Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy a párommal...

Mit csináljak, hogy a párommal ne veszekedjünk folyton a pénzen?

Figyelt kérdés
Ha elején félretesszük a számlákra a pénzt, aztán elkülönítjük a kajáravalót. Ezen felül sajnos nem nagyon marad. Ma reggel azon kaptunk össze, hogy én nem értem meg, hogy nem jut mindenre, pedig csak pár fazekat meg szedőkanalat, ilyesmit akartam venni. Pár hete költöztünk, és ezek nélkül nem tudok főzni. A párom is tudja, hogy ezek szükségesek, csak idegesíti, hogy ennyire nincs pénzünk, és tényleg, valami ilyen jellegű dolgon állandóan vitatkozunk :((((
2009. febr. 11. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Szép lassan ki fog alakulni, hogy hogyan, milyen életmóddal, praktikákkal tudtok megélni abból a pénzből, ami egy hónapra jut, és akkor már nem lesztek idegesek, nem fogtok veszekedni. Most még mindketten ingerültek vagytok, mert nem tudjátok, hogy lesz elég a pénz, féltek, hogy idő előtt elfogy. Az egyetlen, amit most tenni tudtok, hogy mindketten megpróbáltok tudatosan odafigyelni a saját viselkedésetekre, és nem a másikon levezetni a feszültségeiteket. Üljetek le, beszéljétek meg, hogy mi az, ami még hiányzik a háztartáshoz, ebből mi mennyire fontos, mi kell azonnal, mi halasztható. Hallgassátok meg egymás érveit, ne csak legyintsetek arra, amit a másik mond. Kezdetnek teljesen felesleges pár fazekat venni, az is elég, ha egy van. Aztán következő hónapban veszel még egyet. Kettőtöknek felesleges egyszerre ötfélét főzni, pláne ha még anyagi gondjaitok is vannak.
2009. febr. 11. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Hát hívd a Providentet! :D

komolyra fordítva: kérjetek pár használtat a szüleitektől. Biztos van nekik fölösleges, régi, akármi.

Meg 100 forintos boltban egy ezresből annyi mindent kapsz, hogy ihaj. Egy ezrest pedig lazán meg lehet spórolni 1 havi kaján...

Férjed nem érti? Vacsoránál borogass össze minden hozzávalót a fazékba, gyújts alá, és hirtelen hívasd fel vkivel magadat, hogy úristen [mittoménmivan], de egy órára el kell menned vkihez.

Aztán bízd rá, kavargassa meg 5 percenként - a tenyerével... :)

2009. febr. 11. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen igaza van az előttem lévő hozzászólóknak. Elsősorban nézz körül a családban is. Minden háztartásban van egy pár nélkülözhető dolog, biztos szívesen odaadják nektek. Aztán meg a kevésbé fontosakat ráértek évek alatt összegyűjteni. Meg ne feledkezz meg arról se, hogy egy új lakásnál megfordul egy pár látogató, ahol a "normálisabbak" megkérdezik, hogy milyen aprósággal lepjenek meg :) De teljesen normális az is, hogy féltek még, de hidd el, idővel könnyebben szót értetek.
2009. febr. 11. 12:36
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Valószínüleg eddig sem mirelitkaján éltetek, az edények és evőeszközök hiányában. Mi öt főre főzünk, van öt fazekunk, de ebből jó ha kettőt használunk. Nem kell egyszerre megvenni mindent ami szükséges, hanem fokozatosan, mindig azt ami a legfontosabb. ha ő idegeskedik a legtöbbet a számlákon, feltételezem őa a családfenntartó is, legyél kicsit tekintettel rá. Egy fazék és egy szedőkanál nincs több pár ezer forintnál, nem is értem miért lenne kettőnél többre szükség.
2009. febr. 11. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Keressetek több pénzt,akor nem lesz veszekedés.

(bár ez itt,ebben az országban nem megvalósitható)

2009. febr. 11. 13:04
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Én megértelek, pláne ha új otthonba költözik az ember lánya, nálunk azonnal jelentkezik a fészekrakási ösztön, alig várjuk, hogy minden be legyen rendezve szép új cuccokkal. Ráadásul sokan tartanak attól, hogy ha elkezdik az életüket használt, innen-onnan összeszedett dolgokkal, akkor motiváció híján sosem lesz igazán szép otthonuk. Ennek ellenére próbáld kicsit visszafogni magad, hidd el, ami késik nem múlik. Ha nem is rögtön az első hónapban, de lesz még neked szép kis konyhád. Csak kitartás!
2009. febr. 11. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Ne a sarki kisboltban vásároljatok, hanem a Pennyben, Tescóban, stb. Nagyon sokat lehet spórolni, ha az áruházláncok saját termékeit veszitek. Jó, ne a tollas virslit, de pl. egy tusfürdőnek jó a Spar 200 ft-os is. Gyümölcsöt, zöldséget piacon vegyétek, használjatok energiatakerékos égőket. Ne veszekedjetek :( Ami kell, az kell, és ne kicsinyeljétek le egymás igényeit - próbáljátok úgy intézni, hogy a lehetőségekhez mérten mindkettőtöknek a lehető legkevesebb lemondással járjon ez a helyzet.
2009. febr. 11. 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha tudtok, menjetek ki kulfoldre dolgozni, elni. Mert igy hosszu tavon elni, hogy csak a szamlakra es az etelre lesz eleg a penzetek, eleg idegolo. Mindig veszekedni fogtok, hiszen nem lesz semmi pluszra penzetek. Igy nem lehet elni, tervezni((((.

Ha nincs csaladotok meg, akkor pakoljatok, probaljatok meg kulfoldon, hidd el ott meg lehet jol elni!

2009. febr. 11. 16:16
 9/10 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Ismerős a helyzet, mi is nemrég költöztünk, másfél hónapja... :-)

A szüleim telkéről lett felhozva egy-két dolog. Amim volt: 2 fazék, 1 lábas, 2 fakanál, 1 merőkanál, 2 kanál, villa, kés... pár műanyag kisebb-nagyobb tál, 1 krumplipucoló, 1 sodrófa, 2 mély, 3 lapos tányér és 3 részes mérőpohárkészlet és pár pohár. Ha főztem valamit, közben 2-3x kellett mosogatnom. Ja és volt pár jénaim, azokat még akkor vettem, mikor a Vasedényben voltak a nagy akciók.

100 Forintosban és a Tecsóban vettem pár dolgot, szűrőt, kicsit-nagyot, pár műanyag nagy tálat és egyéb pár százforintos dolgot.

Még most sincs tepsim, anyuékhoz jártam át pogit sütni :-) Se edényszárító semmi... Minden hónapban vettünk egy-két dolgot, és főleg karácsonyra meg névnapomra kaptam pár dolgot, ami a háztartásba kell (nem csak a konyhába)

Szóval elég egy fazék, lábas, aztán minden hónapban újabb és újabb dolog. Tapasztalat! Ha ebéd után nem mosogattam el, nem tudtunk még egyszer enni, mivel nem volt annyi!

És ne ilyenen vitatkozzatok, ha megértitek a pénzügyekben amúgy egymást - mi sajna nem! :-(

Olyan ételeket kell főzni, amihez nem kell külön tálakba ezt meg azt keverni...

Remélem segítettem!

2009. febr. 11. 18:54
 10/10 anonim ***** válasza:
54%
Igazak a fentiek, de annyit hozzátennék, hogy a fazék nem éppen születésnapi ajándék, mert mindkettőtök érdeke, hogy legyen a háztartásban. :)
2009. febr. 11. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!