Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érvelnek a kedves...

Igor26 kérdése:

Miért nem érvelnek a kedves válaszolók, ahelyett, hogy kinyilatkoztatnak?

Figyelt kérdés
Egy örökléssel kapcsolatos kérdésre válaszolván találkoztam magával a káosszal. Gondoltam, felvetem a kérdést, hogy mire is jó ez az egész? A kérdés megválaszolásából sokan hatalmi kérdést csinálnak és nem a probléma megoldására koncentrálnak. A vitáról többnyire azt gondolják, hogy az a lényeg, hogy minél taplóbbak legyenek és nyert ügyük van. Az érvelésről, mint vitakultúra fontos eleméről még hírből sem hallottak. Ha rosszul mondtak valamit, a világért sem korrigálnák. A vitából rendszerint személyes konfliktusnak veszik. Érvelés helyett jön a személyeskedés, aminek a vita eldöntése szempontjából semmi jelentősége nincs. Amúgy nem gondolom, hogy ne lehetne beszólni valakinek, mert van az a szint, aminél hasznos lehet. Azonban azt is csak akkor tudom tolerálni, ha minimum vicces. Egy jól odatett poén is lehet olyan értékes, mint a legjobb érv, de ez az agresszív, egoista, lenéző stílus maximum szánalmat ébreszt bennem. A hülyeség rendszerint együtt jár a magabiztossággal, a lepontozás rendszerint érvelés nélkül történik. A lepontozás, csak lepontozás. Talán javítana a vitakultúrán, ha a lepontozást meg kellene indokolni. Csak egy ötlet volt. Kíváncsi vagyok a fentiek alapján hányan ismernek magukra és érvekkel meg tudják-e védeni az álláspontjukat. HOT TOPIC! :)
2011. jan. 30. 15:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes felvetés, de hát az Internetnek megvan ez a oldala/hátránya is.

Minden jó választ meglehet találni valahol, de tudni kell a „sorok” között olvasni.

Engem már kioktattak, hogy utána nézhetnék a témának, ha egyáltalán hozzászólok valamihez. Igaz, hogy a témához tartozó eseményeket személyesen átéltem, saját tapasztalatomat írtam le.

Nálam 56 évvel fiatalabb fiútól kaptam a kioktatást, aki 13 éves.

Ez van…

2011. jan. 30. 17:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gyakorlatilag erre számítottam. :D Most hol vannak a hangoskodók? Az ő véleményüket miért nem halljuk? Pedig nagyon érdekelne...:)
2011. jan. 30. 17:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Ó, a kamaszok nagyon hangosak tudnak lenni ilyenkor. Hát ez meg az életkori sajátosságuk, majd kinövik. Vagy ha nem, hát nem irigylem a közvetlen környezetüket.

Kedves Igor, várható volt hogy az okoskodó lepontozók nem fognak idejönni. Szerintem már a kérdésedet sem tudták felfogni agyilag.

2011. jan. 30. 17:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, nagy a csönd ilyenkor...:D Mindenesetre érdekes látni magát a jelenséget a maga teljességében. Ilyenek vagyunk, mi emberek. Nekem is van még mit tanulnom bőven, de azt már megtanultam, hogy ha nincs igazam elismerem. Csak így lehet fejlődni. Ez számomra fontosabb bármilyen pillanatnyi győzelemnél. A másik, ami nagyon fontos, hogy lássuk meg az embert a másikban és hogy nem mindenki sz@r, akinek más a véleménye. Hosszú út míg valaki eljut ide, de megéri. Nekem is sokáig tartott. Sőt, el tudom képzelni mi mindent nem látok én se. Örömmel venném, ha valaki nekem is szólna, hogy lehet jobban, vagy másképp! Fejlődni akarok, mert a fejlődés már önmagában jó!
2011. jan. 30. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!