Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetünk, ha a nagymama...

Mit tehetünk, ha a nagymama "megőrült"?

Figyelt kérdés

85 éves nagymamám elhatározta,hogy mindent elad.Értékesebb festményeket,porcelánokat,érmeket stb. potom pénzért.Pénzre nincs szüksége,nem azért teszi,csak most "rájött".

Mit lehet ilyenkor tenni?Voltatok hasonló helyzetben?

2011. febr. 10. 17:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha van amit te szeretnél azt kérd meg,hogy neked adja el,vagy ültesd be az autóba és vidd el egy becsüshöz,annak hinni fog.
2011. febr. 10. 17:26
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Mondom... vedd meg te tőle 5 ezerért és add el 50-ért majd az ötven ezret add neki.
2011. febr. 10. 17:27
 13/21 A kérdező kommentje:
A becsüs már nekem is eszembe jutott.Lehet az lesz a megoldás.
2011. febr. 10. 17:28
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

ott a megoldás, vegyétek meg tőle, akár "ismerősön keresztül" ha nektek nem akarja eladni valamiért...

az ilyen idős emberek nem biztos, hogy pénzügyi zsenik, ne várd tőle, hogy úgy gondolkozzon mint te. Ellenben tehetsz jót neki is meg magadnak is egyszerre, amint már írtam.

Szar dolog látni, hogyha a hozzátartozód ostobaságot csinál, azonkívül persze, hogy az övé... de szerintem nem gerinctelen dolog arra számítani, hogy az örökségével nektek szándékozik segíteni, főleg ha jó a viszony köztetek.

2011. febr. 10. 17:29
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Megvan! Es mi lenne, ha segitenetek neki jo aron eladni? Nemcsak megmondod, hogy ennyi az erteke, hanem megkerdezed, mit akar eladni, szerzel ra vevöket...stb. A penzt becsületesen neki adni, inkabb a vevö adja at akar elöttetek. Igy megmarad a bizalom, es az örökösök is jobban jarnak, nem kell majd gondoskodni a lomeltakaritasrol.

3. voltam

2011. febr. 10. 17:38
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Bizony ami az övé, addig azt tesz vele, amit akar. Valami oka biztos van annak, hogy így döntött. Örökséget hagyni nem kötelesség.
2011. febr. 10. 17:39
 17/21 anonim ***** válasza:
41%
Mi az, hogy félti valaki az örökségét?! Ami nem is az övé, esetleg csak LEHET majd az övé, tehát nincs mit félteni rajta. Örökségre ácsingózni elég csúnya dolog. Teremtse elő mindenki a magáét, jobban meg is fogja becsülni.
2011. febr. 10. 17:42
 18/21 anonim ***** válasza:
22%
17:42 IGAZ!
2011. febr. 10. 17:53
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
Ami érték azt finoman el kell tenni előle.
2011. febr. 10. 20:39
 20/21 anonim ***** válasza:
24%
Gyorsan vegyétek meg őket.
2011. febr. 10. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!