"Házassági szerződés". Hogy említsem meg neki?
Párommal házvételt tervezünk pár hónapon belül. A szüleim fognak segíteni pénzzel a házvételben, az ő anyukája nem tud adni semmit, a hitelt közösen vennénk fel. A szüleim és persze én is szeretnénk ha le lenne írva, hogy az én részemről ennyi és ennyi összeg lett, az ő részéről ennyi és ennyi összeg lett adva, hogy ha ne adj isten odakerül az ember, ne vigyük el egymás vagyonát. Persze nem feltételezem róla hogy késöbb elhagy vagy bármi, de igaza van a szüleimnek, jobb az ilyet az elején tisztázni.
Normális a párom, de félek ezt neki említeni, nem akarom h félre értsen. Hogy kezdjek neki? Szerintetek megfog sértődni?
22/L
Bocs, ez most OFF lesz de szerintem a házassági szerződés az egyik leggusztustalanabb dolog, amit a mai anyagias világban kitaláltak.
Nem látom értelmét az egésznmek.
Vagyis persze, tisztában vagyok vele, miért kötik az emberek, csak a miértjét nem tudom felfogni.
Szerintem egy házasságba eleve úgy belevágni, hogy már azon jár az agyunk, hogy "mi lesz akkor ha elválunk" ostobaság.
Akkor nem kell házasodni.
Ennyi.
De ez persze csak az én véleményem.
L/23
Tisztelve az előző hozzászóló véleményét, nem értek egyet.
Ilyen alapon minden szerződés felesleges, a céges, a polgári szerződések is, hiszen ott is a felek egyet akarnak. Eleinte. Amikor a használt autóról kiderül, hogy rejtett hibája van, akkor már én vissza akarom adni, a kereskedő meg nem akarja visszavenni. Tehát a szerződésben MINDIG azt tárgyaljuk ki, ha MÉGSEM jönnek össze a dolgok. Ez pedig nem azért van, mert azt akarjuk, hogy ne sikerüljenek. (Én is boldogabb vagyok, ha a használt autónak semmi baja.) Hanem azért, mert rengeteg eset bizonyítja, hogy a világunk nem tökéletes. Ez nincs másképp a házassággal sem. Aki akar behunyhatja a szemét, de miért tanácsolná ugyanezt annak, aki látni akar? Tegye mindenki azt, ami szerinte helyes! Ezen nem kell megsértődni. Aki ilyet köt, az nem felkészül a válásra, hanem csak előrelátó. Szerintem egy házasság fontosabb, mint egy kocsi. Tehát aki több gondot fordít rá, azt nem is ítélem el érte. (Nekem nem volt ilyenem, ám nem is váltam el haraggal, mindenben megegyeztünk kettesben.)
KÖTELEZŐVÉ TENNÉM
a házassági szerződést!!!
Akkor talán nem lenne ennyi hajléktalan átvert és kisemmizett férfi az utcákon!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!