Mit gondolsz azokról, akik egy évre külföldre mennek au-pairnek?
Jól teszik, bár tényleg bátrak.
Mellesleg van néhány ellenpélda, aki bébiszitter vagy éppen animátor külföldön... legalábbis ez a hivatalos verzió. Amúgy meg teljesen más a "foglalkozásuk".
Én voltam kétszer is, nagyon jó volt.
Nem mellesleg az ottani zsebpénzem több volt, mint itt a mostani fizetésem.
Ráadásul azt ott mint félreteheted vagy elszórakozod, hisz semmire nem kell költened.
Csak ki kell fogni, hogy szimpatikus, rendes családhoz kerülj.
Tapasztalataim szerint nem érdemes fekete, vagy zsidó családba menni, ők elég macerásak.
A zsidók kedvesek, csak vannak fura szokásaik ( pl. ha jól emlékszem péntekenként nem használhatsz semmilyen elektromos eszközt stb.), a feketék már hajlamosabbak ugráltatni. Én nem dolgoztam ilyenekkel, csak több aupair panaszkodásából tudom.
De minden ember más, szerencse kell hozzá.
bátrak és szerencsések akiknek sikerül.Én is kimennék,de félek, h. porul járok, na meg én a párommal mennék és kétlem h. lenne pénzünk közös lakásban élni, na meg egyikünk se tud jól angolul és pedig csak etzért mennénk ki h. megtanuljunk, azután lehet komolyabb melón agyalni.
Irigylem őket,de nem rossz indulatból, szóval örülök akinek összejön...Amúgy tök mindeg yki mit csinál kint, legyen az hétköznapi állás vagy táncos,vagy durvább, a lényeg h. ő jól érezze magát.Hisz van aki kifejezetten ezért megy ki,az már más kérdés aki nem ezért megy ki és mégis k**át csinálnak belőle, azt sajnálom...
"Egy évre külföldre mentek au-pairnek." - ezt gondolom róluk. A többi már azon múlik, hova kerülnek. Egy tuti, van bennük annyi kezdeményezőkészség, hogy megtegyék. Szerintem ez hasznos tulajdonság. Azt nem tudhatom, kinek milyen körülményei vannak, mert azon is sok múlik. Nem mindegy, hogy valaki kalandvágyból megy, vagy mert annyira kilátástalan egyébként a helyzete itthon, hogy nem lát más munkalehetőséget. Akik "meghódítottak" új földrészeket, azok között nagyon sok menekülő volt, vagy akár köztörvényes bűnöző. -> Vajon Ausztrália nem hivatalos nemzeti himnusza miért szól egy patakba fulladt birkatolvajról? ;)
Szóval nem gondolok inkább semmit általánosítva. Konkrét esetekről lehet komolyabb véleményem. A fentit azért tartom vállalhatónak, mert látok olyat is, aki inkább elücsörög a kakiban, akkor sem megy el onnan, ahol rossz neki. Ehhez képest szerintem mindenképp jobb, még akkor is, ha csak tapasztalatot szerez, mást nem. (Ha meg nyelvtudást is kap mellé, akkor már nagyon hasznos.) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!