A férfiak és a nők miért különböznek annyira gondolkodásilag?
A nő év ezredeken át el volt nyomva, régen a nők nem lehettek tudósok mert nem is tanulhatta. Amit te a kocsidon használsz például az esső ellenző, ami a kocsid ablak üvegét letörli hogy te láss vezetni azt is nő találta fel, de mivel nőio névvel nem lehetett levédetni a feltalálást, így a férja nevére írták a találmányt. Régen minden sikeres férfi mögött egy nő ált, és ez nincs másképp most sem, csak annyi külömbséggel hogy ma már a nők egyenjogúak és most kezdenek beépülni a társadalomba mint egyenrangú fél. Hát ezért nem voltak női költők, írók, tudósok, tanítók, próféták, orvosok stb stb stb...
Aki pedig valakit le néz vagy nem alkalmaz munkahelyen a neme, bőr színe vagy kora miatt, azt diszkriminációnak hívják, és ezt a magyar jogszabály már bünteti.
Tény, hogy ha a nők a régi időben tanulhattak és dolgozhattak volna, az emberiség többre haladt volna mind tudomány téren mind társadalmi téren, mert több ész többet tudott volna kreálni. Mivel a férfiak elnyomták a nőket, ezért a férfiak miatt az emberiség, fele annyira fejlődött mint kellett volna a 21. századra.
Nő vagy férfi vagy? Ha nő akkor véletlenül nem Marcy Dary-nak hívnak? :D na jó ez csak vicc.
Munkahelyekről csak annyit, hogy a férfi pénztárosokat/ügyintézőket kerülöm mint a rossz pénzt, és számomra megszokottabb a férfi látványa pl. villamosmérnöki állásban.
Semmi ilyesmiről nem hallottam volna, hogy nők fejlesztettek ki program nyelvet, avagy csinálták az első integrált áramkört, avagy írták meg a szabályozás átviteli függvényét stb...
Vannak hát, de ilyen műszaki vonalon nem hallottam még komolyabb feltalálásról amit nő talált volna fel. Barátnőm is mérnök infóra jár :). Orvosi pálya megint más.
Egy kérdés. Szerinted melyik a természetesebb? Ha a nő arra büszke hogy mit talált fel, avagy arra hogy milyen gyereket nevelt fel. Ha az előbbit választod, akkor üdvözöllek agy mosott barátom a mai világban, ha pedig az utóbbit, akkor nincs értelme tovább tárgyalni a dolgot.
Magzati korban a férfi/női nemi hormonok hatására nem csak a testük, hanem az agyuk is máshogy fejlődik, más lesz a szerkezete, a fiúknak az egyes központokon belül alakulnak ki a szorosabb kapcsolatok, a lányoknál sokkal szerteágazóbb és átfogóbb kapcsolatok alakulnak ki.
Gyerekkorban ebből annyi látszik, hogy a fiúk kockázatosabb játékokat játszanak, szeretnek szétszedni dolgokat, hogy megnézzék, hogy működik. A lányok a társaságot keresik, barátságokat, szövetségeket kötnek, bontanak fel, odafigyelnek másokra. Így fejlesztik maguk tovább mind a saját speciális szerkezetük adottságait.
Az életük során a szerkezeti különbségek kb. abban nyilvánulnak meg, hogy a férfiak elemzőek, részletekbe menően, egy specifikus dologra bírnak csak igazán koncentrálni, de átlagban jobban, mint egy nő.
A nők messzemenően sokkal jobban értenek az érzelmek nyelvén, minden apró jelből, arcizomrándulásból, hangszínből, illatból tudnak következtetni a másik érzelmeire, jobban tudnak emberekkel bánni, több eltérő dolgot tudnak egyszerre kézben tartani, menedzselni sikeresen.
Nemi érés után a férfiakat a tesztoszteron agresszívabbá teszi, beindítja a szinte folyamatos nemi vágyat.
A nőket a ciklus befolyásolja a szexuális viselkedésükben, a termékeny időszakban a jobb génállományú (szép/magas/erős/...) férfiak vonzzák, azon kívül a gondoskodók, megbízhatóak.
Klimax után elkezdenek hasonlítani egymásra a nemek, mert csökken a nemi hormonok szintje, így kevésbé fedik el a mindig is meglévő másik nem hormonjainak hatását. A nagypapák szelídebbek lesznek, gondoskodóbbak, a nagymamák szőrösebbek, stb.
Mindez az átlag, az egyes emberek ettől jócskán eltérhetnek.
Nem voltam mindig pontos, de kb. az Agyszex c. könyv tartalmát foglaltam össze.
Off:
"Csak egy férfi lehet színtévesztő, viszont a nő hordozhassa magában a színtévesztésért felelős géneket amit a fiú utódjának át adhat, így ha a fiú apja nem színtévesztő de a fiú anyjának az apja az, akkor a fiú is színtévesztő lehet. De egy nő genetikailag nem lehet színtévesztő"
Erről kérlek világosítsd fel az orvosokat is, mert érdekes módon engem nőként is kivizsgáltak, hogy színtévesztő vagyok-e. Biztos lemaradtak.
A nő nem lehet színtévesztő parancsolj:
Mielőtt hozzászólsz tájékozódj. Én az egészségügyben dolgozom és tanultam drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!