Mi a véleményed az Ida, Ilma, Erzsébet, Margit, Cecília és Borbála nevekről?
Nekem az Erzsébet tetszik...szép emlékeket idéz, és egyáltalán nem elöregedett név. Általánosban is, gimiben is és egyetemen is voltak Erzsébet ismerőseim :)
Olyan királynős név, de egyes rövidítései elég csúnyák, pl: Erzsi, Bözsi stb. , viszont az eredeti formája nagyon szép :)
Érdekes,hogy mindenkinek egy idős nénike jut eszébe róluk,de arra senki nem gondol,hogy a nénikék is voltak kisbabák,kislányok.Amikor ők kapták ezeket a neveket akkor ezek voltak a divat nevek,és minden anyuka ezeket választotta,mert szép,és különleges.De a divat nemcsak a ruháknál,zenéknél változik hanem a neveknél is.MA ezek a nevek öregesek,mert idősek használják.Így most mindenki Alexandra, Kitti,Ramona neveket kap.De ezek a lányok(vagyis ti ) is lesztek öreg nénikék,és akkor majd a 14-16 évesek a ti nevetekre fogják mondani,hogy csúnya mert csak öregek használják..Majd gondoljatok erre amikor 60 évesek lesztek..Akkor talán újra az Erzsébet,Margit név lesz a divat és különleges..
Nekem ezért tetszik..mert olyan szépek..Királynői nevek..
Nekem az Ida és a Borbála különösen tetszenek, nem öregesek. Mindkét névvel ismerek korombeli (24-25) lányokat, nagyon jól áll nekik a név, szeretik is, és illik hozzájuk!
A Cecília engem Esztergályos Ccecília miatt irritál (mert maga az a nő irritáló), a többi rendes, hagyományos név. Nagymamám Erzsébet. Margitot nem ismerek, nekem annál jobban bejön a Magdolna (ami azt hiszem, szintén nem divat már, pedig szép).
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!