Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 6 éves húgom nagyon hülye és...

6 éves húgom nagyon hülye és már nem bírom elviselni, de mikor anyuéknak mondom őt védik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindig csapkod, kiabál, meg beszólogat. Ok, tudom, hogy egy gyerek ilyen hiperaktív, de már mindennek van határa..tisztára megkattant. Nem hagy tanulni azzal szórakozik, hogy bejön, elkezd kiabálni, meg tépkedi a könyveimet. És anyuék nem szólnak rá, mert ő a kis édes és mindig én vagyok lecseszve. Mondok neki valamit és kiröhög, meg gúnyol. Meg ilyeneket csinál, hogy direkt belecsap az arcomba és tök fáj, múltkor pl. hülye volt, mondtam, hogy fejezze be hagyjon békén és tiszta erőből belevágott a szemembe, homályosan láttam 5 percig. Rohadt agresszív..és az a gáz, hogy mikor megüt vagy megtépi a hajamat, én meg megszorítom a kezét, akkor meg anyámhoz sírni, hogy megvertem..és velem kiabálnak, hogy miért verem meg a 6 éves húgomat. És mikor mondom, hogy nem én kezdtem, akkor azt mondják dedós vagyok. Hát de basszus, fáj, amit csinál! Meg mikor belevési a körmét a bőrömbe.. És sosem nekem hisznek, ő meg csináljon amit akar. Én ennyi idősen barbiztam erősen, játszottam a kutyával, ez meg veri a kutyát kb..múltkor is belerúgott a kis állatba, én meg ráordítottam, hogy "normális vagy?" Mert szerintem oké, hogy neki azért még lehet ilyen csíntalannak lennie, de azért ez már sok és anyámék szarnak az egészbe, én vagyok a nagy hülye, ő meg a kis cuki. Már komolyan ott tartok, hogy a falhoz vágom aztán mehet sírni..mit tegyek? De most komolyan.

17/lány

2011. febr. 3. 16:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Ülj le csendesen, nyugodtan négyszemközti beszélgetésre az egyik /mindkettő szülőddel.

Mutasd meg neki(k) a válaszainkat és vedd fel videóra/hangrögzítővel amit művel!

Ha egyáltalán kíváncsiak rá. Amúgy szerintem a húgodnak orvosi kezelés kellene, mert ez nem normális viselkedés. Még akkor sem, ha 6 éves. Mondjuk tisztában van vele hogy bármit megtehet, mert úgysem ő kap ki miatta. Ha a szüleid fegyelmeznék, rendszeresen büntetnék (pl. szobafogság, ilyesmi) akkor nem lenne ilyen. Az lenne neki a legnagyobb büntetés, ha nem beszélnétek vele pl. 2 napig. De ezt a szüleid úgysem teszik meg... Nem tudom, téged rendesen tudtak nevelni, őt nem kell? Maugli is azért volt vad, mert állatok nevelték... Bocsi a péda miatt. Nagyon idegesítő lehet...

2011. febr. 3. 17:08
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

17:08-as vagyok.

Igaza van az egyik előttem szólónak! Majdnem felnőtt vagy, neveld meg te! Ha megtanulja, hogy erősebb vagy nála, visszább fogja magát. Fenekeld el. Aztán a szüleiddel meg ne foglalkozz, mert ők nem tudják nevelni! Téged ennyi idősen már nehogy lecsesszenek, meg büntibe küldjenek!

Anyukádra sosem fog hallgatni a húgod, mert nem viselkedik szülő módjára. Ő kér bocsánatot egy 6 évestől, hogy hangosan szólt rá, mert az nem bírt magával? A kiscsaj lesz lassan a családfő (a falkavezér:)... leírni is röhejes).

22/L

2011. febr. 3. 17:15
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
A húgodnak nagyon hiányzik a keret, a szabályozás. Mivel a szüleid nem rakják rendbe, nálad próbálkozik. Az ajtót nem tudod bezárni, de azért csak Te vagy az erősebb, nem? Akár meg is adhatnád neki, amire vágyik... Egy kis figyelem, egy kicsi nevelés, egy kicsi szigor. Ha már mástól nem kapja meg a családban. :P
2011. febr. 3. 17:16
 14/27 tetris ***** válasza:
73%

Ha velem csinált volna ilyet a hugom, hát rúgtam volna bele akkorát, hogy kiviszi a félfát.

Ha meg ment volna panaszkodni, letagadtam volna az egészet. Ha ő lehet tetű velem, és is az lehetek vele.

Egy-két kiadós maflás, és mindjárt leszáll rólad! Adj neki, ne kiméld!!! Hogy meri tépni a hajad, meg karmolni? A kutya miatt is megkapta volna tőlem ami jár.

Na, most majd megkapom a magamét a többiektől, hogy erre bíztatlak! Lesz it nemulass!

2011. febr. 3. 17:16
 15/27 anonim ***** válasza:
Nyugi tetris, egyetértek. A gyereket nevelni kell! És ha ez azt jelenti, hogy időnként rá kell sózni, akkor hajrá.
2011. febr. 3. 17:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha legközelebb fejen üt, akkor tedd Te is azt vele. Ugyanakkorát, ugyanarra a helyre.

Ha megint megüt, akkor Te megint visszaütöd. Tegyél úgy, mintha sírnál és nagyon fájt. Szerintem erre a gyerekek többsége lelkifurdalással reagál. Hátha bejön.

Ha nem, akkor nemsokára koli vagy albérlet.

A szüleid a hibásak teljes mértékben, rengeted ilyen szülő van sajnos. Ő csak egy gyerek, aki nem kapja meg a szükséges normákat. Próbáld Te is nevelni. Állj ki magadért, ha legközelebb elővesznek a szüleid.

2011. febr. 3. 18:05
 17/27 anonim ***** válasza:
49%
De szerintem erről nem a húgod tehet(teljesen) hanem a szüleid mert nem nevelték.
2011. febr. 3. 19:39
 18/27 anonim ***** válasza:
Az ilyesmi kétévesen normális (akkor is határeset), nem hatévesen.
2011. febr. 3. 20:40
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha már elterjesztette, hogy vered, legyen igaza.
2011. febr. 3. 20:43
 20/27 anonim ***** válasza:

Mond a szüleidnek, hogy ha még egyszer megüt, vagy karmol, akkor te megneveled, ha már ők nem. Ha annyira a szemük fénye majd elbeszélgetnek vele,hogy hát nem kéne így viselkedni, mert ő bánja meg. Talán hallgat rájuk. Ha meg nem beszélnek vele, akkor is üss neveld csak meg, maximum emlékezteted anyudékat, hogy te szóltál előre.

A másik verzió, hogy miután megkarmol megmutatod a szüleidnek a nyomát, amíg még piros. Kénytelenek lesznek elhinni, hogy igazad van.

Vagy egy ideig mindig a szüleid társaságában legyél. Akkor majd ha látják mit csinál, biztos elbeszélgetnek a fejével.

21/L

2011. febr. 3. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!