Hány éves korában és milyen betegségben halt meg a nagymamátok?
Minkét nagymamám 85 éves volt, amikor meghalt. Anyai nagymamám tüdőrákos volt (soha nem dohányzott, és a családban körülötte senki), apai nagymamámnak nem volt diagnosztizált betegsége, ami halálos lett volna.
Anyai nagypapám 91 éves volt, apai nagypapám 56 éves volt, orvosi műhiba áldozata (akkor halt meg, amikor szüleim nászúton voltak).
Apai nagymamám 75 évesen halt meg, Alzheimer-kór miatt.
Anyai nagyszüleim még élnek, de sajnos a nagypapámnak először agyi infarktusa lett, orvosi mulasztás miatt későn látták el és ez agyödémához vezetett. A nagymamám jól van:)
Apukám apját nem ismerem, nem is tekintem nagyszülőmnek.
Mama kb. 70 éves volt. Nagyon-nagyon szégyellem, de nem tudom pontosan hányban született. 10 éve már, hogy nincsen.
Gyomorrák vitte el. Ezt megelőzte egy nagy esés. Bicikliről leesett a lánc, és nem tudott megállni a lejtőn. Hatalmasat esett és akkor romlott meg az egészsége. Fél éven át vizsgálgatták, mert utána állandóan fájt az oldala, karja...Végül megtükrözték a gyomrát és akkor derült ki, hogy rák. Akkor még biztatták őt, de a műtétnél derült ki, hogy a mája is csupa rák.
Szerintem az eséstől rákosodott el neki minden, ami megzúzódott. Kivették a gyomrát, és egy béldarabból csináltak neki valami gyomorszerűt. Azt kell mondanom, sajnos túlélte ezt a sintérmunkát. Onnan kezdve volt még pokoli 1,5 éve de az én örök energikus, állandóan dolgozó nagymamám nem volt többé.
Borzasztó volt a számára, hogy már nem tud rólunk gondoskodni. Valamennyire aztán visszanyerte az erejét, emlékszem még olykor főzött is, de aztán legyőzte őt a betegség. Pokoli fájdalmai voltak, elvitték őt a fájdalom-ambulanciára, átvágtak neki valami ideget a gerincében, de ezzel is csak megkínozták. A fájdalma pokoli maradt, de az idegátvágás közben csomókban tépte ki a haját.
A végén a drog segített neki, majd egy idő után nem volt hajlandó enni. Tulajdonképp azt hiszem, éhenhalt.
Szerencsére még él mindkét nagymamám.
Az egyik nagypapám viszont már mrghalt :(
67 évesen, tüdőrákban
Az anyai nagyapám 2002-ben halt meg, 67 évesen szívinfarktusban. Az apai 2004-ben, 83 évesen, öregkori leépülésben feltehetően.
2008-ban az apai nagyim, 88 évesen. Folyamatosan egyre rosszabbul lett, az orvosokat annyira sem érdekelte, hogy tudják a pontos okát, vaktában rákról meg mindenféléről hadováltak, sosem mondták meg a valóst. Szegény megsínylette a silány ellátást a kórházban, bántotta, hogy az ápolók, mind az orvosok tojnak a betegekre.
Ez a nagyi volt a példaképem, nagyon hiányzik. :( Előtte olyan egészséges volt, semmi komoly baja nem volt, azt hittem, simán elél 100 évig.
Az anyai nagyim még él, 74 éves, de nagyon beteges régóta.
Apai nagyanyám 75 évesen stroke nagyon várta a dédunokát (mi is örültünk neki) aztán nem lett. :'( Nehéz volt anélkül is, de hogy még az Ő halála is részben miattam volt
Anyai nagyanyám 98 évesen szerintem agyoncsapták :) Sosem volt beteg, elfogyasztott 4 férjet, szült 4 gyereket, még idős korában is olyan kis fürge asszonyka volt, hogy más 50-60 évesen sem. Hirtelen minden előjel nélkül történt.
34N
Kiegészítés
Apai nagyapám...89 évesen a mama halála után 1 évvel utánahalt. Nagyon nagyon hiányzott neki. Igazából nem is nagyon szólt hozzám és került miután meghalt a mama. Nagy volt köztük a korkülönbség. Mindig a sírjánál volt...szerintem a bánat vitte el, mert nem volt beteg.
Anyai nagyapám...nem tudom a 4 közül melyikük volt. Kicsi lány koromban emlékszem egy bácsira, de akkor nem volt szabad papának hívni úgyhogy az utolsó biztosan nem. Ez kérdéses.
34N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!