Azok, akik már elköltöztek néhány éve a szülői házból, milyen gyakran kommunikálnak a szülőkkel?
Bővebben azokra gondolok, akiknek viszonylag jó a kapcsolata a szüleivel, de különböző településeken éli mindenki a saját önálló kis életét. Milyen kommunikációs csatornát használnak és milyen gyakran?
Csak kíváncsi vagyok, hogy az mennyire normális, ha a szüleim hetekig nem érdeklődnek irántam. Se egy rövid email, se egy telefon, se egy sms... Pedig elméletileg nem vagyok rosszban velük. Érdekelne egy viszonyítási alap.
Köszönöm a választ.
Mi a párommal átlagban másfél havonta szoktunk hazamenni. Péntek este megyünk és vasárnap délután jövünk haza.
Telefonálni kb. 3 naponta szoktunk, meg persze, ha van valami sürgős, fontos, valamilyen alkalom.
Ha Téged bánt, hogy nem keresnek, kérdezd meg tőlük, hogy mi ennek az oka. Lehet, hogy tényleg arra várnak, hogy Te keresd őket, vagy nem akarnak zavarni, hátha dolgod van.
Esetleg beszéld meg velük, hogy szeretnéd, ha többször beszélnétek telefonon, vagy néha azért e-mailezzenek, hogy mi van velük.
Csak vigyázz, nehogy átessenek a ló másik oldalára. :)Biztosan rossz, ha hetekig nem keresnek, de az is bosszantó tud lenni, ha mindent tudni akarnak, és szinte már zaklatnak, és kiakadnak, hogy miért nem veszed fel a telefont.
Természetesen kezdeményeztem már sokszor. Én telefonáltam, én írtam email-t, amire csak soká érkezett válasz...De, ha én nem kezdeményezek, akkor nincs semmi kapcsolatfelvétel. Szóval így értettem a kérdést.
És persze nem várom el, hogy naponta beszéljünk és minden apróságról csevegjünk, de azért e között, meg a hetekig nem beszélünk között van egy arany középút...
Én nagyon messze költöztem, így évente 3x találkozunk kb 1-1 hetet.
Telefonon, e-mailen,skypeon tartjuk a kapcsolatot. Pár naponta kommunikálunk vagy így vagy úgy, bátyámmal szinte minden nap.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!