Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt mondja én vagyok a hibás...

Azt mondja én vagyok a hibás a haláláért. Lehet igaza van? Másként kellett volna csinálnom a dolgokat?

Figyelt kérdés

Apum kb 4 éve halt meg. Akkor voltam 17 éves. Én a 2. házasságából vagyok, de van az elsőből egy bátyám.

Apu alkoholista volt és cukorbeteg, elhanyagolta a gyógyszerek szedését, nem úgy evett ahogy kellett volna. Saját magát tette tönkre. Egy darabig bírta a szervezete, de szinte egyik napról a másikra magatehetetlen lett, nem ismert meg engem, összevissza beszélt. Tudom már elég nagy voltam, de bepánikoltam, és nem a mentőket hívtam először, hanem a tesómat hogy mit csináljak. Akkor ő átjött hozzánk, és hívta a mentőket. Bevitték a kórházba, és 2 héttel később meghalt. Mint kiderült agyvérzést kapott.

Többször is a fejemhez vágta a tesóm is és az anyja is, hogy miattam halt meg, mert nem foglalkoztam vele (az én anyukám már kb 10 éve meghalt) és ha apu velük marad, akkor nem halt volna meg...

Lehet igazuk van?

2011. febr. 20. 22:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A tesódat meg az anyját csak jól szájba kéne vágni!

Apád meg (tudom, hogy szeretted), de egy gyáva alak volt. Kötelessége lett volna úgy élni, hogy Te támaszkodhass rá, nem pedig fordítva. Hogy élsz most, van valakid, akire számíthasz?

2011. febr. 20. 23:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem a Te hibád!
2011. febr. 20. 23:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat, jól esnek.

Mióta meghalt apu azóta a nagyszüleimmel lakom. Szerencsére ők vannak nekem, meg olyan unokatestvéreim akiket jobban szeretek mint a bátyámat. És ez kölcsönös. Rájuk mindig számíthatok.

Igazán szerintem az az anyja problémája, hogy mikor elvált aputól, akkor apunak lett még egy gyereke egy másik nőtől, hát mondanom sem kell hogy mindig szúrtam a szemét. Anyummal is néha összekapott...Szerintem azért bánt egyébként engem, mert nincs aki megvédjen, bár mostanában már kinyitom a számat. Olyat is mondott, hogy foggal körömmel harcolni fog, hogy az ő gyerekének több jusson mint nekem az örökségből....

Egyébként agyvérzéssel tényleg nagyon keserves élete lett volna. Összesen 2 hétig volt kórházban, de teljesen magatehetetlen lett és azalatt a 2 hét alatt, mintha öregedtem volna pár évet. Így visszagondolva hónapoknak tűnt az az időszak. Ha tovább maradt volna olyan állapotban, akkor én abban idegileg tönkre mentem volna...

Dehát nagyon felelőtlen volt tényleg. Napi 1 doboz cigit elszívott, alkoholizált, cukros volt, napi 1-2 kávét megivott...Ahol csak tudta rombolta az életét.

Egyébként az első feleségétől is az alkohol miatt vált el. Illetve részben ezért.

2011. febr. 20. 23:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Én azért a bátyádat is megértem, nyilván nagyon fáj neki az egész és ezért érzi úgy, hogy téged hibáztat, ha elmúlik a gyász talán rájön, hogy hülye volt. Csak valószínűleg az is fájt neki, hogy elhagyta az apja, született egy másik gyereke, új életet kezdett nélküle. Ettől még mondjuk nem te vagy a hibás, de én valahol megértem őt is. (ez nem menti fel a viselkedése alól, és azt sem jelenti, hogy igaza van, csak érthető)
2011. febr. 20. 23:32
 15/20 anonim ***** válasza:
Szegény, annyira sajnállak:( hogy a fenébe tehetnél te az apukád haláláról, hiszen félig még gyerek voltál, honnan kapcsolhattál volna, mi a megfelelő reakció ott abban a helyzetben? Semmiképpen nem vagy hibás, hidd el, nem te vagy a felelős azért ami történt és ahogy történt. Szörnyű, hogy a nevelőanyád ilyeneket mondott, sajnos vannak emberek, akik ilyen helyzetben mindenáron találni akarnak egy bűnbakot és ő téged nevezett ki annak.
2011. febr. 20. 23:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem halt volna meg akkor, de mivel elhanyagolta magat, ez ugyis bekovetkezett volna valamikor a kozeljovoben es te 17 evesen nem vagy felelos azert, hogy egy olyan embert apolj, aki nemcsak sulyos beteg, de egy makacs alkoholista is. Konnyu a masikat okolni.

"ha apu velük marad, akkor nem halt volna meg..."

Ez meg egyenesen felhaborito! Hol tehetsz te arrol, hogy apukad elhagyta az elso feleseget?? Akkor te meg nem is voltal, nem is te akartal lenni.

2011. febr. 21. 00:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Már bocs de apád éveken keresztül rombolta magát a piával, meg még a gyógyszereket sem volt hajlandó szendi, magyarul még szándékában sem állt változtatni az életén!

A testvéreid meg r0hadékok ha emiatt téged okolnak, mert ez aljasság!!

Én a helyedben elfelejteném ezt az egész családot mindenestül mert egy szeméttelep csupa sz@rzsákkal!

Hagy őket magukra megérdemlik!!

Te jobb vagy ennél, és jobbat érdemelsz ezeknél az embereknél akik már most azon mesterkednek, hogy hogyan tegyenek tönkre lelkileg!!

2011. febr. 21. 02:39
 18/20 anonim ***** válasza:
50%

Ja és tisztán látható, hogy Anyád apád öröksége el lesz töketlenítve.

A Mostohád ráiratja a saját fiára.

Ki leszel semmizve, egy kanyid nem lesz erre jobb ha felkészülsz, mert aztán könnyen az utcán végezheted, ha még semmi sem került eddig a nevedre amit apád anyád összehozott...

Kábé erre megy ki a játék, ezért fúrnak.

2011. febr. 21. 02:43
 19/20 anonim ***** válasza:

Én is otthagynám az egész bagázst, hadd marakodjanak majd az örökségen. El kell felejteni az egészet, kialakítani a saját, önálló életed, és megkeresni a boldogságot.

Te nem vagy hibás, apád magának köszönhette a halálát. Itt az ideje elengedned a múltat, ne rágódj ezen, menj, éld az életed és ne nézz vissza.

2011. febr. 21. 06:47
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

Semmikép nem a te hibád!

Még akkor se lett volna a te hibád, ha egy józan életű, normális ember lett volna (ne érts félre, nem bántani akarom), és normálisan szedte volna a gyógyszereit.

Rosszul lett és te bepánikoltál.Erről te nem tehetsz!!

Ahogy írtad, végül lett hívva mentő és "csak" 2 hét után halt meg.Valószínű, ha a szomszédotokban van a kórház, és azonnal át viszed, akkor sem élne már.

Ne emészd magad!

Ők csak bűnbakot keresnek, ami valahol természetes.

Ha bele gondolsz te is ezt tennéd..

2011. febr. 21. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!