Mit tegyek ezzel az érzéssel?
35N
két kisgyerek(3 év alatt)
betegség: fogalmazzunk úgy, hogy nem tudom, hogy meddig leszek még e földön, habár most semmilyen tünetem nincs (asszem)
idegesvagyok, aggódós, nincs olyan nap, hogy ne találjak valamilyen rettegnivalót valamelyikünk egészségében és ne legyen orvosi téma porondon vagy orvoshozmenés
ez a környezetemnek tudom, hogy nagy stressz, de félelmemben nem tudok leállni
nem tudok se angolul se nem tudok vezetni, ami hátrány a munkaerőpiacon és a napi életben a könnyebb életvitelben és a munkahelytalálásba( ami most nem aktuális épp a baba miatt)
ezeket mind úgy élem meg,hogy a férjem életét nehezítem
de nem tudok más lenni
hogy legyek másmilyen?hogyan küzdjem le ezeket?
arra gondolok, hogy ha meghalnék az férjem az új párjával mennyivel felszabadultabb és vidámabb életet él majd és még örül is, hogy megszabadult egy ilyen nyűgös elmebetegestől, mint én
mit kezdjek ezekkel az érzéseimmel? elég rossz,hogy nem tudom magam kezelni....
Szia!
Nem értelek, beteg vagy,vagy mindig csak azt hiszed, hogy különböző betegségeid vannak?
A lényeg az, hogy menj el egy pszichológushoz, nem szégyen és segíteni tud.
Tisztaság és kleptománián is segít,rajtad is tud :)
Nemigazán van pénzünk van most rá. :( igzaiból már voltam többször is, de még eddig nem segített
bejelentkezem újra az sztk-shoz, bár, nem tudom, hogy ő hetente tud-e fogadni...ritkábban kevés lenne szerintem :(
nem tudjuk, hogy beteg vagyok-e, mert tünetem az vagy nincs vagy még nem vettük észre, leleten látszik még csak, hogy van/volt valami történés
Jó pszichológus valóban nem olcsó "mulatság". Vannak azonban ún. "rövidterápiás" módszerek, ahol pár alkalom is elég lehet, nem kell hónapokig járni.
Néha elég, ha a kliens rádöbben a problémája valódi okára, és egy nagy "AHA!" érzéssel más oldalról kezdi nézni az egész életét. Ez azon is múlik, mennyire vagy rosszul? Mert minél rosszabbul vagy, annál merészebben vállalsz be dolgokat, és annál könnyebb rajtad segíteni. Már ha lehet. Láttam én is olyat személyesen, aki már nagyon előrehaladott állapotban szerette volna, ha segítenek rajta. Csakhogy nincs csodaszer, a lélek mozgása lassú, és ha a lélek megbetegíti a testet, akkor annak nyomós oka van. Azt látatlanban nem lehet megmondani, hogy ez az ok nálad van, személyes, vagy eredetileg rajtad kívül álló. Utóbbi esetben ha felismered ezt, leteheted, van rá esélyed.
Én kb 15 évente járok pszichológuson át mindenféle szakemberig...már spirituális gyógyítóknál is jártam, hátha...de nem érzem,hogy mi a baj velem és min és hogyan változtassak.
Volt olyan dr, akinek elmondtam, hogy mik a gondjaim és azt mondta,hogy 16ezer....egy vizit....nincs egy havi fizetésem sajnos,mert az életre is kell a pénz. Meg igaziból, nem ismerek jó szakembert, aki segíthetne. Ti?
Nagyon jól mondják, ennél kisebb problémával is elmegy az ember pszichológushoz! Utána majd ő feltérképezi, menned kell-e tovább.
Nekem indulatkezelési problémám van, ennek a kettőnek nagyon semmi köze nincs egymáshoz, csak annyi, hogy szorongásos betegség. Sok féle képpen le lehet vezetni a szorongást, egyik módja az én variációm, a másik a tied, azz állandó aggodalmaskodás. Lehet, hülyeséget mondok, de talán nálad is úgy van, hogy a semmiből jön az érzés, és pillanatok alatt hatalmába kerít. Mindig, ha nem tudod a kezedben tartani az irányítást ezzel reagálod le, tehetetlenségedben rettegsz, én meg dühöngök. A lényeg, amit mondanék, hogy azt mondta a pszihológus, nem bújhatok amögé, hogy én erről nem tehetek, ez csak úgy megtörténik velem!!!!!! Ezt én csinálom, és szerintem te is érzed, amikor "kezdődik", és egyszerűen csak meg kell állni, és rajzolni egy stoptáblát, vagy valami hasonló dolgot csinálni. Nem szabad hagyni, hogy elhatalmasodjon az érzés, mint ahogy a kreszben is vannak szabályok, amiket egyszerűen muszáj betartani, hiába rohannál bárhová, mint ahogy ilyenkor sodor az érzelem bele a feneketlen mélységbe. Egyszerűen el kell dönteni újra és újra, hogy te be fogod tartani a társadalmi érintkezés ezen kresz-szabályait, azaz nem zúdítok még magam által is hülyeségnek nevezett aggodalomhalmazt a családom nyakába, mitöbb, én sem érzem ezt, hisz tudom, hogy valószínűleg nem olyan nagy a gáz, mint én gondolom, csak jót akarok nekik és magamnak, és EZ NEM JÓ!!!! Ez csak az agyad által egyetlen megoldásként alkalmazott reakciója a benned lévő feszültség levezetésének.
Remélem, amíg eljutsz orvoshoz, némiképp segíthet ez is, nálam teljesen bevált.
Aztán meg mi itt mondhatunk bármit, abban a helyzetben, amiben te vagy mindenki a maga módján reagál, és biztos nehéz megmaradni normális embernek, szerintem nekem nem menne.
Gyerekkoromtól rettegek a haláltól, tehát ezen másik oldalam miatt át tudom érezni a te problémádat. Legalább is, ha jól értettem, amit írtál a kérdésben.
Mindenki meghal, szinte mindegy is mikor, úgyis csúnya a vége. Csak nem mindegy, hogy tudjuk-e az időt. Nagyon sajnálom.
Biztos gyönyörűek a gyerekeid! Ne törődj bele ebbe a lelkiállapotba, hidd el, tisztábakerülni azzal, mi miért zajlik benned nagyrészt megszünteti magát a problémát is. Ezen segít a pszichológus, vagy iáter.
Nem szoktam tudni eldönteni,hogy ami éppen zajlik, az valóban eü helyzet vagy csak a parám.
Jó, a lázgörcsöt, kruppot felismerem azért.:)
az,hogy miért vagyok ilyen azt mélyen elrejtettem magamban, mert olyan sötét folt, hogy semmit nem látok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!