Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak hogy ne akarják...

Mit csináljak hogy ne akarják a szüleim rám erőltetni azt hogy ajándékot vegyek olyannak akit nem szeretek?

Figyelt kérdés

A szüleim kitalálták hogy vegyek a tesómnak ajándékot ballagására, olyan összegben ami kb az ösztöndíjam fele.

Csak hogy én nem akarok neki ajándékot venni, nem vagyok jóba annyira a tesómmal, nem is szeretem. A másik dolog hogy ő se vett nekem semmi amikor nekem volt a ballagásom, igaz nem is volt nagyon pénze, de egy doboz bonbonra csak futotta volna.

Ezt mind elmondtam nekik is de nem érdekli őket.

Annyi pénzem van amit pont be tudok osztani arra amire kell, nem hogy több ezer forintos ajándékot vegyek neki.

2011. febr. 20. 10:43
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Semmit se fog kapni az biztos. Ha ez miatt nem lehetek ott a ballagásán az se érdekel.
2011. febr. 20. 11:14
 12/24 anonim ***** válasza:
70%

De gyökér vagy...

Nekem sem felhőtlen a viszonyom a tesómmal, de, mikor van pénzem, mindig veszek neki valamit, van, hogy drágábban, mint az ösztöndíjam fele...

2011. febr. 20. 12:01
 13/24 anonim ***** válasza:

Elég rossz indok az, hogy azért nem szereted, mert minden közös volt. Így van ez a testvéreknél.. De legkésőbb tinikorban rájönnek, hogy amit a szülők jól vagy rosszul csináltak, abszolút érdektelen, a lényeg az hogy ti milyenek vagytok. Mi lett volna, ha mindketten kaptok valamit, de egyformát? Vagy különbözőt? Akkor az "övé bezzeg piros"?! Rossz kifogás..

Kényszerből ne vegyél semmit, főleg ha a tesód úgyis tudja, hogy nem vagy rá kíváncsi.

2011. febr. 20. 12:33
 14/24 anonim ***** válasza:
Én megértelek, mi sem vagyunk öcsémmel nagyon-nagyon jó kapcsolatban... mondjuk nem ennyire (mondjuk mi nem is vettünk egymásnak ballagásra ajándékot, mert nem igazán volt pénzünk... de cserébe szinte minden családi ajándékot én választottam ki neki :D). Sztem a szüleidnek ezt nem kéne erőltetni, ha a tesód sem vett neked semmit. Én a helyedben vennék neki vmi apróságot. Egy doboz bonbont vagy vmi olcsóbb bort (feltéve, hogy iszik, és mondjuk nem a 8.-os ballagásáról van szó :D)... szval akkor az illemnek eleget tennél, mégsem kellene olyan emberre költened ezreket, aki ennyire nem tisztel téged. A szüleiddel is beszélhetnél arról, hogy sértő, hogy rá akarnak kényszeríteni, mikor tesód tényleg semmit nem vett neked a tiedre (akármennyire is csóró vki, ha nem a híd alatt lakik, azért egy szelet csoki kijön a pénzéből... főleg ha olyasvkiről van szó, akit ruháznak, etetnek, gondolom...).
2011. febr. 20. 12:49
 15/24 A kérdező kommentje:

Minden közös volt és sokat veszekedtünk ez miatt.

Pl: ki menjen korizni, ki üljön a gép előtt.

2011. febr. 20. 12:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Nekünk is voltak(és lesznek)vitáink a testvéreimmel,de ha meghív a ballagására(jövőre lesz)én biztos elmegyek és ajándékot is viszek,mert büszke vagyok rá(és mindenben támogatom),hogy felnőtt fejjel,két gyerek mellett ezt is meg tudta csinálni.-és remélem,hogy még tovább fog tanulni...
2011. febr. 20. 13:04
 17/24 anonim ***** válasza:
És még annyit,hogy én mindig azt mondom a lányaimnak(2 van),hogy ha mi nem leszünk már,ők csak egymásra számíthatnak majd,mert nagyon kegyetlen a világ...
2011. febr. 20. 13:06
 18/24 A kérdező kommentje:
Nekünk is mindig ezt hajtogatják. De ő teljesen más mint én, ő akaratos, hisztis, abszolút nem engedékeny. Nem hallgat senkire.
2011. febr. 20. 13:08
 19/24 anonim ***** válasza:
Én meg nem értem, ha ösztöndíjad van, akkor iskolás vagy. Ha iskolás vagy, akkor még a szüleid a családod. A tesód kap valami ajándékot (amit a szüleid vesznek) a családjától, vagyis Tőletek. Pont.
2011. febr. 20. 13:30
 20/24 anonim ***** válasza:
Hidd el ha majd felnőttek lesztek egymás támaszai lesztek,teljesen másképp lesz,mint most.A "gyerekek"mondanak,csinálnak olyat,amit felnőtt korukban már nem tennének.
2011. febr. 20. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!