnőm szaftos pletykáit :D Ezen kívül jobban szeretek adni is, mint kapni, mindig segítek a hozzám közel állókon, és tudom, hogy ha baj van, ezt ugyanúgy visszakapom tőlük. Ez pedig biztonságérzetet ad nekem, és nekik ugyanúgy az, hogy számíthatnak rám. Az ember társas lény, és szüksége van ezekre a dolgokra. Ne haragudj kérdező, de az az embertípus, akit te leírsz, egy érzelemmentes fadarab :S Párod van? Vagy volt már valaha? Akkor mit éreztél? Őt se hallgattad/hallgatod meg? Neki se mesélsz semmit?
2011. febr. 23. 09:09
 22/30 anonim ***** válasza:

Egy ideig én is hasonlóan vélekedtem a barátságról, mint Te kedves kérdező.

Úgy gondolom azok, akiket kevésbé viselek el, vagy csak elvárás miatt viselem el, azok nem barátok, csak haverok, vagy simán ismerősök.

Sokáig nem is akartam baráti kapcsolatokat. Magam sem tudom miért, csak nem akartam (és abban az időszakomban talán nem is voltam egyenesben önmagammal, ez vetítődött ki az emberi kapcsolataimra).

Mostanában és az elmúlt egy évben viszont néhány nagyon normális és rendes ember társaságába kerültem, akikkel nagyon jól érzem magam, és úgy hiszem, hogy ez kölcsönös. Igazán csak most kezdtem el értelmezni (vagy újraértelmezni) a barát, barátság fogalmát.

Azt azért el kell mondanom, hogy az eddigi egész életem alatt volt és van egyetlen egy barátom, akiért tényleg az életemet adnám. Bár ez inkább tűnik számomra testvéri kapcsolatnak (noha nem vagyunk testvérek).

Az ember valóban társas lény, és ha van néhány jó és közeli barátja, sokat segít. Hiszen a barát örömben, bánatban....:)

2011. febr. 23. 11:13
 23/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ide illik:

http://www.youtube.com/watch?v=ttOEgFKBDtU

Tanulságos mondanivalója van! Az emberek főként arra tartják a másik felet, hogy a terhüket áttehessék őrá. Jó példa erre a videóban hallható megcsalásos dolog. (3:10-től)

2011. febr. 23. 11:23
 24/30 A kérdező kommentje:
09:09: Nem voltam még párkapcsolatban, de nem is nagyon van rá igényem. Azt hiszem talán a személyiségem is ilyen, hogy nem tartom ezeket a dolgokat fontosnak, inkább terhemre vannak. Na mindegy, elhiszem hogy akinek ezek számítanak, barátok nélkül szürke lenne az élete, az enyém nem az szerencsére. Az is igaz amit az egyik válaszoló írt, hogy én vagyok magam számára a legfontosabb. Pedig amúgy nem vagyok nagyképű vagy beképzelt, általánosságban pedig mindenkivel jól kijövök. Köszönöm a válaszokat mégegyszer!
2011. febr. 23. 12:55
 25/30 anonim ***** válasza:

Kérdező! én is ilyen voltam, mint te. barátok terén még tartom is magam hozzá, de a párkapcsolatra nem vonatkozik. mikor egyedül voltam, én is azt mondogattam, h igazán nem is kell kapcsolat, közben csak nem volt és reménykedni sem mertem már, hogy lesz, így be akartam magamnak magyarázni, hogy így is jó.

Mióta párom van, nem tudok meglenni társaság nélkül. Ha itthon vagyok, mint most is 3 napig, nem hívok barátokat, mert nem hiányoznak, elég amit a kollégákkal beszélek, de a kedvesem nélkül nehéz.

Van egy mondás:

“Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki!”

Szerintem te is ilyen vagy. Ha nem, nem foglalkoztatna ez a kérdés, amit feltettél. De jól van ez így, tudod kezelni az életet bármilyen körülmények között, jó, ha olyan talpraesett az ember, hogy egymaga is megbirkózik az élettel. Nem értettem soha az olyanokat, akik egy 20 perces buszutat sem bírnak ki anélkül, hogy beszélnének valakivel. Már kapja elő a telefont, felhívja xy-t, cseveg, leteszi, két perc múlva már remeg mindene, mert megint közölni akar valamit a világgal... Kiakasztó. :D Szóval jó vagy így, nyugi. :D

22L

2011. febr. 23. 13:12
 26/30 A kérdező kommentje:
Én nem magyarázok magamnak semmit, tényleg így gondolom ahogy leírtam, hogy nincs szükségem rá, ha lehetőségem lenne akkor is inkább az egyedüllétet választanám. A kérdést puszta kíváncsiságból tettem fel, de nem ez az egyetlen dolog, amit nem értek az emberek általános viselkedésében/gondolkodásában.
2011. febr. 23. 13:36
 27/30 anonim ***** válasza:
Az olyan személyiségeknek, mint mi, egyedül színes az életünk, és a barátok szívják ki ezeket a színeket, és lesz fekete-fehér. Amúgy 100%-ban egyetértek a kérdezővel. Sokszor olyan jó lenne tudni azt, hogy csak egyedül létezünk a világban... (és ennek köze nincs az egoizmushoz)
2011. febr. 23. 13:59
 28/30 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: Amúgy sok ismerősöm, haverom van, sőt 1-2 komolyabb barátság is, de sosem tudnám "az életemet" áldozni értük. Lehet lepontozni.

20/f

2011. febr. 23. 14:05
 29/30 anonim ***** válasza:
Hú gyerekek, én megdöglenék, ha ilyen sótlan lennék :(
2011. febr. 23. 15:16
 30/30 anonim ***** válasza:
Csalódtam már néhány emberben, akit a barátomnak hittem, azóta alaposan átértékeltem a fogalmat. Mostanra egy kezemen meg tudom számolni az igaz barátaim számán. Több barátom is van persze, de az az öt, akikért mindent megtennék, és ők is értem, tudom.
2011. febr. 23. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!