Nővérem, sógorom és 17 éves unakahúgom hozzánk költözött. Hogyan tudnám elérni azt, hogy változtassank életstílusokon, de mégse sértsem meg őket. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Pl. Fürdéskor nem kell kiengedni a bojlert, TV nem kell hogy menjen egész éjjel (pláne a laptop mellett), szobába elég a 23 fok éjszakára . Stb. Aki már lépett ilyen cipőbe, az válaszoljon: mit tegyek?2011. febr. 7. 19:36
2/7 anonim válasza:
odamész és: "te figyu, ezt meg ezt nem kéne, mert pénzbe kerül és nem te fizeted, na meg környezet szennyező." ha nem ért belőle, akkor második felszólítás már mehet keményen
3/7 anonim válasza:
Ciki vagy nem kell,hogy szóljál.Itt ez van,ezt tudjuk fizetni,mert a bevételünk ezt engedi meg.-ennyi
4/7 anonim válasza:
Őszintén engem nem érdekel, ha ezen megsértődnek. A tesómék is hozzánk költöztek, és az agyam eldobom, miket művelnek. Az alap, hogy gyűjtögetik a szobában a koszos edényeket, kb. egy hét után (mikor már nincs miből enni) kiviszik a konyhába és ott hagyják, hogy mosogassam el én. Párszor megcsináltam, aztán mondtma, hogy nekik kéne. Hugicám vérig sértődött, de most már lassan kezdik csinálni. Ugyanez a takarítással (halomban áll a szobájukban a használt óvszer, zsepi, kosz) és a szellőztetéssel (ha kinyitják az ajtót, olyan oroszlánszag jön ki, hogy rosszul leszek tőle). Őszintén nem érdekel, ha megsértődik, ez a mi lakásunk, a mi életünk, köszönjék meg, hogy befogadtuk őket, de ne nehezítsék meg az életünket. Ha megsértődnek ezen, akkor költözzenek albérletbe.
5/7 anonim válasza:
Nekik kellene alkalmazkodni hozzátok, ha ők költöztek oda. Én régebben voltam ilyen helyzetben, amikor kivettem egy egész lakást, és utána fogadtam oda albérlőtársakat. Az elején én is beszívtam, mert a fejemre nőttek, a felelősséget meg én vállaltam a lakásért a tulajnál. Aztán az lett a módszer, hogy az elején (még beköltözés előtt) elmondtam a szabályokat (nincs házibuli - nem lehet odabent dohányozni - hűtőben mindenkinek csak egy polc jár - takarítószereket közösen kell fizetni - nem költöztethetik be a barátjukat/barátnőjüket - albérleti díjat hónap elejére összeszedni stb.), kiírtam a takarítási rendet (minden héten más), majd megmondtam nekik, hogy mivel enyém a felelősség és mivel nem vagyok hajlandó putriban élni, csak akkor költözhetnek be, ha betartják a szabályokat, amennyiben nem, akkor mehetnek, ahova akarnak. Ezek után mindenki (még a leglazább ember is) megértette, mi a szitu, és nem volt harag meg sértődés belőle. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy én is betartottam ezeket a szabályokat, nemcsak elvártam. Szerintem több ember csak úgy tud normálisan együtt élni, ha tiszteletben tartják egymást.
6/7 anonim válasza:
19.51.-nek Okossan teszed,ha ezektől az emberektől minnél elöbb megszabadulsz.Az ilyen állatokkal egy percig sem laknék,az tuti.
7/7 anonim válasza:
19:51 vagyok, persze ha idegenek lennének, az első ilyen akciónál repültek volna. De engem úgy neveltek, hogy minden eszközzel támogassam a testvéreim.
Na meg egész hatékony volt a határozott rászólás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!