Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik a) lenézik a diplomával rendelkezőket b) lenézik azokat, akiket támogat a családjuk?

Figyelt kérdés

Mert szerintem oké, hogy mindenkinek van saját véleménye, de elég bántó és felháborító olyanokat olvasni, hogy "az egyetemisták semmit nem érnek majd el az életben", meg "ha kap valaki lakást a szüleitől, akkor egy ingyenélő értéktelen senki". Mitől gondolják, hogy jobbak azok, akik fizikai munkát végeznek és nem támogatja őket senki? Ettől lesznek jobb emberek, hogy ennyi rosszindulat árad belőlük?

Ja, és nem provokálni akarok, csak már tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak.

2011. febr. 5. 13:04
1 2 3
 11/28 Viki233 ***** válasza:
100%
nem kell törődni idegenek véleményével, én is csak a közeli hozzám tartózókkal foglalkozom és nyugisabb az életem egy fokkal
2011. febr. 5. 13:25
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ha valaki kap egy lakást azt nem kell megkövezni.ÖRüljön neki és becsülje meg mert a mai világban magátol elég nehéz lenne összehozni.Ha megbecsüli és tisztességesen dolgozik h fentartsa magát akkor nincs evel semmi probléma.ebbe is csak az irigyek kötnek bele.Amúgy meg sokan bele sem gondolnak h valaki aki lakáshoz jutott nem is annyira happy,mert mondjuk ugy örökölte,mert meghalt az egyik szülö vagy a kedvenc nagyi stb.Nem szabad itélkezni.Biztos az illető ha választhatna a szüleit kapná vissza mithogy legyen egy lakása vagy éppa nagyit.Ez csak egy példa volt.Vannak tényleg akinek a segge alá van téve minden és még azt sem becsüli meg.
2011. febr. 5. 13:25
 13/28 A kérdező kommentje:
Én szerencsére egyik szülőmet, sem nagyszülőmet nem vesztettem el a lakásért "cserébe", szimplán úgy gondolták, hogy meglapozzák az egyetemista létemet, hogy ne kelljen albérletet fizetnem másnak azért, hogy legyen hol laknom és az a pénz eltűnjön a süllyesztőben. Ez természetesen nagy segítség, de sokan vannak így az ismeretségi körömből. Szerencsére rengeteg olyan szülő van, aki megpróbálja támogatni a gyerekét, holott abszolút nem milliomos, de ezekből a "gyerekekből" mégsem lesznek rossz emberek, inkább megbecsülik azt, amijük van. Én így látom, a másik véglettel nem igazán találkoztam még, pedig sok egyetemistát ismerek.
2011. febr. 5. 13:33
 14/28 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem a legtöbb szülő, ha módjában állna, adna lakást a gyerekének. Legtöbbször a meghalt nagyszülők örökségéből engedhetik ezt meg maguknak, hiszen addigra mire örökölnek a szülőknek magvan a saját egzisztenciájuk. Ugyanez a helyzet a vagyonosabbakkal, miért ne költesenek a gyerekek lakására amíg élnek, mint akkor jussanak örökséghez, amikor már igazából nincs is rá szükségük.

Az egyetem meg sok esetben egy szükséges haszontalanság a sok áldiplomával. Az nem igaz, hogy aki tanul az nem dolgozik meg érte, csak sajnos több energiája van benne, mint amennyi haszonnal jár az neki a való életben. Itt is a papír az papír. A legjobb iskola mégis maga az élet. Egy új iskola, ahogy vesszük.

2011. febr. 5. 13:35
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

A diplomások lenézik a nem diplomásokat, a nem diplomások a diplomásokat, a falusiak a városiakat, a városiak a falusiakat, az élettársak a házasokat, a házasok az élettársakat, lehetne a végtelenségig folytatni. Bár itt is írom, nem ez jellemző minden emberre, csak bizonyos emberekre.

Ez az egész abból a tévhitből származik, hogy aki nem úgy él, mint én, nem úgy gondolkozik, nem ugyanaz a jó neki, akkor az ebből következően hülye.

Nem kell foglalkozni az ilyen emberekkel, bár tudom, hogy idegesítőek tudnak lenni.

2011. febr. 5. 13:38
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnálom őket. Egy csomó jó dologtól fosztja meg magát az, aki folyton csak gyűlölködik és más dolgain rágja magát. Mindenkinek egy élete van és azt élje úgy, ahogy akarja (természetesen nem ártva másoknak) szerintem. Én például egyáltalán nem foglalkozom mások dolgaival, van nekem is éppen elég problémám, teendőm a családom körül és a munkámban. Én meg mindig azt szoktam megkapni, hogy biztos valami hatalmas titok lappang a családomban, valami szörnyűség, mert soha nem járok pletykálkodni a kollégákkal, nem szidok senkit a háta mögött, nem szidom a férjemet és nem panaszkodom a gyerekeimre sem.
2011. febr. 5. 13:38
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

ma 13:11 vagyok

Szerintem az intelligencia nem érettségi, egyetem függő, nem tartom semmivel sem "tudatlanabbnak" magam, az egyetemista ismerőseimnél, ők a saját szakmájukhoz értenek, én is a sajátomhoz.

