Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok gonduk van anyagi és...

Sok gonduk van anyagi és családi értelemben is. Mit tennétek ilyen családi probléma esetén?

Figyelt kérdés

Anyagi helyzetünk katasztrófa, ami legfőképp a férjemnek tudható be. Nettó keresete 57.000 forint, ami nem is lenne olyan nagy gond, de kiderült, hogy volt valami tartozása a lakáson, ami miatt feljelentette a hőszolgáltató, így most vonják a fizetése 33%-át, még egy fél évig. Így marad 37.000. Ráadásul drága anyósom folyamatosan elkéri a pénzét, legutóbb elkért tőle 20.000 ft még több mint egy hónapja, azóta se látjuk a pénzt. Így maradt 17.000 forint, amivel hozzájárult a kiadásokhoz. És ezt anyósom nem először játszotta el. Szülés előtt is elkérte az utolsó 20.000 forintját, így nem maradt egy fillérje sem. Gondolhatjátok, hogy éreztem magam, a kismamák a kórházban kapták a finomságokat, én meg le lettem tudva egy doboz ivólével. És ha még ez nem lenne elég, másodszorra fordul elő, hogy azt hazudja, hogy nem kapta meg a fizetését, amit persze megkap, csak törlesztenie kell az adósságait, mert van belőle bőven. Jelenleg ott tartunk, hogy én kapok családi pótlékkal együtt 70.000 ft-ot, ő hozzájárul(jobb esetben) 17.000 ft-al, ami 87.ezer ft. A fiamnak speciális tápszer kell, mert a rendes tápszerre allergiás, ez kb. 15000 egy hónapban, továbbá pelenka 10.000, babám allergia elleni gyógyszerei,kenőcsök 5000, rezsi 40000, bérlet kettőnknek 11000. Tehát ez azt jelenti, hogy 6.000 ft marad az összes többi dologra(kaja, mosószer stb.)

Nagyon kétségbe vagyok esve. A költözésen is gondolkodtam, de az se menne könnyen, meg amúgy nagyon szereti a fiunkat, de anyagilag nem lehet rá számítani. Mit tegyek? Ezer beszélgetésen túl vagyunk már. Mostanra türelmem is, pénzem is elfogyott. Még azt hozzátenném, hogy a tejem is nagyon hamar elapadt, valószínűleg a rengeteg idegeskedéstől. Kisfiam 3 hónapos.

2009. febr. 13. 12:54
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Nagyon remélem, hogy nem a gépbe dobja! Munka után időben hazaér, és nem érzek rajta füstszagot. Nem a szakmájában dolgozik, azért kap ilyen keveset, egy helyi gyárban. Mondtam neki, hogy ne adja a pénzét, mert nekünk sincs, erre az volt a válasz, hogy jó, nem fogja. Erre tessék...

Anyjáék nem tudnak az adósságokról.

2009. febr. 13. 14:02
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban fontosak vagytok neki, amíg nem tudsz visszamenni dolgozni,a férjed vállaljon hétvégére is munkát. Elhiszem hogy nehéz, de az én párom a munkahelye mellett minden munkát elvállal, inkább elmegy építkezésre segíteni, csak hogy ne kelljen nélülöznünk.
2009. febr. 13. 14:21
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott pár napra, mondd, hogy betelt a pohár, ha igazán szeret benneteket, mindent megtesz hogy visszaszerezzen. Ha meg nem, jól döntöttél hogy elhagyod.
2009. febr. 13. 14:25
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Írod, anyós nem tud az adósságokról. Írod azt is, megígéri Neked, nem adja az anyjának a pénzt- és mégis.

Az jön le Rólatok, hogy szereted őt, nem szívesen élnél külön tőle. (és hát ott a gyerek..)

Emiatt írom: mi lenne, ha TE beszélnél anyóspajtással, elmesélve az adósságokat és az anyagi helyzeteteket..?

Két okból: talán szövetségesed lenne abban is, hogy a fiát másod állás felé "hajtsa".

Másrészt nem kérné el a havi 20ezreit.

Hm..?

