Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim nem szeretik a barátom...

Szüleim nem szeretik a barátomat apukám felhívta h felejtsen el meg anyukám is régebben de szeretjük egymást legszivesebben elköltöznék mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 12:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szüleid mit szóltak?
2011. febr. 13. 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

Arra még nem gondoltál, hogy a szüleidnek esetleg igaza lehet? Etetnek, ruháznak, fizetik a tanulmányaidat, te meg húzod a szád, az idődet tanulás helyett a barátoddal töltöd és romlanak a jegyeid. Nagyon drasztikus, amit tettek, de ha te nem nyitsz a kompromisszum irányába, akkor meg is érdemled. Én se ingyenélőnek akarom nevelni a gyerekemet, aki folyton váltogatja az iskolákat, mert mindenhol tanulni kéne és hát ő azt nem szereti, inkább q*ratja magát mindenféle fiúcskákkal, akik még bőven nem terveznek hosszútávra.

Használd ki a plussz időt, amit azzal nyersz, hogy nem a barátoddal randizgatsz és javíts min 4 tizedet év végéig. Ennek a szüleid is örülni fognak és nyilván nyitottabbak és kedvesebbek lesznek, ha látják rajtad az igyekezetet.

2011. febr. 13. 13:03
 13/17 A kérdező kommentje:
A jegyeimmel nincs semmi baj...Nagyon jó az átlagom...
2011. febr. 13. 13:06
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
12:56-os vagyok. A szüleimmel nem beszélek, ők se nagyon keresnek, ez van.
2011. febr. 13. 13:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is csináld végig a sulit és gondolkozz el azon, hogy mi mindenben változtál, amióta a barátoddal összejöttél. Nem tudom elképzelni, hogy egy szülő ennyire betartson a gyereke kapcsolatába, boldogságába, ha nincs megalapozott oka rá.

További diplomáciai jó tanács: ha a barátodnak az jutna eszébe, hogy a szüleiddel tiszteletlenül viselkedjen: szólj rá. Ezen kívül te is mindig ügyelj rá, hogy tissztelet-teljesen viselkedj, amikor ott van. Ez azért fontos, hogy ne kelts olyan látszatot, mintha a fiú egy b*nkó lenne vagy rossz hatással lenne rád...

2011. febr. 13. 13:40
 16/17 anonim ***** válasza:
77%
Szia!A többiek elmondták amit én is gondolok a dologról,felnőtt nő vagy,ha úgy érzed,hogy a a kapcsolatotokban van annyi,akkor állj ki a baátod mellett..persze nagyon szép dolog,hogy a szüleid etetnek,ruháznak,tanítanak..de ne felejtsd el,hogy ez már a te életed,a te álmaiddal,céljaiddal..nem hiszem,hogy önzőség a saját utadat járni,ha te ettől érzed majd magad boldognak..egyébként a történetedben magamra ismertem..szintén 19 éves voltam,akkor ismerkedtem meg a barátommal,a szüleimnek nem volt szimpatikus,pedig nagyon udvarias volt minden egyes találkozásnál,aztán jött a következő hidegzuhany a szüleimnek amikor az első egyetemi évem után közöltem,hogy nem tetszik az amit tanulok(a szüleimnek persze minden vágya volt hogy megcsináljam a jogot,hát utáltam)és már tudom mit mit szeretnék tanulni..de nem azt nem lehet,ne merjek váltani,mert nem támogatnak,mehetek a lakásból is..elszánt voltam,és váltottam,mikor bejelentettem már repültem is az utcára,ezután bár még csak 3 hónapja jártunk összeköltöztünk a barátommal..nem volt könnyű,először dolgoztam,takarítottam,hogy legyen egy kis pénzem,majd elkezdtem,és befejeztem a sulit..aztán összeházasodtunk,minden meghívott vendég(30 fő) ott volt,egyedül az én szüleim nem,pedig az évek alatt rengetegszer próbáltam velük felvenni a kapcsolatot,telefonon,személyesen,hidegen hagyta őket..az esküvőről is tudtak,nem jöttek el,rosszul esett de nem bántam meg hogy így alakult,boldog vagyok,imádom a munkám,a családom,aki ma már a férjem,hamarosan megszületik a kisbabánk,na erről már nem tudnak,és őszintén szólva én nem akarom hogy tudjanak,pedig ha tudnád,mennyiszer mondták,hogy hogy fognak örülni majd a kis unokáknak,én nem fogom tiltani őket tőlük,de keresni sem fogom a kapcsolatot velük..és nem gondolom,hogy önző lennék azért,amiért volt bátorságom az álmaimat követni:)
2011. febr. 13. 16:19
 17/17 A kérdező kommentje:
Ő is tisztelettudó és tényleg udvarias meg minden csak volt veszekedés és most ha én nem szeretnék eü-be dolgozni nem kényszeríthetnek rá..,de nagyon szarul esnek...Meg milyen dolgog már az h apámnak mi köze van a barátom tanulmányi eredményéhez mert h itt van minden nap nálunk...Annó nem volt probléma csak mióta veszekedtünk h szakítunk és mégse azóta....de az én életem ha szeretem akkor szeretem!
2011. febr. 13. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!