Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Milla névről?

Mi a véleményetek a Milla névről?

Figyelt kérdés

Tudom hogy sokan nem szeretik a neves kérdéseket,mégis örülnék ha válaszolnátok!

Előre is köszönöm!

2011. febr. 18. 21:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
2011. febr. 18. 21:38
 12/31 anonim válasza:

Nekem Roger Milla jutott eszembe, a '90-es vb-n lett sztár vagy 40 évesen...

Maga a név hangzása, ha mindentől elvonatkoztatunk, tetszik

2011. febr. 18. 21:42
 13/31 anonim ***** válasza:

nem adnám a gyerekemnek.

nekem a Milka csoki jutott eszembe, és a reklámból ismert lila tehén figurák :/

2011. febr. 18. 21:50
 14/31 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, a Kamillát szokták így becézni.

Amúgy szerintem semmi baj nincs vele, egyszerű és szép név, bár sokan biztos majd a Milkára asszociálnak:)

2011. febr. 18. 21:56
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

A vezetéknév is M betűvel kezdődik,ehez gondoltam M betűs kereszetnevet,két tagút.Míra tetszik még a Millán kívül.

2011. febr. 18. 22:03
 16/31 anonim ***** válasza:
67%

Hogy mi jut eszembe: tej [link] egyébként most éppen Milli Mia vaníliás krémtúrót eszek.

Egyáltalán nem tetszik, de nem a tejgyár miatt, hanem mert túl modern és gyerekes.

(Van Milli utónév is.)

--------

"A Ludmilla szláv eredetű női név, jelentése: a kedvelt, szeretett, népszerű.

Rokon nevek

* Milica: a -mil- névelemet tartalmazó szláv nevek önállósult beceneve.

* Milla: a -mil- névelemet tartalmazó neveknek a szláv nyelvekbeli Mila rövidüléséből származik.

* Milka

Gyakorisága

Az 1990-es években a Ludmilla, Milica és Milla szórványos név, a 2000-es években nem szerepelnek a 100 leggyakoribb női név között.

Névnapok

Ludmilla

* szeptember 16.

* szeptember 17.

Milica

* szeptember 16.

Milla

* július 18.

Híres Ludmillák, Milicák, Millák

* Ljudmila Grigorjevna Posztnova orosz kézilabdázó

* Ludmilla Gurcsenko, szovjet filmszínésznő

* Ljudmila Jevgenyjevna Ulickaja kortárs orosz író

* Szent Ludmilla vértanú, Csehország védőszentje

* Milica Nikolajevna Petrović-Njegoš montenegrói királyi hercegnő, házassága révén orosz nagyhercegné

* Milla Jovovich"

2011. febr. 18. 22:24
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A Míra viszont nagyon szép név, egyik osztálytársamat hívták úgy, nekem nagyon tetszett, mert egyszerű, nem tucat, szerencsére nem lehet becézni, nem gyerekes és szép a hangzása.

"Míra: latin eredetű, jelentése: csodálatos, egyúttal a Mirabella beceneve is

Mira: a Míra alakváltozata

Gyakorisága:

Az 1990-es években a Míra igen ritka név volt, a Mira nevet nem lehetett anyakönyvezni, a 2000-es években a Míra az 59–100., a Mira 2007–2008-ban a 86–88., nem szerepelnek az első százban a megadott éveken kívül.

Névnapok:

Míra, Mira

* május 10.

* szeptember 21.

Híres Mirabellák, Mirabelek, Mírák, Mirák és Mirellák

* Biatovszki Mira sportlövőnő

* Mira Sorvino amerikai színésznő

Egyéb Mirabellák, Mirabelek, Mírák, Mirák és Mirellák

* Mira típusú változócsillag."

2011. febr. 18. 22:29
 18/31 anonim ***** válasza:

Nagyon szép a hangzása de valóban a millió elterjedt becézése.

DE: nincs olyan név amiről valakinek ne jutna eszébe egy asszociáció, szóval nálam NEM kizáró ok.

Szépen hangzik, becézni is lehet és ha belegondoltok, valóban nem létezik olyan név amit nem lehet valamilyen hasonlóság miatt cikizni.

Sokkal normálisabb mint amiket manapság a szülők kitalálnak csak hogy minél különlegesebb nevet adjanak a gyereküknek. És pont itt cseszik el, mert mostanság pont hogy az lett a divat hogy minél ritkábbat adni, de túllőttek a célon mert mostanásg a ritka lett a gyakori. Jött itt valaki hogy neki Larionnak hívják a fiát (elnézést ha olvassa ezt a véleményt most) erre egy héten belül már rajta kívül még 2 anyuka jött és írta hogy az övé is azért Larion mert ritka.....és ez csak egy példa a kosárból :)

2011. febr. 18. 23:08
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

pedig létező név, csak finn. De ott egy L-lel írják. És a finnek rokonaink, miért ne vehetnénk át keresztneveket...?

Meg ott van pl Milla Jovovich senkinek sem egy doboz tej jut róla ezsébe :))

szerintem szép név, akkor is tök jó ha a családnév egyszerű vagy átlagos pl szabó, kovács.

2011. febr. 19. 08:26
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
a Mira az furcsa név... kisebbségi, szerintem.
2011. febr. 19. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!