Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok gonduk van anyagi és...

Sok gonduk van anyagi és családi értelemben is. Mit tennétek ilyen családi probléma esetén?

Figyelt kérdés

Anyagi helyzetünk katasztrófa, ami legfőképp a férjemnek tudható be. Nettó keresete 57.000 forint, ami nem is lenne olyan nagy gond, de kiderült, hogy volt valami tartozása a lakáson, ami miatt feljelentette a hőszolgáltató, így most vonják a fizetése 33%-át, még egy fél évig. Így marad 37.000. Ráadásul drága anyósom folyamatosan elkéri a pénzét, legutóbb elkért tőle 20.000 ft még több mint egy hónapja, azóta se látjuk a pénzt. Így maradt 17.000 forint, amivel hozzájárult a kiadásokhoz. És ezt anyósom nem először játszotta el. Szülés előtt is elkérte az utolsó 20.000 forintját, így nem maradt egy fillérje sem. Gondolhatjátok, hogy éreztem magam, a kismamák a kórházban kapták a finomságokat, én meg le lettem tudva egy doboz ivólével. És ha még ez nem lenne elég, másodszorra fordul elő, hogy azt hazudja, hogy nem kapta meg a fizetését, amit persze megkap, csak törlesztenie kell az adósságait, mert van belőle bőven. Jelenleg ott tartunk, hogy én kapok családi pótlékkal együtt 70.000 ft-ot, ő hozzájárul(jobb esetben) 17.000 ft-al, ami 87.ezer ft. A fiamnak speciális tápszer kell, mert a rendes tápszerre allergiás, ez kb. 15000 egy hónapban, továbbá pelenka 10.000, babám allergia elleni gyógyszerei,kenőcsök 5000, rezsi 40000, bérlet kettőnknek 11000. Tehát ez azt jelenti, hogy 6.000 ft marad az összes többi dologra(kaja, mosószer stb.)

Nagyon kétségbe vagyok esve. A költözésen is gondolkodtam, de az se menne könnyen, meg amúgy nagyon szereti a fiunkat, de anyagilag nem lehet rá számítani. Mit tegyek? Ezer beszélgetésen túl vagyunk már. Mostanra türelmem is, pénzem is elfogyott. Még azt hozzátenném, hogy a tejem is nagyon hamar elapadt, valószínűleg a rengeteg idegeskedéstől. Kisfiam 3 hónapos.

2009. febr. 13. 12:54
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem vagy könnyű helyzetben az biztos. Ha nem használ neki a szép szó (mivel írtad, sok beszélgetésen túl vagytok már), akkor hagyd ott egy kis időre, hátha megjön az esze. Ha meg nem akkor sem kell elásnod magad, találsz te jobbat is szerintem. Az anyósod meg, hogy képzeli, hogy az unokájától veszi el a pénz???? Ez felháborító, inkább neki kéne segíteni. Én szóba nem állnék vele az biztos. A férjed meg egy felelőtlen ember, az ilyen emberek miatt megy tönkre sok házasság. Minden fonosabb a gyerekénél???? Akkor meg minek kellett neki?? Már ne haragudj, de eléggé kikeltem most magamból.

Én a helyedben otthagynám az anyjával, látszik még nem nőtt fel a feladathoz!

2009. febr. 13. 13:15
 12/46 A kérdező kommentje:
Tgys-t kapok.
2009. febr. 13. 13:17
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát nagyon elszomoritó a helyzeted, sajnos sokan hasonló cipőben járnak.(anyagilag)Sok mindenkit elbocsájtottak a munkahelyéről, a Páromat is :(

Nem tudom , hogy milyen viszonyban vagy a férjeddel, mennyire tudtok megbeszélni dolgokat, mert ebben a helyzetben ez lenne a legfontosabb.A Párod válthatna munkahelyet ha lehetséges, vagy vállalhatna plusz munkát, nem szabadna megelégedni ezzel az 57ezer Ft-tal.Ez nagyon kevés.Még akkor is ha tisztán megmaradna.

És hát persze szép dolog a segitségnyújtás idős szüleinknek,de nehogy már a mi gyerekünk lássa kárát!

Ez is megbeszélés tárgya kellenne hogy legyen anyósoddal együtt.Ajánld fel, hogy ha főzől szivesen megkinálod, kajára nem lesz gondja, és hát gondolom valamennyit ö is keres, lássa be, hogy nektek is szükség van rá.

