Szerintetek is szemétség lenne? Szerintem vért kíván a helyzet!
Egyszer adtam kölcsön a sulis laptopom a páromnak, erre a tanára betörte a kijelzőt - nem azért mert órán használta párom azzal nem volt baj, valaki más idegesítette fel és a laptopcsapkodás tűnt neki a legjobb indulatlevezető módszernek.
Felajánlotta hogy fizeti a kárt, de a sulimban voltak olyan rendesek hogy nem kell fizetni. Cserébe feketelistára kerültem, így nem kaphatom ki otthonra a tanuláshoz és leckéhez szükséges felszereléseket (fényképező, kamera, mikrofon meg ilyesmik...).
Szóltam páromnak, hogy azért már valami kártérítést kérhetne, de a tanár se pénzt, se egy táblacsokit nem hajlandó adni.
Úgy döntöttem ultimátumot kötök. Egy hetük van lerendezni, vagy megy a megható levél az igazgatóhoz.
Fél évet vártam erre a teljesen új és tökjó laptopra, erre tudjátok mennyit használtam? 1.5 hónapot!
Ti nem lennétek idegesek a helyemben??
Sajnos sáros vagy, mert kölcsönadtad a kölcsön laptopot. Emiatt a feketelista jogos.
Más részről a tanár köteles megtéríteni a kárt amit okozott, akkor is, ha nem lehetett volna a barátodnál a gép.
Ő most megpróbál téged megfélemlíteni a szerződéssel (amit nem kellett volna kiadnod a kezedből). A barátod meg fél, hogy ha kekeckedtek, akkor neki baja lesz, ezért próbál hűteni téged.
A járható út:
Írsz egy nyugodt hangú, tárgyszerű, felháborodástól mentes levelet, és tértivevényesen megküldöd a vandáltanár igazgatójának. Leírod, hogy mi történt, és hogy szándékodban áll a kárt megtéríttetni, valamint hogy kéred az eset mielőbbi kivizsgálását. Mivel az eset az iskola területén, munkaidőben, az iskola alkalmazottja miatt történt, ezért az iskolát is felelősség terheli, ezt is szépen leírod. Azután vársz.
Ha nem történik semmi, vagy ha negatív választ kapsz (esetleg terelnek, hogy miért adtad oda a laptopot), akkor el kell döntened, hogy hagyod a francba, vagy hogy lépsz tovább. Ők is tudják, hogy nem fogsz tovább lépni, mert egy per drágább lenne, mint az egész, de ez az egész kicsit a farkasszem nézésre hasonlít: az nyer, aki elhiteti a másikkal, hogy ő a végletekig kitart. Tehát biztos ami biztos felkereshetsz egy ügyvédet, írathatsz ügyvédi pecsétes levelet, és reménykedhetsz, hogy befosnak.
Ha elmész a perig, de ezt az ügyvéd biztos elmondja, jó eséllyel nyersz, de idő, pénz, idegesség árán három év múlva. Szóval hacsak nagyon nem akarod megszívatni a tanárt meg a barátodat (aki ezután nem számíthat jóindulatra), akkor nem perelsz. Az iskola valószínűleg erre fog játszani, esetleg hozzádvág valami fele-fele összeget.
Köszi a véleményeket, tanácsokat :)
A tanár utolsó felszólításra is közölte, hogy nem hajlandó fizetni, így már útban van a levél az igazgatóhoz!
1 hét haladékot kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!