Normális az anyám? Mit gondoltok a következő szituációról?
Vettem egy autót. Anyum folyton kölcsön kéri, de lepadkázza, meghúzza, tilosban parkol, képtelen kikerülni a kátyúkat, szóval amit csak el tudtok képzelni...Jogosítványa van,de vezetni abszolút nem tud szegénykém.
Mondtam neki,hogy neki is van autója,használja azt, mert az enyémet már szinte teljesen tönkre vágta,ezért többet nem adom neki oda. Erre teljesen kikelt magából,hogy milyen hálatlan vagyok,mert amíg nem volt saját kocsim,addig én is mindig elkértem az övét. Ez tény és való. Sőt,egyszer össze is törtem. De,én álltam a javítás teljesen költségét. Viszont az "aprócska" sérülések,amik anyám miatt keletkeznek a mostani autómon,ezeket nem hajlandó kifizetni,és tegyük hozzá nem egy ezer éves suzukiról van szó,amin még elmegy 1-2 horpadás. Amikor mutatom neki a karcolásokat, meg a sérüléseket,akkor képes azt mondani,hogy azok már ott voltak,ő neki semmi köze hozzá. Ma is kérte az autót,mert a barátnőjével moziba mentek,de nem adtam oda, pont a fent leírtak miatt. Teljesen kikelt magából,megsértődött, elhordott mindenféle hálátlan dögnek,és azt mondta,hogy be ne tegyem a lábam a házába,amíg nem kérek bocsánatot és irigy vagyok. Vélemények?
N/24
hat en csak azt mondom, hogy az csak egy auto. miert eri meg ezen osszeveszni nem vilagos. TOk mindegy milyen draga. ha szereted az anyadat, akkor az fontosabb, hogy beke legyen. Igy ragaszkodni a targyakhoz nem vilagos. EGy baratommal sem lennek hajlando osszeveszni az automon, pedig az enyem sem egy suzuki loszar.
en azt mondom,nem a ti vagytok a kocsiert, az van ertetek. Nezz korbe egy atlagos olasz varosban. AZ auto hasznalati eszkoz, elobb utobb elhasznalodik.
Bar ertem a te oldaladat is, en is ilyen voltam pontosan.
De most oszinten. Ha te epp nem hasznalod, nem tokmindegy neked h hova viszi anyad a cuccot? es meg ha ossze is tori, inkabb o szalljon ki belole epen mint hogy a kocsit probalja megmenteni. a kocsit meg vigye el a rohadas.
Na akkor tisztázzunk bizonyos dolgokat. Nem minősítést kértem,hanem választ a kérdésemre. Nem élek anyám nyakán, és nem a kib*szott autókról van szó,hanem a kettőnk kapcsolatáról ebből kifolyólag. Nem nézem le a Suzukit, csupán példaként említettem. Itt arra céloztam,hogy ha egy Suzukinak letörik a visszapillantóját, akkor bontóból innen-onnan lehet hozzá szerezni néhány ezer forintért. Viszont egy drágább autónál a visszapillantó ára is nyilvánvalóan jóval drágább,tehát az ember jobban vigyáz rá,még ha használati eszköz is. Igen,az autó van értem, nem pedig fordítva. Viszont,ha beruházok egy drágább autóra,akkor szeretném,ha az még sokáig "lenne értem",tehát vigyázok rá.
Nyilván, nem szabadna,hogy egy ilyen dolog közénk álljon. Tulajdonképpen semmi bajom se lenne azzal,hogy kölcsön kéri,ha vigyázna rá. Ezt talán jogosan várom el. Viszont ő nem hajlandó ezt megérteni. Próbáltam már vele beszélni, mondtam neki,hogy csak icipicit figyeljen jobban oda. Erre mindig megsértődik. Mondtam neki,hogy ha annyira tetszik neki,akkor tessék,itt van, megírjuk a hitel átvállalást,s éljen vele boldogan. Így persze már nem kell neki... Ez dühít,de nagyon!
Ne add oda, hadd dühöngjön. Én sem adnám oda a saját kocsimat. Egyszer adtam oda húgomnak -.-, ne is kérdezd :D de ő kifizette a javítást,nem pedig a szemembe hazudik, hogy nem ő volt (mondjuk mivel az anyósülésen ültem így talán hiteltelen lett volna a tagadás),de sosem tett volna ilyet.
Engem biztos nem érdekelne,ha nekem régi kocsim lenne és egy újat kérnék kölcsön akkor csak villogni kérném el, nem tudom nálatok mi a helyzet. A lényeg, ne add oda, ha nem fizeti ki a károkat.
ok kerdezo igazad van, elnezest. Visszavonom.
Ne add neki oda, hisz igazad van. Legyen koztetek allandosulo vita egy szajbkrt auto miatt. Aj de mennyire igazad van. azan majd remelem egyedul fogsz megoregedni, de legalabb tudod ejszakankent simogatni a meg mindig meglevo addigra mar veteran autodat.
Vettel volna olyan autot, amit tudsz szervizelni ahelyett, hogy itt nyafogsz. egy arra halado beszipuzott punk is le tudja torni a tukret, megsem tudsz ellene mit tenni.
Bar ahogy latom teged csak azok a valaszok erdekelnek, ahol igazat adnak neked.
Ennel tobbet nem is ersz.
Utolsó.
Miért ő engedjen? Miért ne az anyja? Nem gondolod hogy kicsit abszurd amit írsz?
Ne add oda anyudnak. Ha meg felkapja a vizet, ne reagáld le egyik fülön be másik ki :). Ha meglépi hogy nem enged be a házba, akkor ne hogy keresd, vagy hívd fel. Ne engedj az akaratának, mert soha nem fogsz tudni tőle elszakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!