Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz gyerekkor-mekkora...

Nehéz gyerekkor-mekkora hátrány az életben?

Figyelt kérdés
kinek milyen tapasztalatai vannak?
2011. jan. 31. 10:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

biztos, hogy van lenyomata a gyerekkori dolgoknak a felnőtt életben, hiszen amilyen mintát látunk kicsiként többnyire azt próbáljuk meg felnőttként utánozni (ez durva általánosítás). Viszont, ha valaki elhatározza magát, akkor igen is tudd változtatni.

Pl. a szüleim elváltak 6 éves koromban. Sokat civakodtak rajtam. Később akaratlanul sem tudtam teljesen megbízni a páromban és félek a gyerekvállalástól is. :(

2011. jan. 31. 11:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehéz gyerekkorom volt (alkoholista apa,brutális verések,rendőrség,szegénység stb.)és én érzem a hátrányát.

Kisebbségi érzéssel küzdök.Valahogy mindenkit jobbnak találok magamnál és úgy érzem jobban megérdemli a jót az életbe mint én.

29/N

2011. jan. 31. 11:35
 13/20 anonim ***** válasza:
33%
Mi a f@szért kell itt is lepontozni??? Már bánom, hogy válaszoltam...
2011. jan. 31. 11:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam az eddigieket, bocsánat, ha ismételnék valakit.

Szerintem az jó is lehet, ha az ember megtanul megküzdeni a dolgaiért. De ha elhanyagolják a szülei, és érzelmileg nincs kire számítania, akkor hátránnyal indul, mert nem lesz önbizalma, és nehezére esik megbízni valakiben. Szerencse, ha jön egy olyan társ (vagy akár van egy testvére), akire számíthat, és segít neki kilábalni ebből, de minél később kerül erre sor, annál nehezebb a helyzete.

2011. jan. 31. 12:00
 15/20 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit...

Igen , úgy látom a többség magából kiindulva érti mit is értek nehéz gyerekkor alatt. Már az is annak számit sztem , ha az apád lelkileg terrorizálja anyádat. És ebben nősz fel. Nálam ilyesmiről van szó. Én 26 vagyok...nincs kapcsolatom , illetve 2 sikertelen volt. Nehéz...Nehezen teremtek kapcsolatokat, és hasonlókat érzek mint az előző válaszírók, akár önértékelést tekintve , akár kisebbrendűségben...

Várom a további válaszokat...

2011. jan. 31. 12:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen problémáid voltak, akkor a következőkkel lehet gondod:

-önbizalom hiánya

-negatív énkép

-kötődés-elszakadásbeli problémák, nehézségek

-kapcsolatépítési nehézségek

-alaptalan félelmek

-zavarok az étkezésben, alvásban

És még sok apróbb finomság. Ezzel foglalkozom...

2011. jan. 31. 13:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Negatív énképem nincs, viszont vannak különféle panaszaim, melyek semmi testi rendellenességre nem vezethetők vissza...pl. szédülés, ezzel most neurológushoz is járok....
2011. jan. 31. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
Minden tekintetben egy jó családból származó jó gyerekből a rossz környezet, gyerekkori sérelmek miatt válhat rossz ember!!!
2011. jan. 31. 13:59
 19/20 anonim ***** válasza:

11.35-ös vagyok.

A 13.50-estől szeretném megkérdezni,hogy pontosan mivel foglalkozik?

Köszönöm.

2011. jan. 31. 14:15
 20/20 anonim ***** válasza:
14:15-nek válaszolva, pszichológiai csoportban vagyok segítő.
2011. jan. 31. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!