Csak én nem nézem jó szemmel, vagy ez máshol is így
van?
Figyelt kérdés
Albérletben lakom és már többször is észrevettem,hogy a tulaj amikor tudja,hogy nem vagyunk itt akkor feljön a lakásba.Engem kicsit zavar,mert akkor ha körül szeretne nézni,mért nem szól nekünk?Vagy mért nem akkor jön ha mi is itt vagyunk?Vagy ez máshol is így van? Tudom,hogy az ő lakása,de akkor is nekem olyan ez furi...
Tanulság: Irásban megkötött szerződésbe bele kell írni, hogy főbérlő nem járhat-kelhet kedve szerint a lakásban, még akkor sem, ha annak jog szerint ő a tulajdonosa.
2011. febr. 9. 20:06
12/21 anonim válasza:
tetris, nem kell beleírni, jogszabályban benne van ;)
2011. febr. 9. 20:16
13/21 anonim válasza:
nem értem..én mindig lecserélem a zárat, kiköltözéskor meg vissza....
amíg én bérlem, addig nekem van jogom ott tartózkodni, és annak, akit beengedek. nézzetek utána bátran.
2011. febr. 9. 20:19
14/21 anonim válasza:
Nekünk is ilyen volt a házinénink...a két lakás szomszédos volt (a kiadott, meg amiben ő lakott), és amikor nem voltunk otthon, volt, hogy bemászkált. Hát nem kicsit volt zavaró...ráadásul a végén még át is akart verni a pénzzel.
Mondd meg neki nyugodtan, hogy titeket ez zavar, és ha problémázik, max. felmondotok.
2011. febr. 9. 20:49
15/21 anonim válasza:
Bár én gyerek voltam amikor szüleimmel albérletben laktunk egy kertes házban,ahol a tulaj lakott a földszinten.Ő is olyan volt,hogy állandóan feljárt,mintha ott lakott volna.Nem szerettem,mikor csak úgy feljön.Talán kopogni vagy valami.
Ma már bizti,hogy elküldeném a sótlanba,ha ilyet tenne egy főbérlő.Lehet,hogy ővé a lakás,de kiadta és most másnak a magánszférája!
2011. febr. 9. 20:54
16/21 anonim válasza:
nekünk két lakásunk is ki van adva, de rohadtul nem foglalkozunk velük h mi van. a lényeg h fizessenek azt csá. eszünkbe nem jutna bemenni körülnézni.(főleg h az egyikbe fiatal anyuka, a másikba öreg nénike van).
2011. febr. 9. 22:02
17/21 anonim válasza:
Mikor egyetemistaként albiba laktam másik 2 csajjal a főbérlő meg már akkor árulta a lakását csinált olyat, hogy simán bejött. Ez rendben is van. Csak én a suli mellett műszakban melóztam és éjszakás műszak után nyugodtan aludtam, mikor benyitottak az aktuális vevőkkel megmutatni a lakást és persze az én szobám.
A másik 2 csaj suliba volt, szerencsések őket pumpálták otthonról. Amúgy sosem vettem észre hogy jöttek, mert anyira hulla voltam... csak a csajok mesélték, hogy a főbérlő mondta nekik. És csaj vagyok szóval...
2011. febr. 9. 22:17
18/21 anonim válasza:
Ilyen a habokba nincs!Hozzám 1hónapban 1szer feljön 5percre,amíg elrendezzük az anyagiakat.Semmi joga hogy feljárkáljon,fizeted az ottléted,így aztán neki kusi van.Undorító.Az ismerősöm zárat cseréltetett ez miatt.áLLJ A sarkadra,mondd meg neki hogy a privát szférádba ne tegye be a lábát.
2011. febr. 9. 22:48
19/21 anonim válasza:
Előző albérletem ilyen volt,bácsi állandóan feljárkált,be a kulcsra zárt szobába is (többen béreltük,minden szoba zárható volt).Többször kértem,hogy akkor jöjjön ha ott vagyok,előtte szóljon.Egyszer ugy jött hogy beteg és fáradt voltam,magamra zártam az ajtót kulccsal,és aludtam.Nem hallottam h bejött a bejárati ajton,csak mikor már az én ajtóm próbálta nyitni,de ugye belülről kulcs.Nem köszönte meg ahogy leüvöltöttem a fejét,épp albifizetés és kifizetetlen számlák előtt álltunk,ugyhogy közöltem hogy a kaució nagyjából fedezi a lakbért plussz rezsit,költözök azonnal.2 nap alatt megtaláltam a jelenlegi albérletem,a tulaj havonta 1x jön vagy én megyek le hozzá fizetni,és még ő ajánlotta fel,hogy cseréljek zárat nyugodtan,csak kiköltözéskor vagy a kicserélt kucsát adjam oda vagy cseréljem vissza a régire...
2011. febr. 10. 09:54
20/21 anonim válasza:
Én tegnap egy ügyvéd ismerősömmel beszéltem pont erről, és ő azt mondta, hogy nem mehet be a főbérlő a te tudtod nélkül a lakásba. Sőt akár birtokháboritásért fel is lehet jelenteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!