Tehetek-e valaki ellen rosszat, ha azt csak azért teszem, hogy neki hosszútávon jobb legyen?
Van egy kedves ismerősöm, de sajnos ő nagyon rossz ember és csúnyán viselkedik az emberekkel és olyan dolgokat tesz, amivel másoknak árt. De én kedvelem őt és tudom,h ennek nem kellene így lennie, nem kellene így élnie ahogy él. Szavakkal nem lehet rá hatni, úgy gondolja ebben a világban csak a tisztességtelen úton lehet boldogulni. Szeretnék rajta azzal segíteni, hogy megakadályozom, hogy ezt a tevékenységet tovább folytassa és ne ártson másoknak. Megtehetem én ezt a lépést az ő érdekében?
( Bocsi, hogy nem tényeket írok le, de nem tehetem és nagyon őrlődöm ezen:( Kérlek csak normális hozzászólásokat írjatok!!!
Magyarán azt gondolod, ha feljelented, és börtönbe kerül, akkor hosszú távon neki jó lesz, mert megváltozik.
Az ilyen ember nem változik meg, és nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba, sőt ő is egészen másképp gondja, hogy jót tettél-e ezzel.
Egyszerűen csak kib.nak fogja gondolni.
Szerintem akinek ennyire nem tudod elfogadni az életmódját, és elítéled (gondolom jogosan), inkább ne nevezz barátodnak.
A helyedben megszakítanék minden kapcsolatot, jobban járnál.
Lehet, hogy idővel kiderül, hogy te voltál, és bosszút áll.
Nem igaz, hogy aki börtönbe kerül nem változhat meg. Lehet, hogy az ébreszti fel, és jön rá az élet másik - jó - oldalára.
Sok drogost így tudnak elvinni rehabba. Mert a börtöntől félnek. És mikor már ott vannak rájönnek, hogy milyen mély ponton vannak életükben. Ilyenkor nem is szabad őket kihozni, töltsék le a büntit, különben elveszíti az erejét, nem tanulják meg a leckét.
Hogy nem írtad le nehéz pontosabb válaszokat adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!