Ha mégis teljesen elfogyott az erőd és nincs más kiút, költözz el, van hová menned? Szüleid? Átmeneti megoldás lehetne az anyaotthon, de nagyon gondold meg!Bár igy is kettőtőkre megmaradna tisztán a te 70ezer forintod, de az sem elég sok mindenre. Itt csak az lenne a jobb megoldás, ha a párod végre megértené a helyzetet, több pénzt hozna haza, akkor többet lehetne beosztani.Kértél segitséget az önkormányzattól?A családsegitőtől?Próbáld meg. Sajnos nem tudok jobbat tanácsolni.

2009. febr. 13. 13:20
 14/46 anonim ***** válasza:
94%

Hát nem vagy könnyű helyzetben az biztos. Ha nem használ neki a szép szó (mivel írtad, sok beszélgetésen túl vagytok már), akkor hagyd ott egy kis időre, hátha megjön az esze. Ha meg nem akkor sem kell elásnod magad, találsz te jobbat is szerintem. Az anyósod meg, hogy képzeli, hogy az unokájától veszi el a pénz???? Ez felháborító, inkább neki kéne segíteni. Én szóba nem állnék vele az biztos. A férjed meg egy felelőtlen ember, az ilyen emberek miatt megy tönkre sok házasság. Minden fonosabb a gyerekénél???? Akkor meg minek kellett neki?? Már ne haragudj, de eléggé kikeltem most magamból.

Én a helyedben otthagynám az anyjával, látszik még nem nőtt fel a feladathoz!

2009. febr. 13. 13:21
 15/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Gondolkoztam én is, hogy az önkormányzathoz fordulok, szégyen-nem szégyen, de ez sajnos a férjem hozzáállásán nem fog változtatni. Igazságtalannak gondolom, hogy amíg én az önkormányzaton kuncsorgok segélyért, addig a férjem osztogatja a fizetését. Anyukámhoz tudnánk menni, de nem akarom elhamarkodni a dolgot, bár már nagyon gondolkodom rajta. Anyósomnak szóba hoztam már a dolgot, de lepergett róla, amit mondtam, és pofátlanul kéreget továbbra is.:(
2009. febr. 13. 13:26
 16/46 anonim ***** válasza:
100%

Állj a sarkadra!

57e ft-ból nem lehet eltartani egy családot.

Keressen a párod másodállást, vagy alkalmi munkát, ha ennyi adóssága van meg még gyereke is. A mamának előre szóljatok, hogy addig nem tudtok segíteni, míg az adósság lemegy. lehet a fiacskája nem dicsekedett vele.Szólj te!

A pénzt kérd el fizetés után, csak kisebb összeget adj vissza zsebpénznek (5-10 e ft, azt is két részben)

Csomagolj Te ebédet neki.Menjen el munka után vagy hétvégén kertet ásni, vagy zöldségeshez takarítani, vagy szedjen vmit, üveget, papírt, nyáron bodzavirágot, kamillát (s leadni a gyűjtőbe).Falun éltek vagy városon?

Tartsatok már vmi nyulat legalább!

Vagy menjen ki egy fél évre külföldre, akár segédmunkásnak.Ha szeret, mondd meg, hogy ha nem akar elveszíteni gyerekestől, akkor normális életet kell biztosítania! Punktum. Kap egy hónap haladékot, hogy pénzt tegyen az asztalra.

nem gépbe dobálja a pénzt?

2009. febr. 13. 13:30
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg, hogyha nem hoz pénzt, akkor keresned kell valakit, aki eltart.
2009. febr. 13. 13:32
 18/46 anonim ***** válasza:
97%
Azt írtad,anyukádhoz tudnátok menni.Én,a helyedben simán elhúznám a csíkot.Neked és a babádnak is kiegyensúlyozott,nyugodt légkörre van szüksége.És ha anyukáddal összerakjátok a pénzeteket(vagy legalább is megosszátok a költségeket)biztos,h mindenre fog jutni...ebben a felállásban nem olyan kevés pénz a 70000 ft.Aztán majd meglátod,h hogyan tovább.Ha valóban akar benneteket,változtatni fog a dolgokon(és talán másik munkahelyet is keres,h több pénzt vigyen haza)és a hazudozást is befejezi.Sztem költözz el a babával.Az ő érdekeit nézd,ne a férjedét!!!!2 gyerekes anyuka
2009. febr. 13. 13:51
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Mit dolgozik a férjed, hogy ilyen keveset keres? A minimálbér 71 ezer forint január óta.
2009. febr. 13. 13:52
 20/46 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a férjed, ha kéred, hogy ne adja oda a pénzt anyósnak? Lehet,hogy eredményesebb lenne,ha más beszélne vele, hátha jobban elszégyellné magát?
2009. febr. 13. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!