Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az Ida, Ilma,...

Mi a véleményed az Ida, Ilma, Erzsébet, Margit, Cecília és Borbála nevekről?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 20:44
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
40%

Egyik sem tetszik, bocsi. Én utálom a külföldről átvett neveket, de ezek meg nagyon régiesek szerintem. Mindegyikről egy idős nő jut eszembe.

Akkor már tényleg Izabella, Annabella, Anna, Auróra, Léna, Emma, Emília, Angéla, Edina.........

2011. febr. 5. 20:57
 12/41 anonim ***** válasza:
21%
Egyik sem tetszik, öreglányosnak tartom őket.
2011. febr. 5. 20:59
 13/41 anonim ***** válasza:
73%
Nekem mind tetszik,és ha szülnék lányt akkor ezek közül választanék nevet..Tuti,hogy mire ovis vagy iskolás lesz egyedi neve lesz,és nem fog találkozni sokat a nevével..Ezek már nem tucat nevek..ezért szépek..
 14/41 anonim ***** válasza:
41%
Cecília szép, a többi nem.
 15/41 anonim ***** válasza:
73%
Nekem tetszenek. Az apai nagymamám testvére Margit volt, nagypapáéknál lakott egy külön házrészben. Imádtuk őt, mindig tejbegrízt főzött nekünk, ha ott voltunk náluk. Én szeretem a régies neveket. Sajnálom, hogy már nem adják őket. Nekem, ha lányom lesz, Rozika lesz, az apai nagymamám után. Ha kettő, akkor a második Julianna, a másik nagymamám után.
2011. febr. 5. 21:02
 16/41 anonim ***** válasza:
39%
Semelyik nem tetszik.
2011. febr. 5. 21:03
 17/41 anonim ***** válasza:
44%

Nem tudom elképzelni,hogy hogy lehet egy kislánynak ilyen nevet adni.Mint ahogy azt sem,hogy amikor anyukám megszületett(elég régen),akkor Rozália nevet kapott.:(

Igen,kicsit régies nevek ezek,de vidéken sokan adnak ilyen nevet.De ha nagyon mérlegelek,a Cecília a legjobb.Mert lehet Cilinek becézni.Mint egy kis cicát.:)

2011. febr. 5. 21:06
 18/41 anonim ***** válasza:
81%
Mind tetszik. Talán az Ilma kevésbé, de a többi jó.
2011. febr. 5. 21:07
 19/41 anonim ***** válasza:
33%

Egyik sem tetszik, régiesek, idős nénik jutnak eszembe róluk. Illetve csupa ilyen nevű idős nénit ismerek.

Oké, senki nem akar most felkapott divatnevet adni mert gyakori, csak épp szerintem ezek is gyakoriak, azzal a különbséggel hogy nem minden második kisgyerek, hanem minden második néni viseli őket!

2011. febr. 5. 21:12
 20/41 anonim ***** válasza:
24%
Lehet hogy igazi magyar nevek, de nekem a nyugdíjas klub tagjai jutnak róla eszembe, meg nagyszüleim. A világ halad előre, ezek kimentek a divatból úgymond, ha gyereknek kell a név akkor valami fiatalosat válassz. Iskolában dolgoztam, halálra cikizték a Bélákat, Borikat, Erzsiket, Pistákat, meg hasonlókat. Nem tesz túl jót a gyerekeknek.
2011. febr. 5. 21:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!