Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nem engednek levegőh...

A szüleim nem engednek levegőhöz jutni! Meddig tart az egészséges aggódás?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, eminens tanuló. Soha az életben nem volt semmi gondjuk velem, mindig tettem a dolgomat, megfértünk egymás mellett. Mindig is büszke voltam rá, mennyire jó a kapcsolatom az anyámmal- de ő szép lassan elkezdte meggyilkolni ezt az őrült féltésével.

Kis városban lakok, ahol nincs túl sok lehetőség vásárlásra és kikapcsolódásra. Ezt a szüleim is nagyon jól tudják. Életemben eddig kettőször voltam buliban, mind a két alkalommal épen és kifogásolhatatlan állapotban értem haza. A közelmúltban megbeszéltük a barátnőimmel, hogy elmegyünk a hétvégén egy buliba. Azt hinné az ember, hogy 2 havonta egyszer kijár neki egy kis szórakozás- de nem a szüleim szerint! Kilencig lettünk volna kint és a barátnőmék anyukája haza is hozott volna autóval, ők mégis nemet mondtak. Az indok? Mert biztos elkapnak, megerőszakolnak, majd megkéselnek. A kérdésre, hogy akkor kétszer miért engedtek már el ezelőtt, hallgatás volt a felelet.

Ma az iskolában újságolta az egyik osztálytársam, hogy szuper leárazások vannak Pécsen. Több, mint fél éve nem voltam bevásárolni sehol... gondoltam, talán itt lenne az ideje. Megkérdeztem az anyámat, elenged-e ma délután Pécsre (ez egy háromnegyed órás vonatutat takar, átszállás és egyéb bonyodalmak nélkül). A válasz természetesen nem volt, hiszen elkapnak, megerőszakolnak és megkéselnek. Arra a kérdésre, hogy a kollégista barátnőimet miért nem gyilkolják meg ugyan ezen a háromnegyed órás úton, ugyancsak hallgatás volt a válasz.

Egyszerűen nem fér a fejembe, miért kellene egy 15 éves lánynak fogni a kezét, bárhova megy. Nem értik meg, hogy záros határidőn belül kénytelenek lesznek elengedni a kezem... Márpedig ha valakinek tényleg az lenne a szándéka, hogy elkapjon, megerőszakoljon és megkéseljen, az akkor is megteszi, ha 20, vagy 25 éves vagyok. Úgy érzem, megfulladok... nincs életem, egész nap itthon gubbasztok és ülök az internet előtt. Hát nem szánalmas? :( Minden szülő erre kárhoztatja a gyerekét? Meddig normális a féltés?

2011. jan. 31. 15:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1. túl jó gyerek voltál, és elkényeztetted őket

2. paranoiások

3. tényleg túl sok krimit néznek:>

2011. jan. 31. 15:53
 12/13 anonim ***** válasza:
ez most érdekes lesz, de én azt hiszem, tudom, ki vagy! :D
2011. jan. 31. 15:55
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen féltenek?:O Sok ismerősömtől hallva az egyik legjobb város, ahol nem történik minden nap "elkapás, megerőszakolás, késelés"..

Szerintem mondd meg a szüleidnek, hogy elmész délutánra, és telefonon elérnek. Én is így csináltam:) majd engem beirattak karatézni, amikor rájöttek, hogy az önvédelem nem árt, ha majd felnövök.. Utána már egyre több helyre elengedtek:) Mondjuk beletartozik, hogy én csak felnőttek társaságába jártam bulizni, és mindig volt olyan, aki megvédett volna bajban. De vásárolni viszont barátnőkkel jártam.

Amúgy egyszer, amikor nem akartak elengedni egy városi (kulturális) rendezvényre este, akkor ezt mondtam: tegyél be a hűtőbe, akkor már ténylegesen egy originált zacskós szalámira fogok hasonlítani. Na ezzel a szöveggel sikerült elérnem, hogy elengedjenek:)

2011. jan. 31. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!