Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek arrol, ha...

Mi a velemenyetek arrol, ha egy szulo a gyerekenek az o regi (20-30 eves) cuccait adja oda "ajandekkent", amit egyebkent mar nem lehet hasznositani?

Figyelt kérdés

Pl. olyan kabatot, amit a szulo masik fia hordott tinikent 15 eve es senkire sem jo a csaladbol, csak ugy odaadja, hogy majd jo lesz az unokaknak meg hasonlok. Mindent, amit ok szemetnek tartanak, atadnak, mint "ajandekot".

Nem szegenyek, hanem kifejezetten gazdagok, szoval nem azert csinaljak, mert ujra nem telne, de ez nem is fontos. Felreertes ne essek, nem varunk toluk semmit, csak nem ertem, hogy ilyenert miert varnanak halat es egyaltalan miert minket neznek szemettelepnek. Nem tudjuk hasznalni ezeket a dolgokat es miert kell a mi szemetunket gyarapitani? Normalis ez? Pl. van egy 2 eves fiunk es a ferjem szulei egy 15 eves kabatot adtak neki, ami a sogorome volt tizenevesen, hogy majd valamikor jo lesz neki meg a szemetet, amit nem tudnak mar hasznalni nagy kegyesen ide akarjak adni. Mas csaladban is igy van?

2011. febr. 5. 20:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
GYŰLÖLÖM EZT!Velünk is ezt csinálják,csak épp nem a szülők,hanem milliomos nagynénik,unokatesók!Nemrég születtek kisbabáink,ikrek,szépen élünk,szép lakásban,megadjuk azért a módját hogy mivel vesszük őket körbe(itt most nem feltétlen 10-20 e ft-os játékokra gondolok)!És ők fél-egyévente leömlesztik hozzánk a lomjaikat,amik nekik már nem kellenek,mondván hogy "jó az még nekünk",mert nekünk az is megfelel,kis nyomorultaknak!Eszükbe nem jutna sohasem,hogy bemegyek már a boltba,veszek annak a két csöppnek egy-egy kis ÚJ játékot,becsomagolom és szépen átadom nekik!Valamelyikük éppen azzal dicsekedett a múltkor,hogy az a matchbox még az ő fiáé volt(35 évvel ezelőtt),a garázsuk mélyéről szedték elő.Szóval az ilyen tartsa meg magának a hülyeségeit,és tiszteljen meg annyival h vagy ne hozzon semmit,vagy hozzon,de normálisan!
2011. febr. 5. 23:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Ovet meg kiegeszitoket en is szivesen fogadnek, de ezek hulladek cuccok szo szerint...lyukas kabat meg szakadt, agyonhasznalt zokni, 5 szammal kisebb bluz, amirol elso ranezesre is latszik, hogy nem az en meretem... Ne higyjetek, hogy halatlan vagyok, de ez megalazo, mert ha en valakinek valamit odaadok, akkor ugyelek ra, hogy ne szakadt, rojtos, lyukas legyen, amit ugysem tud hasznalni.
2011. febr. 5. 23:07
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha mellette olyan cuccokat IS adnak ajándékba, amit tudtok használni (a gyereketekre vagy tárok jó cuccokat), akkor nem tartom gáznak, mert lehet, hogy újra divatba jön addigra,amíg a gyerkőc megnő. Viszont ha használhatatlan, viseltes-rongyos stb., akkor ez elég neveletlenség (persze akkor, ha nem vagytok nincstelenek, de gondolom, nem), főleg ha utána megsértődnek, ha nem cspdossátok a seggeteket a földhöz az örömtől. Lehet itt mondani az "ajándék lónak ne nézd a fogát/örülj, hogy egyáltalán kaptok ajándékot, mert gondoltak rátok"-féle alapigazságokat, de azért az mutat vmit, ha olyan ajándékokat ad vki, aki megtehetné, hogy mást ad, amit nm tud az ajándékozó használni, ott azért gondok vannak...
2011. febr. 5. 23:07
 14/17 A kérdező kommentje:
Egyebkent ok is milliomosok, de en tenyleg nem varok toluk semmit. Igy sem adnak, nem is akarom, hogy adjanak, de a szemet sem kell. Valahogy nevetseges, hogy valaki lepasszolja a cuccait, mintha mi ilyen maradekok lennenk.
2011. febr. 5. 23:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy elolvastatok-e, de irtam a kommentemben, hogy abszolut nem egyezik a meretunk. Egyikunknek sem.
2011. febr. 5. 23:13
 16/17 anonim ***** válasza:

A Ti esetetekben tényleg nem értem. De biztos nem rossz szándékból adták oda, ők nem szemétnek titulálják ezeket a ruhákat és remélték, hogy Ti majd örülni fogtok ezeknek. Köszönd meg szépen, vedd el tőlük, majd add a szeretetszolgálatnak!

Nálunk is vannak régi ruhadaravok, anyukámtól. De ezek mind jó állapotúak. Van amit simán felveszek otthon, vagy jó a kertbe füvet nyírni de van olyan is amit az utcára is felveszek és olyan jól néz ki, hogy mindenki kérdezgeti, hogy hol vettem, mert tetszik nekik is.

Nekem is van jó pár ruhám amit eltettem, mert nem szívesen válnék meg tőlük. Emlékek, érzések kötnek néhány dologhoz és gondolom ezzel ők is így vannak. Na meg gondolom rájöttek, hogy semmire sem jók, csak mivel kidobni nincs szívük, oda adták nektek, hogy dobjátok ki.

L/19

2011. febr. 6. 00:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Hat igen rohejes az egesz...az en szuleim is szoktak nekunk adni regebbi ruhadarabokat, de azokat mind tudjuk hasznalni, mert anyunak van annyi esze, hogy a meretet is figyelembe veszi, meg hogy ne lyukas legyen. Szerintem nagyon gaz, ha valaki felnottkent ilyen...mintha szemettelep lennenk. Nemcsak ruhakrol van szo...adtak mar nem mukodo gepeket is, mintha tiszta hulyenek neznenek minket. Ez az ajandekuk, pedig jobb lenne, ha semmi sem lenne inkabb.
2011. febr. 6. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!