Hogyan lépjek? Mit tegyek, hogy jobb legyen? Nem akarok egyetemre menni, de a szüleim már-már erőszakkal "rugdosnak".
Masszőrképzésre járok, ami két éves és nemsokára véget ér az első év.
Anyámék azt akarják, hogy menjek egyetemre. Engem viszont CSAK a pszichológia érdekelne, ahhoz viszont nincs elegendő pontszámom, ezért, szeretném először befejezni ezt a képzést.
Ha van szakmám, akkor tudok dolgozni, valamint kapok pluszpontot felvételinél, és szerezhetnék nyelvvizsgát is, valamint az érettségikből is tehetnék ismétlő vizsgát, hogy magasabb pontszámom legyen.
Ehhez képest a szüleim már erőszakoskodnak, hogy márpedig adjam le a jelentkezési lapot most, és menjek egyetemre, akármilyenre, csak menjek.
De én úgy érzem, ez nem helyes. Nem akarom elcseszni a támogatott éveim egyikét csak azért, hogy nekik jó legyen.
Meg mindig azzal jönnek, hogy ingyenélő vagyok és semmit sem dolgozom. De én pont ezért csinálom ezt a szakmát...
Kérlek adjatok tanácsot, segítséget.
Nálam ugyanez volt a helyzet, mint nálad. Bár nálam annyival bonyolultabb volt, hogy fogalmam sem volt róla, hogy mit is szeretnék a jövőben csinálni, de a szülői nyomás elég nagy volt, szinte már kényszerítés.
Szorgalmasan beadogadtam a jelentkezésem, olyan helyekre, amikre nem nyerhettem felvételt. Volt olyan is, hogy már az írásbelin már igyekeztem elérni, hogy ne hívjanak szóbelizni. Mondjuk olyan is volt, hogy nem jött be, de a szóbelin tudtam a teljesen hülyét adni. Viszont ez akkor nem korrekt eljárás, ha szüleid finanszírozzák a jelentkezést. Ezt azért mindig saját pénzből oldottam meg, de ők legalább nyugodtabbak voltak, hogy próbálkozom, én meg időt nyertem és ha jól írtam, akkor neked is idő kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!