Mit gondoltok azokról, akik a) lenézik a diplomával rendelkezőket b) lenézik azokat, akiket támogat a családjuk?
Mert szerintem oké, hogy mindenkinek van saját véleménye, de elég bántó és felháborító olyanokat olvasni, hogy "az egyetemisták semmit nem érnek majd el az életben", meg "ha kap valaki lakást a szüleitől, akkor egy ingyenélő értéktelen senki". Mitől gondolják, hogy jobbak azok, akik fizikai munkát végeznek és nem támogatja őket senki? Ettől lesznek jobb emberek, hogy ennyi rosszindulat árad belőlük?
Ja, és nem provokálni akarok, csak már tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak.
Engem pedig nem egy egyetemista ismerősöm néz le, mert szakmát tanultam, és minél hamarabb elakartam kezdeni dolgozni. Állandó téma az egyetem így, az egyetem úgy...jaj te ezt nem tudhatod...
(Hozzáteszem, engem egy olyan szakma sem érdekelt ami miatt egyetemre, főiskolára kéne menni, nem szeretem az ülő munkákat.)
1,sajnos a legtöbb ember irigy,mert szerintem ő is tanult volna vagy örülne ha lenne neki.
2,sajnos elég szar helyzetben van az ország és okot is ad rá h ennek amit mondanak alapja is legyen,sajnos nagyon sok az állástalan diplomás,pedig szerintem megérdemelné az aki ennyit tanult h el tudjon helyezkedni.
3,tényleg manapség van h inkább felveszik a kisebb iskolai végzettségüeket,mivel nem kell nekik annyit fizetni.
4,sajnso látok én is pár olyan embert akinek hiába van diplomja nem érdemelte volna meg és nem is valoszinü h helyt tudna álni a végzettségével,mert sajnos sok olyan ember kerül be egyetemekre aki nem éppen oda valo és ezt nem csak én mondom hanem tanárok és egyéb.
Összességében szerintem ártani nem árt ha van diplomája valakinek,a legjobb lenne ha szegények el is tudnának vele hylezkedni.Az biztos h a legtöbben irigyek akik öket fikázzák.Arrol ne is beszélve h a nem diplomások sincsenek sokkal jobb helyzetben melo ügyben.Még annyit h nevetségesek az emberek mert ha valakinek nincs érettségie akkor aza ciki ha valaki diplomás akkor az a ciki,mindenbe bele lehet kötni.Rosszindulatúak az emberek.
Hát...érdekes.
Őszintén megmondom, azokat én is irigylem akik csak úgy kapnak egy lakást vagy autót, nem tehetek róla, egyszerűen csak jön ez az érzés, én is szeretném, ha semmi nem kéne tennem azért, hogy ezek rendelkezésemre álljanak.
DE!!
Az is igaz, hogy sokkal jobban megbecsülöm akkor, ha keményen megdolgoztam érte.
Az egyetemistákról viszont nem tudok mit mondani, szerintem sosem baj, ha valakinek van egy diplomája.
Harmadik válaszoló vagyok.
Kérdező: Végül is valahol megértheted őket is, nem mindenki olyan szerencsés mint te. Persze ezt nem szemrehányásként mondom, csak jó ha megérted, hogy mekkora ajándékot kaptál (bár biztos érted, értelmesnek tűnsz). A nagyszüleid idejében lakáshoz jutni még nem volt ám nagy kunszt, ezért az most sokkal többet ér egy friss egyetemistának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!