Mit tehetünk, ha a nagymama "megőrült"?
85 éves nagymamám elhatározta,hogy mindent elad.Értékesebb festményeket,porcelánokat,érmeket stb. potom pénzért.Pénzre nincs szüksége,nem azért teszi,csak most "rájött".
Mit lehet ilyenkor tenni?Voltatok hasonló helyzetben?
ott a megoldás, vegyétek meg tőle, akár "ismerősön keresztül" ha nektek nem akarja eladni valamiért...
az ilyen idős emberek nem biztos, hogy pénzügyi zsenik, ne várd tőle, hogy úgy gondolkozzon mint te. Ellenben tehetsz jót neki is meg magadnak is egyszerre, amint már írtam.
Szar dolog látni, hogyha a hozzátartozód ostobaságot csinál, azonkívül persze, hogy az övé... de szerintem nem gerinctelen dolog arra számítani, hogy az örökségével nektek szándékozik segíteni, főleg ha jó a viszony köztetek.
Megvan! Es mi lenne, ha segitenetek neki jo aron eladni? Nemcsak megmondod, hogy ennyi az erteke, hanem megkerdezed, mit akar eladni, szerzel ra vevöket...stb. A penzt becsületesen neki adni, inkabb a vevö adja at akar elöttetek. Igy megmarad a bizalom, es az örökösök is jobban jarnak, nem kell majd gondoskodni a lomeltakaritasrol.
3. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!