Mit gondoltok azokról, akik a) lenézik a diplomával rendelkezőket b) lenézik azokat, akiket támogat a családjuk?
Mert szerintem oké, hogy mindenkinek van saját véleménye, de elég bántó és felháborító olyanokat olvasni, hogy "az egyetemisták semmit nem érnek majd el az életben", meg "ha kap valaki lakást a szüleitől, akkor egy ingyenélő értéktelen senki". Mitől gondolják, hogy jobbak azok, akik fizikai munkát végeznek és nem támogatja őket senki? Ettől lesznek jobb emberek, hogy ennyi rosszindulat árad belőlük?
Ja, és nem provokálni akarok, csak már tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak.
Szerintem a legtöbb szülő, ha módjában állna, adna lakást a gyerekének. Legtöbbször a meghalt nagyszülők örökségéből engedhetik ezt meg maguknak, hiszen addigra mire örökölnek a szülőknek magvan a saját egzisztenciájuk. Ugyanez a helyzet a vagyonosabbakkal, miért ne költesenek a gyerekek lakására amíg élnek, mint akkor jussanak örökséghez, amikor már igazából nincs is rá szükségük.
Az egyetem meg sok esetben egy szükséges haszontalanság a sok áldiplomával. Az nem igaz, hogy aki tanul az nem dolgozik meg érte, csak sajnos több energiája van benne, mint amennyi haszonnal jár az neki a való életben. Itt is a papír az papír. A legjobb iskola mégis maga az élet. Egy új iskola, ahogy vesszük.
A diplomások lenézik a nem diplomásokat, a nem diplomások a diplomásokat, a falusiak a városiakat, a városiak a falusiakat, az élettársak a házasokat, a házasok az élettársakat, lehetne a végtelenségig folytatni. Bár itt is írom, nem ez jellemző minden emberre, csak bizonyos emberekre.
Ez az egész abból a tévhitből származik, hogy aki nem úgy él, mint én, nem úgy gondolkozik, nem ugyanaz a jó neki, akkor az ebből következően hülye.
Nem kell foglalkozni az ilyen emberekkel, bár tudom, hogy idegesítőek tudnak lenni.
ma 13:11 vagyok
Szerintem az intelligencia nem érettségi, egyetem függő, nem tartom semmivel sem "tudatlanabbnak" magam, az egyetemista ismerőseimnél, ők a saját szakmájukhoz értenek, én is a sajátomhoz.
Az én szememben nem lesz több egy ember csak azért mert van diplomája (fordított esetben az ellenkezőjét vettem észre), és Ő ezáltal felsőbbrendűnek érzi magát.
Apukám szakmunkásba járt, mivel a bátyját küldték értelmiséginek, garantáltan többet tud történelemből, mint bármelyik volt tanárom, művelt ember érettségi nélkül is, a kapa nem lóg ki a szájából. Édesanyámnak csak érettségije van, még is nagyon jó a szakmájában, vezető beosztásban van, jó fizetésért, mert anno egy érettségivel is el lehetett helyezkedni, profin beletanulni egy szakmába (pénzintézet) estin elvégezni mellette a felsőfokú, mérlegképes képzéseket, diploma nélküliség ellenére értelmiséginek tartom.
Az OKJ-s (érettségit igénylő) szakmák jó része nem nehéz fizikai munka (pl. kőműves), van irodában végezhető (pénzügyi ügyintéző), és könnyű fizikai munka is (kozmetikus).
A neve nincs egyetemek, neve nincs szakjait, ahová kettes tanulók mennek és tanulás nélkül elvégeznek, semmivel sem becsülöm többre mint egy tisztességes szakmát.
Hozzáteszem amellett, hogy sok ismerősömnek az egyetem arról szól hogy hetente 3-szor részegek és buliznak, órára meg nem nagyon kell bejárni, vizsgán meg puskáznak, és hülye az aki nem ezt csinálja, van amelyik rendesen tanul és nem a buliról szól, nem fordul át az élete.
Munkát kapni, vagy egyáltalán interjúra lehetőséget kapni, szinte csak ismerős által lehet, akár diplomás, akár nem diplomás az illető. Munkaügyi központba pedig max. a 6-8 osztályt végzeteken segítenek.
A családi támogatásról meg annyit, hogy szerintem semmi elítélendő nincs benne, teljesen természetes, ha valaki megteheti támogatja a gyermekét, unokáját.
a,: diplomás vagyok és én már jártam úgy hogy lenéztek ezért, pedig jó szakon végeztem és elég jó állásom is van. A volt barátnőm akivel általánosba együtt jártunk nézett le emiatt konkrétan, mikor kb 10 évvel később összetalálkoztunk. Hangoztatta, hogy látod milyen hülye vagyok, hogy tanulsz, feleslegesen erőlködöm, mikor 8 általánossal neki mindene megvan. Ami így is volt, mert összeköltözött egy nála idősbb pasival, aki viszonylag jól ált anyagilag, volt már autója (megjegyzem akkor már nekünk is), vettek fel némi hitelt és vettek egy panelodut. Én meg csak figyeltem mint hal a szatyorba, hogy ki vagyok akkor osztva.
b,: ne vergődjön már az aki kapott lakást és előadja, hogy menyit szenvedett érte, meg milyen nehéz volt... Ok kapjon én senkitől nem irigylem, de ne adja már el azt, hogy ő ezért mennyire gürizett...
Sz@r alak az is aki fikázza a másikat, meg az is aki előadja a "nagyon sokat dolgoztam ezért a házért".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!