Szerintetek megkeressem eltűnt apámat?
Én megkerestem az enyémet. 4 éves koromban váltak el Anyukámmal, utána nem keresett, nem látogatott. Nem a válás esett rosszul, hanem ez, hogy vasárnap nem jött, sz.art a fejemre. Már 30 éves vagyok, de valahol a mai napig bánt ez, és mélységesen megvetem érte.
13 évesen megkerestem, néhányszor találkoztunk, aztán ismét az volt, hogy nem keresett többé.
Szóval drasztikusan nem változtatta meg az életemet, de nem is bántam meg,hogy megkerestem.
A féltestvéremmel felnőtt korunkban találkoztunk, igazi testvéri kapcsolat nem lett, de segítettünk egymásnak feldolgozni "apánk" bunkóságát.
Szóval én azt mondom,keresd meg - nagy változásra nem kell számítani, de megnyugszol, és kapsz néhány választ.
A 9,43-mal egyetértek. Keresd meg, de sok jóra ne számíts. Az ilyen "apák" azóta már új családot építettek maguknak. Abból az új testvérek pedig féltik az esetleges örökségüket, mert nem hiszik el, hogy titeket egyáltalán nem az motivál.
De későbbiekben megnyugvást ad, hogy lehetőséged volt a szemébe nézni, és adtál neki lehetőséget, hogy mondjon valamit, miért hagyott el téged, aki semmiről nem tehet? Persze azt hiszem, ha sikerülne is feltenned neki ezt a kérdést, válasz nélkül marad. Biztos, ha találkozol vele, az felzaklat, és sokáig bántani fog a dolog. De hosszútávon csak így fogsz tudni megnyugodni. Sok sikert.
Szia!
Ha nem keresed fel,akkor sokáig furdalna a lelkiismeret,hogy nem láthattad,nem beszélhettél vele...stb.
Én a helyedben felkeresném,akár a féltestvéreken keresztűl is!
Nem feltétlenül fognak hozzád negatívan fordulni,ha te is kedvesen hívod fel,vagy írsz neki(k) egy levelet.
Elképzelhető,hogy egész jól kijönnétek,és a későbbikeben is tudnátok tartani a kapcsolatot.Ezt nem tudhatod amíg nem próbálod meg! ha pedig mégis ellenséges lenne,akkor sem veszítettél semmit,legalább megpróbáltad.
Ha a tesón keresztül rátalálnál édesapádra,akkor ő is két módon furdulhat hozád: negatívan vagy pozitívan.
Ez attól függ,hogy mit akarsz tőle. Gondolom nem leordítani a fejét,hogy miért hagyott ott stb...
Elképzelhető,hogy vele is tudnád folytatni a kapcsolatot,és talán még jól is jössz ki belőle,mert lehet,hogy kedves és aranyos,csak valami miatt mégsem akart titeket,de lehet,hogy mostmár taraná veled a kapcsoltatot.
Tehát szerintem mindenképpen próbáld meg megkeresni. Nem veszíthetsz vele semmit. Ha nem sikerül,legalább megnyugszik a lelked,hogy megpróbátad.
32/L
Látom, többen írtátok, hogy keressem meg, mert örökre bánni fogom. De a másik oldalt is figyelembe kellene vennem, hiszen, ahogy fent írta valaki, nem véletlenül tartotta ezt apám titokba a családja előtt. Azon filózom, hogy mekkora sokk lenne ez neki, a 33 évig dédelgetett titka egyszer csak előkerül és lerombolja az egész életét (végül is ő már 65 éves kb). A másik, hogy a féltestvérek, akiknek már szintén családja van nem fordulnának el örökre az apjuktól, ha ilyet megtudnának róla? Gondoljatok bele, hisz az egyik 3, a másik alig 1 éves volt, mikor az apjuk félrelépett.
Lényeg, hogy itt nem csak a saját, hanem még vagy 5 ember érdekeit is mérlegelnem kéne.
igen nehéz helyzetben vagy.mint én is bár én csak 1x láttam fényképen apámat,de tudom hogy van egy 1 évvel fiatalabb öcsém.És ő mindíg is fiút akart ezt közölte mindenkivel.Így biztosra ment.Azóta is öcsémet neveli.Tudom hol laknak és az öcsém telefonszámát de nem merem felhívni nem akarom tönkretenni ha nem tud rólam.Mivel külföldön élünk így minden évben húzódik a dolog.de most augusztusban szeretném megvalósítani.igazából nem akarom felelősségre vonni.csak 1x látni hogy ő az édesapám.Sajnos nem volt szép életem de mióta családom van boldog vagyok.de hidd el 14éve örlöm magam hogy látni kéne.Remélem ha másért nem csak hogy 1x láthasd találkozol vele.
26 anyuka
Bennem ez él leginkább.Ez fejezi ki,mit érezhetünk mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!