Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én nem nézem jó szemmel,...

Csak én nem nézem jó szemmel, vagy ez máshol is így van?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom és már többször is észrevettem,hogy a tulaj amikor tudja,hogy nem vagyunk itt akkor feljön a lakásba.Engem kicsit zavar,mert akkor ha körül szeretne nézni,mért nem szól nekünk?Vagy mért nem akkor jön ha mi is itt vagyunk?Vagy ez máshol is így van? Tudom,hogy az ő lakása,de akkor is nekem olyan ez furi...
2011. febr. 9. 19:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Én kerek perec kikérném magamnak.

Ha felháborodik, simán behúznám a csőbe.

Pl. egyszer azt mondanám neki hogy eltűnt valami a lakásból...

2011. febr. 9. 19:30
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is laktam albérletben, nekem szerencsém volt a főbérlőmmel. Havonta egyszer láttam, amikor előzetes telefonegyeztetés után jött a pénzért és a befizetett számlákért. Szerintem kulcsa sem volt a lakáshoz, de ha volt is soha nem ment be a lakásba amikor én nem voltam otthon. Hiába az ő lakása, te használod. Kicsit cikinek érezném, ha például egy vadidegen ember a száradó fehérneműmben "gyönyörködne".
2011. febr. 9. 19:31
 3/21 anonim ***** válasza:
84%
Nyugodtan tedd szóvá, ha nem érti meg, hogy téged ez zavar, költözz el.Semmi joga kutakodni a személyes holmijaid között.
2011. febr. 9. 19:31
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Tegyél webkamerát a lakásba, és kapcsold be amikor nem vagytok otthon. Ezt közöld vele is, hogy a közbiztonság miatt bekameráztattad a lakást.
2011. febr. 9. 19:33
 5/21 anonim ***** válasza:
53%
cseréld le az ajtó zárat. jogodban áll.
2011. febr. 9. 19:34
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Az unolkatesómékkal is így volt. És egyszer, mikor nem voltak otthon, valószínűelg megnézte, mennyi pénzük van a számlán, mert hát nem gondolták volna, hogy bárki is megnézhetné a számlaértesítőt. És másnap megemlet 20 ezer Ft-tal az albérleti díjat. Ekkor még nem sejtették, mi van, csak azt mondták, hogyha emel, akkor költöznek. Erre megszólalt a tulaj, hogy "úgy láttam, elég jól kerestek, ki tudnátok fiztni." Nah, az uncsim pasija abban a percben elkezdtett pakolni, és még aznap elköltöztek az uncsim anyjáékhoz, másnap pedig másik lakás után néztek.
2011. febr. 9. 19:35
 7/21 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez nem normális!Nekünk tök jófej a főbérlőnk, akkor jön, mikor szólunk, hogy tudunk fizetni:)

Ja és jóban is vagyunk, 3 hónap van a gyerekeink között, mind a ketten tavaly szültünk, szóval még dumálni is szoktunk mikor felhívom, vagy ő engem:)

2011. febr. 9. 19:46
 8/21 anonim ***** válasza:
45%
19:34, már miért állna jogában lecserélni a zárat? szerintem, tekintve, hogy értelemszerűen a tulajé a lakás, bemehet, sőt, kizárni úgy, hogy nincs kulcsa a saját lakásához... ahhoz szerintem nincs joga az albérlőnek. bár az egyértelműen bunkóság, ha előzetes egyeztetés nélkül jár be a lakásba a tulaj... megteheti, de bunkóság. nekem eszembe se jutna.
2011. febr. 9. 19:49
 9/21 anonim ***** válasza:
92%

Nem áll jogában lecserélni a zárat a tulajdonos tudta nélkül! Én is adtam ki lakást és ez le is volt szögezve a szerződésben. Igaz az is, hogy előzetes egyeztetés nélkül nem hatolok be a lakásba nyomós ok nélkül. Nyomos ok alatt bármilyen vészhelyzetet értek és pont ezért nem engedtem a zárat sem lecserélni.

Nincs jogában bemennie a lakásba, mert hiába az ő tulajdona, te laksz benne és a te holmiaid vannak ott. Sajnos otthon nincs még rendes kultúrája a lakásbérletnek, mint más nyugati országokban, így mind a bérlők, mind a bérbeadók csinálnak hajmeresztő dolgokat. Mert hozzáteszem, hogy sok bérlő is megéri a pénzét... nem a kérdezőre céloztam.

Ja, amikor amúgy velem esett meg hasonló eset, hogy a tulaj bejött a lakásba, ahol laktam, akkor én kerek perec megmondtam neki, hogy ez nekem nem tetszik... amikor meg nézett nagy szemekkel, hogy miért nem, akkor meg elmagyaráztam neki, hogy miért nem. Azt nem mondom, hogy totálisan megértette, de szerencsére nem laktam ott sokáig.

2011. febr. 9. 19:51
 10/21 anonim ***** válasza:
Az én főbérlőm , akkor is bejött, amikor otthon voltunk. Nem zavarta, hogy alszom vagy fürdök, bejött lecsavarta a fűtést, felébresztett ( ugyan ne aludjak már délben éjszakás műszak után) stb. Olyan is volt, hogy ültünk a tv előtt nyílt az ajtó, nem szólt semmit csak bement a fürdőbe, majd közölte, hogy csak pisilni ugrott be.
2011. febr. 9. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!