Szeretnék összeköltözni a párommal. Mit tegyek?
20 éves lány vagyok. A párommal nyáron leszünk 5 éve együtt és szintén nyáron szeretnénk összeköltözni. Ő most vett egy lakást, ahova együtt szeretnénk menni. Édesapámmal élek,aki eléggé labilis,konzervatív természetű. Nem dolgozom még, mivel egyetemista vagyok, és szükségem van a szülői támogatásra. Ha elköltöznék szerintem az természetes lenne,hogy segítse az életemet,amíg nem dolgozom. Vagy nem?
Nem tudom,hogy mit szólna a költözéshez,de előre látom,hogy a lesz az első szava: hogy ,,NEM! , és ez a hála, hogy felneveltelek?rád áldoztam az életemet?" mindig minden veszekedésnél ezt mondja és már ki vagyok tőle. Ilyet nem szabadna egy szülőnek mondani, főleg nem a gyerekének.
Szeretnék költözni mindenképpen, de jó lenne ha támogatna..nem sokkal,csak amennyi a sulira kellene(bérlet,jegyzet..stb) a párom dolgozik és tényleg mindent megad...de én nem akarom,hogy mindent ő fedezzen.
Vélemények?
Miért lenne természetes, hogy segítsen? 20 éves vagy...ha otthon laksz sem biztos, hogy természetes dolog, hogy még eltartanak. Keress magadnak egy részmunkaidős állást, nyomasd meg a sulit, hogy legyen jó ÖD-d és költözz. De addig szerintem ne, amíg nem tudod magadnak ezeket megteremteni...
Én 19 évesen költöztem a páromhoz, nappalis egyetem mellett heti 40 órában dolgoztam (konkrétan rohanás előadásra, vissza dolgozni, akár késő estig). De nem pumpoltam a szüleimet és nem tartattam el magam a párommal sem...
Mivel elköltözöl otthonról, új életet kezdesz a pároddal, ÖNÁLLÓ életet (amivel nincs is semmi baj), ezért nem köteles az apád támogatni. Ha elég érettnek gondolod magad az összeköltözéshez, ahhoz is érettnek kell lenned, hogy magad eltatsd. Persze, néha-néha ha megszorultok a szülők segíthetnek, de nem támaszkodnék a helyedben csak rá. Két lehetőséged van:
vártok a költözéssel a suli végéig
vagy
suli mellett vállalsz diák munkát
kétlem h orvosira mennél,az az egyetlen ami mellett nem lehet melózni...
18tól meló? éjszakai árufeltöltés,heti 3 éjszakával megvan a minimálbér
jah,hogy akkor nem tudsz a pasiddal aludni? hát ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!