Mit gondoltok azokról, akik a) lenézik a diplomával rendelkezőket b) lenézik azokat, akiket támogat a családjuk?
Mert szerintem oké, hogy mindenkinek van saját véleménye, de elég bántó és felháborító olyanokat olvasni, hogy "az egyetemisták semmit nem érnek majd el az életben", meg "ha kap valaki lakást a szüleitől, akkor egy ingyenélő értéktelen senki". Mitől gondolják, hogy jobbak azok, akik fizikai munkát végeznek és nem támogatja őket senki? Ettől lesznek jobb emberek, hogy ennyi rosszindulat árad belőlük?
Ja, és nem provokálni akarok, csak már tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak.
Ki nem állom az olyan viselkedést, amiben a kérdésről szó van. Ha tudnád én is mennyi ilyet kapok..
"Én már 18 évesen dolgoztam, te meg iskolába jársz". Viszont nem értik meg, hogy ha én nem tanulok, nem tudom azt a munkát végezni, amit szeretnék. Szóval torkig vagyok már,de azért próbálom elengedni a fülem mellett.
Nem lehet általánosítani,mert igen vannak ilyen emberek, akik attól vannak elszállva,hogy van diplomájuk, de valószínűleg még több olyan van, akikkel semmi gond nincs.
Nincsenek szakmunkások,és diplomások csoportja! Csak jó és rossz emberek! Ne bosszantson,hogy ki mit gondol, magadnak felelj meg,és akkor boldog leszel!
Szerencsés vagy, hogy ilyen családod van, de kicsit sem irigylem tőled, viszont nem mondhatom azt,hogy nem örülnék ha nekem is ilyen szüleim-nagyszüleim lennének, és nem kellene 20 évesen már az 1000. lelkigödörből kimásznom. Nem járok egyetemre, holott mindig is jó tanuló voltam, de nekem egy másik élet jutott, és talán menne támogatás nélkül is,de nincs erőm hozzá, de ez az én szégyenem, de ettől még nem leszek butább, és rosszabb ember sem.
Talán ha idősebb leszek én is szerzek egy diplomát,de ha nem az sem baj. Azért viszont mindent megteszek,hogy ha egyszer gyermekeim lesznek csak egy kicsit jobb életük legyen, mint nekem :)
azért egy kérdés:
szerinted van a fősulis/egyetemi diplomás és a fizikai munkás?
Nekem nem diplomám van, hanem okj-s végzettségeim emelt szintű, felsőfokú stb, és keményen szellemi melót végzek-végeztem, jó pénzért.
Nem kéne feketén-fehéren látni a világot.
A diplomÁST már tutira nem kell lenézni. A diplomÁS az akinek már van. Közülük egy kis részük talál melót, jót vagy rosszat, elvan valahogy. A maradék aki elcseszte pedig munka nélkül tengődik. Őket senki sem nézi le, elég szar nekik az is, hogy elvégeztek egy sulit 4-5 év alatt és szart se érnek vele.
A te eseted a lakás plusz egyetem és szülői támogatás meg kell valljuk, hogy luxusnak számít. Ez még nem lenézendő, nem tudom mit írtál ahhoz a kérdéshez ahol sok negatív választ kaptál, de sejtem, hogy nem a szebbik hangnemben tetted, ha normálisan leírod ezt, akkor kizártnak tartom, hogy ennyien neked essenek.
Igazából nem is nagyon értem, ilyen, hogy lenézni valakit aki fősulizik, az hülyeség. Max hülyének lehet nevezni azt hiszi, hogy egy fősuli után garantált a jó munka. Többségében nem így megy.
Persze van kivétel. Pl orvosi egyetem, ott speciel a suli ad valóban gyakorlatot rendesen, utána medikusként lesz melóhelye is, igaz a fizu szar.
Nekem is vett anyum lakást. Szerintem mindenki adna a gyerekének, és mindenki örülne, ha a szülője tudna adni.
Egyébként én sokkal jobban értékelem így a lakást, hogy kaptam, mert társul hozzá az érzés, hogy anyu mennyit dolgozott érte, és hogy gondolt rám. Ezért mérhetetlenül hálás vagyok neki. Így többet jelent nekem, hogy kaptam, mintha megdolgoztam volna érte.
23/L
Azt hogy nincsenek megtanítva arra hogy senkit sem szabad lenézni. Azt se akinek van diplomája azt sem akinek nincs.
Senkit a világon. Engem arra tanítottak hogy ne nézzek le senkit mert egyik nap én vagyok benne másnap a másik. A diploma nem szégyen sőt nagyon nagy dolog. Nekem nincs de elismerem azokat akiknek igen. Ahhoz pedig senkinek semmi köze hogy a rokonok hogyan segítik egymást. Ha már ők sem segítenék akkor ki?
En diplomas vagyok es vegyesek az erzeseim ezzel a temaval kapcsolatban, mert ez nem ilyen egyoldalu dolog.
Sok diplomas lenezi a szakmunkasokat. Lehet egy diplomas is hasznos a tarsadalom szamara, de bizony vannak olyan szakok, amivel lehet tudni, hogy nem lehet elhelyezkedni, nem hasznos...pl. szabad bolcseszet es tarsai. Szerinted akik ilyen szakra mennek, miert teszik? Azert, mert nem erdekli oket konkretan semmi, csak egy diplomat akarnak - mindegy, hogy mit. Semmilyen realis elkepzelesuk sincs es kesobb sirnak, hogy nem talalnak munkat. Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, de nagyon sokan. Ha pedig egyetemet vegzett valaki, tisztaban van vele, hogy nem veletlenul alakult ki az a kep az atlagemberben, hogy csak eveket eltoltenek, ugyanis sokan 4 eves szakot 6-7 ev alatt vegeznek el es nem zavartatjak magukat. Konnyebb eljarni bulizni, sokan be sem jarnak, a ZH-knal milyen csalasok mennek stb. OK, hogy nem lehet altalanositani es hasznos lehet a diploma, de nem mindegy, hogy valaki csak eltolt par evet egyetemen, kipuskazik mindent es lesz neki az allam penzen egy teljesen ertektelen diplomaja vagy van valami konkret elkepzelese es van benne eletrevalosag.
Megmondom neked oszinten, ha ferfi lennek, en is szakmat tanultam volna vagy legalabb diploma mellett elvegeztem volna ilyen jellegu OKJ-s kepzest, mert lehet, hogy hasznosabb...a noknek nehezebb, mert kb. csak a fodrasz, kozmetikus, mukormos szakma marad, ami mind telitett, de egy asztalosra, burkolora, tetofedore mekkora szukseg van! Az egyik volt szomszedom asztalos volt. Mindent maga csinalt meg. Nekem nagyon tetszett.
Az irigysegrol annyit, hogy sajnos emberi tulajdonsag es minden ember irigy valamilyen szinten, viszont akik a diplomasokat leszoljak, nem biztos, hogy ezert teszik minden esetben. A hazat, lakast, kocsit illetoen biztos, hogy az irigyseg beszel az emberekbol, de ez a diplomas-tema ennel osszetettebb. Az viszont mindenkepp elintelendo, ha valaki "beszol" a masiknak csak azert, mert tamogatjak a szulei. Ha irigy, tartsa meg a velemenyet maganak, ne pedig masnak okozzon rossz erzest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!