Az én szememben nem lesz több egy ember csak azért mert van diplomája (fordított esetben az ellenkezőjét vettem észre), és Ő ezáltal felsőbbrendűnek érzi magát.

Apukám szakmunkásba járt, mivel a bátyját küldték értelmiséginek, garantáltan többet tud történelemből, mint bármelyik volt tanárom, művelt ember érettségi nélkül is, a kapa nem lóg ki a szájából. Édesanyámnak csak érettségije van, még is nagyon jó a szakmájában, vezető beosztásban van, jó fizetésért, mert anno egy érettségivel is el lehetett helyezkedni, profin beletanulni egy szakmába (pénzintézet) estin elvégezni mellette a felsőfokú, mérlegképes képzéseket, diploma nélküliség ellenére értelmiséginek tartom.

Az OKJ-s (érettségit igénylő) szakmák jó része nem nehéz fizikai munka (pl. kőműves), van irodában végezhető (pénzügyi ügyintéző), és könnyű fizikai munka is (kozmetikus).

A neve nincs egyetemek, neve nincs szakjait, ahová kettes tanulók mennek és tanulás nélkül elvégeznek, semmivel sem becsülöm többre mint egy tisztességes szakmát.

Hozzáteszem amellett, hogy sok ismerősömnek az egyetem arról szól hogy hetente 3-szor részegek és buliznak, órára meg nem nagyon kell bejárni, vizsgán meg puskáznak, és hülye az aki nem ezt csinálja, van amelyik rendesen tanul és nem a buliról szól, nem fordul át az élete.

Munkát kapni, vagy egyáltalán interjúra lehetőséget kapni, szinte csak ismerős által lehet, akár diplomás, akár nem diplomás az illető. Munkaügyi központba pedig max. a 6-8 osztályt végzeteken segítenek.

A családi támogatásról meg annyit, hogy szerintem semmi elítélendő nincs benne, teljesen természetes, ha valaki megteheti támogatja a gyermekét, unokáját.

2011. febr. 5. 13:39
 18/28 anonim ***** válasza:
75%

a,: diplomás vagyok és én már jártam úgy hogy lenéztek ezért, pedig jó szakon végeztem és elég jó állásom is van. A volt barátnőm akivel általánosba együtt jártunk nézett le emiatt konkrétan, mikor kb 10 évvel később összetalálkoztunk. Hangoztatta, hogy látod milyen hülye vagyok, hogy tanulsz, feleslegesen erőlködöm, mikor 8 általánossal neki mindene megvan. Ami így is volt, mert összeköltözött egy nála idősbb pasival, aki viszonylag jól ált anyagilag, volt már autója (megjegyzem akkor már nekünk is), vettek fel némi hitelt és vettek egy panelodut. Én meg csak figyeltem mint hal a szatyorba, hogy ki vagyok akkor osztva.

b,: ne vergődjön már az aki kapott lakást és előadja, hogy menyit szenvedett érte, meg milyen nehéz volt... Ok kapjon én senkitől nem irigylem, de ne adja már el azt, hogy ő ezért mennyire gürizett...

Sz@r alak az is aki fikázza a másikat, meg az is aki előadja a "nagyon sokat dolgoztam ezért a házért".

2011. febr. 5. 13:39
 19/28 anonim ***** válasza:
Szia,értem hogy mit mondasz és egyetértek az itt szólókkal.Engem inkább az zavar,hogy itt ÁLTALÁBAN az emberek csak olyan kérdésekre válaszolnak,ahol jókat lehet okoskodni,ahol szidhatnak másokat,ahol kiröhöghetnek másokat a gyomoruk miatt,sokszor meddő viták alakulnak ki.Figyeld meg,hogy az ilyen kérdésekre iszonyú sok válasz érkezik,ha én írok ki egy gyakorlatias kérdést,amire gyakorlatias választ várok és amiben nem tudnak mocskolódni,akkor arra max. két ember válaszol.A legutóbb feltett kérdésemet is csak egy ember válaszolta meg és bár a szándéka nagyon jó volt,de nem lettem okosabb tőle.
2011. febr. 5. 13:54
 20/28 anonim ***** válasza:
75%
Egy éve tettem le a jogsit, és egy kedves ismerősöm megkérdezte, hogy milyen kocsit kapok a fatertől? Mivel kifejtettem neki, hogy a) bár pénz még talán lenne rá, de nincs rá szükségem, és b) nálam a szeretetet nem pénzben meg kocsiban mérik, elég hülyének nézett. És persze ő még mindig nem tudta megszerezni, a 4. rutinvizsgáján ment csak át. De neki KELL autó.
2011. febr. 5. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!