Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muszáj "kiírni" a sírkőre az...

Muszáj "kiírni" a sírkőre az elhunyt nevét? Szerepelhet rajta akár csak annyi is hogy "Drága Húgom"?

Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 22:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Részvétem. Mi okozta a halálesetet?
2011. jan. 31. 22:37
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 22:37 -es nemhinném,hogy itt a fórumon a helyesírás lenne az elsődleges szempont.
2011. jan. 31. 22:39
 13/19 anonim válasza:
88%

kedves 22:39 mivel a ket szo jelentese teljesen mas eleg fontos a helyesiras

mondjuk ugy h az egyikkel ertelmes a mondat a masikkal baromsag ...

2011. jan. 31. 22:48
 14/19 anonim ***** válasza:

a szuvenír jogon én is fennakadtam. na igen, a félművelt emberek :DDD

láttam olyan sírt, ahol csak az volt kiírva, h Édesanyám.

a te dolgod.

2011. jan. 31. 22:50
 15/19 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem mindenki értette miről van szó. Te is hiszen rájöttél mire kell javítanod. Egy ilyen témában senki másnak nem jutott eszébe ezen nyaralni.

Kedves kérdező! Őszinte részvétem!

Én azt mondom, a legjobb ebben az esetben ráíratni a nevét, és alá hogy Drága húgom.

2011. jan. 31. 22:51
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

ez már tényleg mindennek a teteje, hogy ti még ilyen szomorú, és tragikus kérdésnél is képesek vagytok vitát szítani. Fújj:S:S

Kérdező Őszinte Részvétem. Igen, az lesz a sírkőn, amit te szeretnél!

22L

2011. jan. 31. 22:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, nagyon sajnálom! Nekem is van húgom..:'(

A sírkőre azt vésetsz, amit szeretnél, nálunk egyetlen családnév alatt nyugszik mindenki egy közös sírban.

2011. febr. 1. 02:56
 18/19 anonim ***** válasza:
78%

Nem muszáj. De azon azért elgondolkoznék, hogy

-az elhunyt is ezt szeretné-e

-kik azok, akik tényleg önszántukból, rendszeresen felkeresnék a sírt, mert ha többen vannak, akkor lehet, hogy nem jól venné ki magát a "Drága húgom/férjem/édesanyám", mert esetleg rosszul éreznék magukat, hogy ők "ki lettek szorítva" a sírfelirat miatt, mintha ők nem is gyászolnák...

-lehet, hogy lesz vmi későbbi felmenő, aki csak névről ismeri-nem ismeri a sírfelirat történetét-, és nem fogja tudni megtalálni a sírt (ez saját tapasztalat, apai ági dédnagymamámat sosem ismertem, de a hallott történetek alapján nagyon közel éreztem magamhoz, és kimentem a sírjához... nem örültem volna, ha nem találtam volna meg...)

2011. febr. 1. 03:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a név hasznos.

Láttam egy édesanyánk névvel ellátott sírkövet. Ha mondjuk ismertem volna, de a temetés ideje alatt külföldön voltam és visszajövök, akkor nem tudom meg, hogy ő fekszik ott, ezzel szemben ha az van odaírva, hogy Kovács Istvánné Judit, akkor esetleg bevillan, hogy jaa, a Juci néni, Isten nyugosztalja.

2011. febr. 1. 04:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!