Ilyenkor mit tehet a gyerek? Hogy lehet egy szülő ilyen?
Múlt héten,szerdán tudtam meg, hogy egyik barátnőm, többet már nem jár az iskolánkba. Nagyon megdöbbentett és megrázott a hír. Először alig bírtam felfogni,majd fél órán keresztül sírtam. Utána jött a kérdés,hogy: de hát,miért?!
Kiderült,hogy a szülei már gondolkoztak,hogy átíratják egy másik suliba(megjegyzem,hetedikesek vagyunk..),mert elterjedt egy hülye pletyka,hogy aki abba az általános suliba jár,automatikus felvételit nyer,egy itteni szuper gimibe. Ez hülyeség,mert ilyen nincs.
Az már utólag derült ki, hogy maga a barátnőm se tudott erről! Egyik nap,mikor készült suliba menni,szólt az anyukája,hogy ma nem megy,mert bemutatja az új osztálytársainak. Barátnőm nem is értette,hogy miről beszél. Aztán az anyja kocsiba ültette,elmentek a kiválasztott suliba és másnap már oda is ment :(.
Számomra ez felfoghatatlan. Itt ugyebár,a gyereknek nincs joga,itt a szülő dönt. De arra nem gondol,mekkora kárt tesz a gyereke lelkében? Ráadásul hetedik fél évben átíratni egy gyereket egy másik suliba...
Barátnőm nagyon sokat sír, fantasztikus az osztályom ő is imádott ide járni. Nagyon hiányzunk neki és ő is nekünk....
Remélem érthető. Azért írtam le, mert 1,ki írtam magamból a bánatomat 2,kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Előre is köszönöm.
Sajnos a gyerek ilyenkor semmit, az van amit a szülő akar. :/
De ti maradjatok barátai, ha ilyen szülei vannak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!