Elmondanátok nekem, miért jó, vagy miért fontos ennyire mindenkinek, hogy legyenek igazi barátai?
Na látod én meg a te nézőpontodat nem értem. Nincs sok barátom. Talán 3-at tudnék megnevezni, aki tényleg az. Haverom sincs sokkal több. Nem arról van szó, hogy az emberek nem akarnának ismerkedni velem, hanem arról, hogy én inkább magamnak való fajta vagyok. Kevés ember érti meg a gondolkodásomat, az emberek nagy része furcsának vagy őrültnek vagy szimplán viccesnek tart.
Nekem azért fontosak a barátok, akik olyanok, mint én, mert nem egészen érzem magam a szó szoros értelmében vett társadalom részének, és jó tudni, hogy a családomon kívül mégis vannak olyan emberek, akik hasonlóan éreznek, akikhez tartozhatok. Nem vagyok gyámoltalan egyedül, sőt, határozott jellem vagyok, de mégis.
Én pl. nem bírom a felszínes beszélgetéseket, főleg nem a mi a helyzet féléket. Persze az más kérdés, hogy az ember beszél ilyesmiről a barátaival is - de velük érdekel is, hogy mi a helyzet.
Nem mondom, hogy a barátok az életem értelmei, van rengeteg hobbim, azt tanulom, amit szeretek, van életcélom. De azért jó, hogy vannak, és támogatnak, van kihez fordulni akár van baj, akár nincs. És a barátok nem lelki szemetesládák, ez egy hülye meglátás.
Szerintem nincs baj a te meglátásoddal sem, ismerek én is ilyen embereket, mint te. Csak azért írtam ezt le, hogy lásd, hogy van, aki pont az ellenkezőjét gondolja. Szerintem mindkettő normális, csak el kell fogadni, ennyi :)
Nem olvastam el az elottem szolokat. De le kell irnom amit gondolok.
Nekem nagyon fontosak a barataim. A legregebbi es legjobb 28 eve tart.
Nekem fontos a baratsag es a csalad, mert szeretek szeretve lenni es adni is szeretek. Ez szamomra biztonsagot ad amire ugyancsak szuksegem van. A csalad magabiztossagot ad szamomra, mert ha magamert nem is de a paromert es a kisfiamert kepes vagyok kiallni. A baratok joban osztoznak, bajban meghallgatnak es segitenek ha tudnak - es ezt teszem en is.
Nehez jo baratokra lelni. Az ember sosem tudja, kiben mi lakozik es sajnos sok olyan ember van akit hamarabb utol lehet erni mint a santa kutyat.
De mindig a legjobbat feltetelezem mindenkirol - credit mindenkinek jar.
A barátod az aki segít neked akkor, amikor más nem teszi. Nem a lelki szemetesed. És te akkor vagy a jóbarátja, ha ugyanezt megtennéd te is neki.
Ha van ilyen ember a közeledben akkor ő a te igazi barátod. Körülbelül ez az amiért fontos. Ide most lehet elpufogtatni a közhelyeket meg minden :)
"Én is voltam fiatal nem olyan rég (most 20 vagyok) de már akkor sem értettem."
Ez aranyos volt. Azért 20 évesen te se vagy még meglett asszony.
Egyébként az a baj hogy sokan nem tudnak különbséget tenni a "barátság" és a "haverság" között, és minden ivócimborájukat, akit ismerik 3 hónapja, a barátjuknak nevezik. Nekem is volt/van sok haverom, ismerősöm, de ahoz hogy valakit a barátomnak mondjak sok idő kell. Nem 1-2-3-4 hónap, hanem inkább 1-2 év, nomeg sok egyébb dolog.
Először nem egy személyes tapasztalatot írnék, hanem egy megfigyelésekkel alátámasztott tényt. Tehát, akinek úgy általában véve nincsenek közeli barátai, vagy hozzá közel álló családtagjai, azoknál krízishelyzetben mutatkozik meg a hátránya annak, hogy nem volt jól kiépített kapcsolati háló. Ha megnézzük pl. a hajléktalanokat, a legtöbbnél megtalálható ez a probléma, a baj esetén nem volt kihez fordulniuk, vagy legalább is maximum 1-2 személy, talán velük sem volt olyan felhőtlen a viszony. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy akinek nincsenek barátai, azokból hajléktalan lesz, viszont azt már igen, hogy akinek kevés kapcsolata van, az nagy baj esetén sokkal könnyebben kerül még nagyobb bajba.
Személyes véleményem pedig az, a barátságok minőségét nem az együtt töltött idő hossza, vagy a találkozások gyakorisága határozza meg. Viszont számomra fontos, hogy legyenek olyan barátaim, akikkel az örömeimet is, és a bánataimat is megoszthatom, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Ez természetesen csak úgy működik, ha ez a dolog kölcsönös. De az ember általában olyanokat választ barátainak, akiknek a társasága nincs a terhére, mert sok közös van bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!