2009. febr. 13. 14:32
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
miêrt nem mondod el az anyjáéknak az adósságokat? Hátha nem kérne akkor pénzt! Nem segítene,ha megmutatnád a férjednek az itt kapott válaszokat?
2009. febr. 13. 14:33
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
De a férjed renedesen 8 órában dolgozik? Bejelentve? Mert akkor valamit elsumákol, nem kereshet ilyen keveset. Mondom, a minimálbér 71 ezer forint! Az nem számít, hogy a szakmájában dolgozik-e, vagy sem, ez a minimum, amit egy heti 5 napban, napi 8 órában dolgozó embernek ki kell fizetni. Szerintem valami sumákság van itt.
2009. febr. 13. 14:43
 27/46 anonim válasza:
100%
Sajnos én is csatlakoznék az utolsóhoz.Itt valami ngyon nem kerek ez a pénz nagyon kevés.Főleg gyárban ahhol általában mindenki be van jelentve.Sajnos már én is túl vagyok egy rossz kapcsolaton amiből első gyermekem született .Nálunk hasonló volt a helyzet mint nálatok én a kislány 1 éves koráig bírtam és aztán én otthagytam apukát.Az a baj hogy amit itt a többiek írnak az mind jó ötlet tanács de igazán ezt neked kell magadban eldönteni hogy meddig bírod még.Nem akarlak elkeseríteni de megváltozni nem fog és ha már ott tartotok hogy hazudozik is akkor ez már csak rosszabb lessz.Én a helyedben beszélnék anyukáddal remélhetőleg vele jó a kapcsolatod nekem sajnos nem volt az se az igazi soha .Vissza költöznék hozzá és mikor a picúr betölti a 6 hónapot beadnám bölcsibe ott figyelnek az allergiára is ,és elmennék dolgozni.Sajnos föl kellene magadnak építened egy újj életet mert ez ő vele nem fog menni.Mi már ott tartottunk hogy a kisbóltban számlánk volt mert egy fillérünk se volt albérletbe éltünk az én pénzem oda ment meg a számla törlesztésére.Azt is megcsináltam vele hogy magamnak és a kislánynak vettem ételt pelust neki nem.Ez se hatott sose változott meg pedig az elején nem ilyen volt.Szégyen nem szégyen bevallanom hogy valaha egy ilyen emberhez közöm volt de mint egy hajléktalan úgy él most a lányát 3 éve nem látta nem is fizet érte.Az utóbbi az én hibám is mert nem intézem de kifizetni ugy se tudja és annak meg hogy lecsukják nem sok értelmét látom.Fogsz találni magadnak olyat aki megbecsűl titeket és szép életetek lehet.Én is lassan 4. éve férjhezmentem és anyagi problémák vannak mert manapság kinek nincsenek de azért szépen élünk várjuk a harmadik babát és ketten a párommal mindent megtudunk oldani amit kell.Sok sikert kívánok neked és fel a fejjel lessz ez jobb is csak sajnos ahhoz ez az ember nem megfelelő szerintem.
2009. febr. 13. 15:21
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Minden együttérzésem a tiéd,sajnos tudom milyen helyzetben lehetsz.A hugom most van ilyen helyzetben,minden amit leírtál az utolsó szóig igaz rá is,csak neki a kisfiú nem beteg.Először azt hittem ő írt.2 éve megy náluk ez a helyzet,fogalma sincs,hogy hova megy a párja pénze,csak azt tudja,hogy sumákol folyamatosan.Ő is kitartott ezidáig mellette,mert a baba kicsi volt,de most jutott el oda,hogy feladja.Semmi célt nem lát maga előtt,teljesen tönkre ment lelkileg és fizikailag a 2 év alatt.Ma küldtem neki pénzt és pelenkát a kicsinek,mert borzasztó helyzetben vannak.

Szóval én örök optimista vagyok kapcsolatok terén,mindíg azt javaslom,hogy meg lehet oldani a nézeteltéréseket,de sajna neked csak azt tudom javasolni,hogy hagyd el,állj a saját lábadra és neveld fel egyedül a licsit.Tudom,hogy nagyon szereti a gyermekét,de ne haragudj ez nem szeretet,hogy a biztonságot nem nyújtja neki!!!És ezt tapasztalatból mondom.Nem a csókolgatásnál kezdődik a szeretet,hanem annak a gyereknek enni kell adni.Most sírok,mert a hugom tegnap üres levestésztát tudott csak enni adni a fiának ,mert az apja valahova eltüntette a pénzt.Azt mondja kölcsönadta az anyjának.Az a nőszemély is még az utolsó pénzükre is rátenné a kezét,milyen segítségre számítson így a hugom tőle?!

Szóval ne várj,mert nem lesz jobb,ez biztos,mielőbb állj a saját lábadra,és neveld fel tisztességesen a gyermeked!Minden jót kívánok nektek,és a babának jobbulást!

2009. febr. 13. 15:37
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Az adósságot természetesen vissza kell fizetni, ez nem kérdés, xar ügy, ne legyen több, de ha most nem vonják, később még magasabb lenne a kamatok halmozódása miatt, azon legyetek túl, először is.

Anyós pajtás mennyire szorul rá az anyagi segítségre (úgy értem, nyugdíj problémák, egészségügyi gondok)? Férjednek van testvére, aki esetleg szintén segíthet a mamának, vagy egyedüli gyerek? Ha van tesó, akkor neki van lehetősége segíteni, vagy eltartott?

2009. febr. 13. 17:16
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

itt nálun is van egy gyár,mondjuk szinte csak szlovákok dolgoznak itt(közel van szlovákia),és két műszakban,8 órában max.60ezer a fizetés.hogy lehet ez?a szomszédunk is ott dolgozik 15éve,tőle tudom,hogy ennyi a pénz.

iszonyat már ez az ország,ami itt megy!

2009. febr. 13. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!