Miért szült meg így az anyám? Miért nem vetetett el pedig mindenkinek jobb lett volna?
21 éves volt, az apám 17...együtt éltek egy egyszobás albérletben, amit alig tudtak fizetni. Teherbe esett, apám lelépett, azóta se tudom hol van, és mivel anyám maradt az albérletben, csak egyedül kellett fizetnie alig volt pár forintja, se kapcsolata, senki aki segíthetne Neki...
akkor miért tartott meg? :(
Miért jobb ez így neki hogy még mindig itt nyomorgunk abban az egyszobás albérletben ketten és alig van mit ennünk? :( nemértem
egyszerűen nincsenek meg a körülmények, kaját is alig tudunk venni ! Azt gondolta jobb lesz? Azóta is minimálbérért dolgozik ,ugyanott.
Inkább meghaltam volna, mint itt éljek, anyámmal nem találkozom, nappal van itthon amikor én suliban, alig van mit ennünk, stb...
De nem ítélem el, azt mondta már amikor megtudta hogy terhes szeretett, nem akart megölni..
és nincs ötletetek hogy segíthetnék Neki? Én már dolgozhatnék esetleg?
15/L
Szia!
Inkább becsüld meg anyukádat, hogy a rossz körülmények között is vállalt, megszült!
Tudod mennyi kisbabát tesznek kukába meg istentudja hova a "szülei"?? az legyen előtted, hogy Te többre viszed, és támogatod őt majd, mert előtted az élet. Te még tudsz tanulni és dolgozni több pénzért. Majd ha egyszer anya leszel (Reméljük "időben", rendezett körülményekkel)majd megtudod, hogy milyen felelősség egy gyermek nevelése. Anyukád Érted (is) dolgozik, és ez az élet nagy igazságtalansága hogy nem kap érte csak kevés pénzt. De benned meg van a lehetőség a változásra, változtatásra!!!:)
Én is azt mondom: most még tanulj! És most ne menjünk abba bele, hogy miből lett a számítógéped, hozzá a kis kütyük, az internet, a villanyszámla stb. De ha már van, legyen az hasznos is. Szedj le róla olcsó kaja-recepteket, figyeld, hogy mit, mikor, hol lehet akciósan megvásárolni. Esetleg légy profi a szövegszerkesztésben, táblázat-kezelésben, talán "beesik" 1-2 olyan lehetőség, hogy felsősöknek, egyetemistáknak diploma-munka gépelése. Esetleg szomszédoknak hivatalos levelek megírása, nyomtatása amikért elkérhetsz egy kevéske pénzt is. Ha ez még nem is jön össze, az a tudás, amit megszereztél, az már a tied.
Ne hibáztasd édesanyádat, amiért megszült, én inkább nagyon-nagyon megbecsülném őt, mert - úgy látszik - tudta, hogy mit vállal, és már 15 éve teszi is a dolgát. Szeresd őt nagyon, és legalább a házimunkában segíts neki, azzal őneki is könnyebb lesz.
nyáron sztem majd el tudsz menni napszámba, kukoricát címerezni, kapálni, gyomlálni. erre mindig szükség van, biztosan találsz olyan embert, aki valami normálisabb órabérben foglalkoztatna.
addig kérdezz körbe a kicsit jobb módú ismerősöknél, hogy néhány forintért vagy kajáért cserébe nem adnának-e neked egyszerűbb munkákat, pl bevásárlás, gyerekre vigyázás, takarítás, vasalás.
ha nem érzed cikinek, akkor kérd meg a barátnőidet, hogy a felesleges ruháikból adnának-e párat, vagy az anyukáik az ő anyudnak.
minden lehetőséget aknázz ki, szerintem nem kell szégyellned, h nem vagytok gazdagok, a normális ember ilyenkor nem lenézi a másikat, hanem ha van neki valami felesleges, akkor ad belőle. én mindig odaadom a régi ruháimat meg pár megunt cuccomat a szegényebb barátnőmnek, mert tudom, hogy hasznát veszi és örül neki.
örülj neki, hogy anyud szeret téged, és mindent megtesz érted. remélem jó a viszonyotok, ne vesd a szemére, amiért megszült, inkább küzdj, hogy neked és a gyerekeidnek jobb legyen.
Igazából csak egy barátnőm van aki tudja mi a heéyzet, a többiek előtt titkoltam hogy mi van itthon, azt hoszok ilyen a stílusom, meg hogy nem túl nagy az étvágyam, azért em viszek szendvicset a suliba :/
Talán ezt a napszám dolgot megoldhatom, bár itt az is hátrány hogy lány vagyok, inkább fiúkat foglalkoztatnak nem? És mennyit kereshetnék ezzel ha reggel 6tól estig dolgoznék? Muszáj lesz kifizetnünk egy csomó számlát , mert már nagyon régiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!