Muszáj "kiírni" a sírkőre az elhunyt nevét? Szerepelhet rajta akár csak annyi is hogy "Drága Húgom"?
kedves 22:39 mivel a ket szo jelentese teljesen mas eleg fontos a helyesiras
mondjuk ugy h az egyikkel ertelmes a mondat a masikkal baromsag ...
a szuvenír jogon én is fennakadtam. na igen, a félművelt emberek :DDD
láttam olyan sírt, ahol csak az volt kiírva, h Édesanyám.
a te dolgod.
Szerintem mindenki értette miről van szó. Te is hiszen rájöttél mire kell javítanod. Egy ilyen témában senki másnak nem jutott eszébe ezen nyaralni.
Kedves kérdező! Őszinte részvétem!
Én azt mondom, a legjobb ebben az esetben ráíratni a nevét, és alá hogy Drága húgom.
ez már tényleg mindennek a teteje, hogy ti még ilyen szomorú, és tragikus kérdésnél is képesek vagytok vitát szítani. Fújj:S:S
Kérdező Őszinte Részvétem. Igen, az lesz a sírkőn, amit te szeretnél!
22L
Kedves Kérdező, nagyon sajnálom! Nekem is van húgom..:'(
A sírkőre azt vésetsz, amit szeretnél, nálunk egyetlen családnév alatt nyugszik mindenki egy közös sírban.
Nem muszáj. De azon azért elgondolkoznék, hogy
-az elhunyt is ezt szeretné-e
-kik azok, akik tényleg önszántukból, rendszeresen felkeresnék a sírt, mert ha többen vannak, akkor lehet, hogy nem jól venné ki magát a "Drága húgom/férjem/édesanyám", mert esetleg rosszul éreznék magukat, hogy ők "ki lettek szorítva" a sírfelirat miatt, mintha ők nem is gyászolnák...
-lehet, hogy lesz vmi későbbi felmenő, aki csak névről ismeri-nem ismeri a sírfelirat történetét-, és nem fogja tudni megtalálni a sírt (ez saját tapasztalat, apai ági dédnagymamámat sosem ismertem, de a hallott történetek alapján nagyon közel éreztem magamhoz, és kimentem a sírjához... nem örültem volna, ha nem találtam volna meg...)
Szerintem a név hasznos.
Láttam egy édesanyánk névvel ellátott sírkövet. Ha mondjuk ismertem volna, de a temetés ideje alatt külföldön voltam és visszajövök, akkor nem tudom meg, hogy ő fekszik ott, ezzel szemben ha az van odaírva, hogy Kovács Istvánné Judit, akkor esetleg bevillan, hogy jaa, a Juci néni, Isten nyugosztalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!